Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Labas rytas,

Ingrida, reikia nusiteikti , kad remontai lengvi nebus.

Kaip ir nuoma, rašyk ką nori ... vienintelis realus dalykas, reikia lankytis kas mėnesį, kad pažiūrėti kokie žmonės. 

Studentai blogai, su vaikais blogai , statybininkai dar blogiau... Viltis jaunos porelės. 

Iš nuomininko pusės nuoma tai pinigų deginimas...  Geriau nuomotis iš banko , kažkada liks tau.

Atostogautojoms :4u:  :4u:  :4u: 

Smagu skaityti  :wub: 

Atsakyti
Anidanda,mb visai nesikiša.Buvo laikai,aš nesikišau,dabar atvirkščiai. ax.gif Visai apatiškas.Servizui,verkiant reikia keisti stogą,neklauso.Sakau,leisk man,ne nereikia.Ir taip stovi trys metai nei nuomuoja nei pardavinėja.Ai...
Sūnus nori gruodį išvažiuoti ir palikti įmonei perdažyti butą.Patiklūs,sakau ir Tu tiki,kad jie viską gerai padarys?Iš vienos pusės gerai,nebus namie,nematys dulkių,betvarkės,bet kai aš patirties turiu jau niekuo nepasitikiu. ax.gif Nepatinka marčiai spalva.Juokiuosi,sakau ten kas nors ir apsigyvens,kol Jūsų nebus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2024 10 02, 09:48)
Anidanda,mb visai nesikiša.Buvo laikai,aš nesikišau,dabar atvirkščiai. ax.gif Visai apatiškas.Servizui,verkiant reikia keisti stogą,neklauso.Sakau,leisk man,ne nereikia.Ir taip stovi trys metai nei nuomuoja nei pardavinėja.Ai...
Sūnus nori gruodį išvažiuoti ir palikti įmonei perdažyti butą.Patiklūs,sakau ir Tu tiki,kad jie viską gerai padarys?Iš vienos pusės gerai,nebus namie,nematys dulkių,betvarkės,bet kai aš patirties turiu jau niekuo nepasitikiu. ax.gif Nepatinka marčiai spalva.Juokiuosi,sakau ten kas nors ir apsigyvens,kol Jūsų nebus. smile.gif

Tuoj savo butą baigsiu remontuot, galės mane samdyt biggrin.gif
Dėl samdymo juokauju, aišku. Bet kad glaistau, šveičiu, gruntuoju, dažau - tai nejuokauju. Kaip esančiai mažų pajamų, tai o kas belieka. Nu ir ne šventieji puodus lipdo. Darai ir kažkaip padarai. Ir tas kruopštumas sienų, lubų paruošime tai labiau moteriškas reikalas. Nu ir kas pakels šuniui uodegą, jei ne pats, bet rezultatas kiek geresnis, nei mūsų trioboj specų darbas.
Iš pasiutimo ir laminatą sudėčiau, bet mb sakė, kad to man neleis - jis dės. Nu ok. Prie sienų aš jo neleisčiau, nes tep lep man netinka.
Atsakyti

Laba,

šiaip gera nuomos sutartis yra bent koks garantas, o jau jei su vaikais priimi, tai turi būti ir geras užstatas ir nusiteikimas, kad gali būti nemokūs nuomininkai, kuriuos iškrapštyti bus galima tik teismo ir anstolių pagalba - todėl, ne, ačiū.

Niekada neleisčiau nuomininkams patiems mokėti. Jei nėra galimybės apsilankyti - kas mėnesį turi nufotkinti visus skaitiklius ir atsiųsti rodmenis, apskaičiuoji, nusiunti, jie perveda pinigus. Neperveda mėnesį - viso gero. Bet turi būti abipusė pagarba, grynai dalykiški santykiai, jokių landžiojimų be reikalo. Pažadėjai - padarai.

Dėl remonto. Aš visuomet reikalus tvarkau, užsakinėju, sužiūriu.

Ir šiaip su visokiomis sutartimis, netesybomis ir t.t. Man nesunku, gal dėl to, kad išmanau teisę ir turiu kažkokį inžinierinį suvokimą.  Tikrai randu greit sprendimus. Bėda, kad man reikia greit, nemoku aš medituoti. Bet ir tai pasitaiko visko. 

Kava, ir aš moku remontuoti :) Va tik elektros darbų nenene. Na ir jėgos neturiu, o ir nereikia. Tam yra vyrai.

Atsakyti
Pou jeigu tu nuomoji su sutartimi ir neįregistravus JAR, nieko nepades nei išsilavinimas nei išsimokslinimas smile.gif cia kaip sakoma loterija. Dusia jo pritariu geriausiai poros ir vaikų draugai ;)
Atsakyti

Ingrida, yra gerų meistrų. Kur mums vonią darė pvz. Atėjo laiku. Padarė tam laikui kaip žadėjo. 

Kiti kaime pusę namo grindis liejo. Tvarkingai. Lygiai.

Geri meistrai turi kainą. Jei pigus, tai žinok kad brudas...

Na man tenka su meistrais bendrauti kartais. MB būna komandiruotės pvz, taigi Merfio dėsnis suveikia... man kažkaip pavyksta. Bet aš 18 metų vyriškame kolektyve dirbus. 

Atsakyti

Muka, nebūtina įregistruoti sutarties, - net ir neįregistruota ji turi teisinę galią pagal CK, svarbu, kad būtų verslo liudijimas ar  mokami mokesčiai VMI.

Atsakyti

Ir gudri višta uodegą įsidilgina. Taip ir su nuomininkais. Sumoki mokesčius. Suremontuoji ką nuomininkai nugyveno... ir pasirodo , kad lieka centai. 

Jei nuoma ne Vilniaus centre.

Atsakyti

Ir gudri višta uodegą įsidilgina. Taip ir su nuomininkais. Sumoki mokesčius. Suremontuoji ką nuomininkai nugyveno... ir pasirodo , kad lieka centai. 

Jei nuoma ne Vilniaus centre.

ir Vilniaus centre tas pats :) nes ten ir su remontu nėr paprasta. Aš turiu butą centre. Ten paveldas, bet ko ir bet kaip nepadarysi. Nuomininkes esam turėję. Studentes, bet šiaip jokių problemų nekilo  su jom. Tik kad taip, nugyveno per eilę metų vis tiek. Dabar sūnus ten gyvena, bet ieškosi pirkti buto. Tai va teks sukti galvą, ką reiks daryt, jei jis išsikels. Remonto ten bet kuriuo atveju reiks. Bet jei suremontuot gerai, nuomininkų nenorėsiu. O bet jei nenuomot, mokesčiai už tą vietą irgi nemaži. Bus galvasopis. 

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 10 02, 06:22)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Luety" data-cid="73164661" data-time="1727798562"><div><p>.....</p></div></blockquote><p>Luety, o kiek jūs ten būsit? Du mėnesius ar dvi savaites? Kažkaip liko atminty tik skaičius du ))</p>

Labas rytas,
Saintlina,mes issinuomojom 2 sav.ir ieskom pigiau nuomotis iki pavasario.Si ryta kaip tik buvom sito apartamento agenturoj,kad surastu nuoma short term(trumpalaike nuoma yra ne turistinio sezono metu)Be to,appart.neradom vandeniui virt arbatinio,tai ejau klaust,sake nepriklauso,bet yra turistu,kurie palieka nusipirke,tai mums viena dave is tu .Del trumpalaikes nuomos,pakalbes su bosu ir tada mus informuos.Jei netiks,eisim i kt agentura.As noriu tada cia pirkt elektrini trirati ,taip taip trirati,nes ant dviracio as jau nepavaziuoju.Labai daug cia vyresnio amziaus moteru vaxineja triraciais.Elektrini reikia mint,bet i kalna nereikia pumpuot.Triratis /dviratis taip neapkrautu mano sanariu,o judejimas ir sirdies darbas vyktu MB cia atsiveze savo elektrini dvirati ir duodasi vakarais po kvartalus.
Eisim prie juros iki pietu,nespo pietu kyla vejelis ir buna debesu.Is ryto bus smagiau.
Kol kas vien pozityvas,nors nakti moskes sukando,bet visa kita nuostabu kol kas man
Atsakyti

Noriu pridet foto ir neleidzia,visos per dideles.Mazint reik laiko nu ir ...nedesiu visai Gal i instagrama duos sumest

Atsakyti
Pou,moku mokeščius,patentą nuomai.

Dusia,bet pataikyk,ant gerų meistrų.Paskutinis santechnikas,viską padarė gerai,o buvo ketvirtas.Betonuotojai irgi be problemų išliejo.Į kainą nežiūriu,kad tik padarytų,nesiderėjau nei su vienu.Dabar sienas reikia iškalti,tada laukia ieškoti meistro plytelėms pakloti,loterija. mirksiukas.gif
Važiavau siuntinio,visi miškai nustatyti mašinomis. bigsmile.gif Nėra kada. rolleyes.gif
Atsakyti