Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Ex @ 2022 05 12, 14:21)
Va, kol čia rašinėjau, viena mano prietelka atsiuntė ekologišką receptą, nes prisiskundžiau, kad mano hobis baisiai išbrango biggrin.gif Kiek tiesos tame recepte , nežinau. Reik priskint apie litrą pušų ūglių, užpilt verdančiu vandeniu, palaikyt keletą valandų, kad gerai pritrauktų, po to atskiest ir laistyt braškyną. Čia nuo žiedgraužių, erkių ir kt. Reik gal patikėt, nors ir pigiai gausis. Ne visada gi blogai, kas yra pigu..

Natūralus terpentinas ?
Kažkada skaičiau ir pamiršau , bandysiu ir aš 4u.gif
Dėkui 4u.gif 4u.gif 4u.gif
PS pas savo seses jokių ten vabalų braškėse nemačiusi ... Bet ir nelabai perka daigus - tai iš kaimynės, tai tarpusavyje pasidalina. Jei nusipirkai tvarkingus daigus tai neturėtų kenkėjų ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 12 gegužės 2022 - 13:48
Kaip IK,sako,kurmiai grambuolių nevalgo,tik sliekus.O aš tikėjau. ax.gif ax.gif
Kasiau naują šiltnamį jau sodinimui,dar kartą perkasiau radau kažkur dar 4 grambuolius.Atrodo pievą kasant jau išrinkau? ax.gif
Atidarau šaltibarščių sezoną.Gaila agurkai dar ne savi. ax.gif
Liko dar ridikėlius nurauti ir susodinti pomidorus.Žiūrėsiu dar ketvirtame šiltnamyje gal dar pasodinsiu,užteks vietos agurkams ir melionams manau? ax.gif Sueis žiūriu ir mano suskiukai ir dar lieka. mirksiukas.gif
Atsakyti
Dabar papasakosiu, kaip eilinį kartą pamačiau, kad negalima niekuo dyvytis.
Žodžiu, fb vis matau ginčus - grambuolio ar auksavabalio lerva. Vienos visus grambuoliais vadina, kitos deda nuotraukas palyginimu, o aš galvoju: nu ir kaip įmanoma neatpažint? Taigi taip aišku... Šiandien sodinu pomidorus, dedu komposto ir akurat - vienas grožis, paskui dar vienas. Ir va, nesuprantu - gerietis ar blogietis. Teoriškai, jei komposte, tai gerietis. O tas kojų ilgumas - galai žino, neturiu su kuo palygint. Žodžiu, atsiprašiau aš jų ir nužudžiau dėl visa ko. Va man ir bus "kaip galima neatskirt" unsure.gif biggrin.gif
Dėl grambuolių. Vakar vakarop lauke lyg lėktuvas skristų - ūžimas, gaudimas, o eit per kiemą net baisu - į mane atsimušinėja krūvos karkvabalių (man šitas žodis gražesnis biggrin.gif ). Sėdint namie vis daužosi į langus. Ir taip kasmet. Žodžiu, pilna klevų ir pilna karkvabalių. Nu o lervų dar niekada nemačiau. Nukirstų šaknų irgi. Kaip taip gali būt?

O šaltibarščių sezoną paprastai atidarau kovo mėnesį biggrin.gif. Nu vat pradedu jų tada norėt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 12 gegužės 2022 - 17:12
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 05 12, 10:59)

Gegutė iš proto išvarys - kiek pailsi, kaip tas lietus, ir vėl biggrin.gif.

Vakar iš šiltnamio ant krapų parsinešiau erkę... mad.gif

Pas mus pernai gegute neuztilo visa geguze,o siemet tik viena diena girdejom ir viskas,nesigirdi daugiau.Kazin no ko tas priklauso?
Laisciau siltnami,jau isardziau lentynas siltnamyje,isnesiau cukinijas ir susodinau lauke.Radau dar uzsilikusi agurka,tik ka isdygusi vazonelyje.Kaip jie taip sugeba uzsislept ir nedygt.Draugai jau usus bando kist siltnamio dirvoj,o tas tik dygt uzsimane.Nu gal koks nudves,bus i draugyste,te auga.Kaupiau bulves,kibiruose turiu bulviu,pildziau zemem,dar karta reiks pildyt,kamsiau siltnamyje kurmio urvus,po paprikom eme knistis.Taip eini eini ir galo nesimato.Bet sauleta,grazu,kai pasislepi nuo vejo.O vejyje laisciau,tai gerai,kad magztinis su kapisonu,uzsidejau tai plauku nenurove.MB pakabino mano kabinamus vazonus,perskirstem geles vazonuose,po to abu grozejomes,abiem patiko.Ar ilgai?

Papildyta:
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 05 12, 16:10)
Dabar papasakosiu, kaip eilinį kartą pamačiau, kad negalima niekuo dyvytis.
Žodžiu, fb vis matau ginčus - grambuolio ar auksavabalio lerva. Vienos visus grambuoliais vadina, kitos deda nuotraukas palyginimu, o aš galvoju: nu ir kaip įmanoma neatpažint? Taigi taip aišku... Šiandien sodinu pomidorus, dedu komposto ir akurat - vienas grožis, paskui dar vienas. Ir va, nesuprantu - gerietis ar blogietis. Teoriškai, jei komposte, tai gerietis. O tas kojų ilgumas - galai žino, neturiu su kuo palygint. Žodžiu, atsiprašiau aš jų ir nužudžiau dėl visa ko. Va man ir bus "kaip galima neatskirt" unsure.gif  biggrin.gif
Dėl grambuolių. Vakar vakarop lauke lyg lėktuvas skristų - ūžimas, gaudimas, o eit per kiemą net baisu - į mane atsimušinėja krūvos karkvabalių (man šitas žodis gražesnis biggrin.gif ). Sėdint namie vis daužosi į langus. Ir taip kasmet. Žodžiu, pilna klevų ir pilna karkvabalių. Nu o lervų dar niekada nemačiau. Nukirstų šaknų irgi. Kaip taip gali būt?

O šaltibarščių sezoną paprastai atidarau kovo mėnesį biggrin.gif. Nu vat pradedu jų tada norėt biggrin.gif

Ne tik dyvytis,bet ir girtis.Gyriausi gyriausi savo graziuoju pomidoru ir ka,eme dziut. biggrin.gif biggrin.gif vat butinai po juom kurmis turejo pasiraust,o ne po kokiu suskeliu. 4u.gif 4u.gif
Saltibarsciu be savo agurku nevalgau,dar teks palaukt,bet jau norisi labai.
Atsakyti

Mes šaltibarščius valgom ištisus metus.

Kava, mes šalia miško, tai karkvabalių daug. Pas močiutę augo nemažai maumedžių. Tai tėtis su dėde kratydavo ant pledo, o mes juos rinkdavim į kibiriukus ir vištoms nešdavo..

Gegužę būdavo baisu eiti į tualetą (lauke buvo), nes aplink vien sraigtasparniai lakstydavo vakare.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Mėtos juk raminančiai veikia?
Sugalvojau vakar prieš miegą atsigerti mėtų arbatos su medumi.Užmigau tik apie keturias. bigsmile.gif bigsmile.gif
Man šaltibarščiai tik vasarą. ax.gif
Atsakyti

Labas rytas

Labas rytas.
Mėtos juk raminančiai veikia?
Sugalvojau vakar prieš miegą atsigerti mėtų arbatos su medumi.Užmigau tik apie keturias. bigsmile.gifbigsmile.gif
Man šaltibarščiai tik vasarą. ax.gif

Ingrida, taip ji ramina, gerina virškinimą. Bet asmeniškai aš negerčiau prieš miegą. Geriau melisa. Mane mėta tonizuoja :)

Kaip skaniai iš nuotraukos kavos pupelės kvepia... Nuostabus kavos aromatas. Gaila, kad negaliu gerti. Tik iš vyro puodelio gurkšniuką paragauju.

Atsakyti
Pou dėjau ir melisą ir šaltmėtę,kažkas suveikė? ax.gif
Buhalteres su jų diena.Visas merginas su lietuviška Mildos,meilės diena.Och kokia įspūdinga diena.Dar ir 13,penktadienis.............Gerai dar kad ne pilnatis? mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas,
ačiū. Kava nuostabi.
Kaip įsiveisti melisos? Niekaip ji pas mane neišgyvena. Ar ji daugiametė ar kasmet sėti? Visaip bandau-neturiu.
Šiemet dar ir čiobrelis numiro. Jau antras. Pabūna 3-4 metus, išbujoja ir miršta. Ką ne taip darau?
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2022 05 13, 07:47)
Labas rytas,
ačiū. Kava nuostabi.
Kaip įsiveisti melisos? Niekaip ji pas mane neišgyvena. Ar ji daugiametė ar kasmet sėti? Visaip bandau-neturiu.
Šiemet dar ir čiobrelis numiro. Jau antras. Pabūna 3-4 metus, išbujoja ir miršta. Ką ne taip darau?

Gal žemė netinka?Dauginasi pati melisa.Va su čiobreliu jau sunkiau.Bet įsiveisė į pievą plotelis.Tik aišku mb nupjaus.Buvo pievose natūraliai,tik gaila išnaikino pievas,suarė. ax.gif Ui negaliu pikta dėl to visą mano vaistažolių pievą durpyne išnaikino,žaliuoja kviečiai.O dar sakė kas pernai suarė pievas turės atstatyti.Bet man atrodo karas pakeitė įstatymus.Kai visi pradėjo sakyti,kad gali būti badas.Tai aišku tų pievų atstatyti nebe reikia. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Ingrida čiobrelis nebijo šienavimo .
Ate42 pas Tave žemė per gera čiobreliui . Jis mėgsta smėlį , sausrą, saulę . Pas mane pilnos pievos jų prisiveisę. O ten kur šienaujama žydi ne vieną o du kartus .
Šiemet gražiai sutapo smile.gif Penktadienis , 13 ir buhalterių diena ... Šluotas reikia išsitraukti iš sandėliuko .
vartotojo įkelta nuotrauka

Pas mane negrįžo gegutė. Ir kielė ... Turėjau tokią jaukia , visus darbus kartu dirbom. Vienais metais mašinos negalėjom kieme statyti , puldavo . Nes malkose buvo lizdą susisukusi , tai mašina buvo grėsmė, gindavo lizdą. Keisti metai šiemet ...
Dabar kaime gerių juodųjų serbentų lapų arbatą... Kokia skani šviežių lapų . Kartais įmaišau dilgynių . Man visos arbatos skanu iš šviežių žolių .
Dėkui Ingrida už kavą, mano skonio kava ir puodelis 4u.gif
Ir skaičiusi , ir žmonės yra išbandę - moterims virš 50 labai gerai nuo nemigos veikia medus su šiltu vandeniu ... Ypatingai lipčiaus . Mineralų ten daug .
Apie melisą :
Vaistinė melisa – reiklus šilumai augalas. Jai tinka saulėta, nuo vėjų apsaugota vieta, lengva, trąši ir pakankamai drėgna dirva. Dauginama sėklomis ir kerelių dalijimu. Jei leidžiama subrandinti sėklas puikiai pasisėja savaime. Melisa daugiametis augalas, tačiau mūsų krašto sąlygomis toje pačioje vietoje gali augti 3 – 4 metus, nes šaltomis ir besniegėmis žiemomis apšąla ir reikia atsodinti. Žaliava – melisų lapai ar jauni ūgliai. Augalai pjaunami 2 kartus per vegetaciją: pirmą kartą prieš žydėjimą ir kai augalai atauga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 gegužės 2022 - 08:12

Labas rytas,
ačiū. Kava nuostabi.

Ate, aš melisai radau tiesiog tinkamą vietą. Pakelta lysvė, lengva žemė, saulėta vieta. Bujoja. Daugiametė. Užauga bent pusmetrį, žydi, prisisėja. Kol neradau tinkamos vietos, tai tokia susnutė buvo.

Gaila, kad nežinojau, jog tau reikia, šiemet išmečiau kerelius kelis, per daug jau įsibujojus buvo. Jei rasiu dar pasisėjusios, aš tau užveisiu vazonėlį. Ryt važiuosiu pomidorų sodint, tai apžiūrėsiu.

Čiobrelį nurovėm, nes labai jau sumedėjęs buvo - pasėjom šiemet naują, žiūrėsim ar daigios sėklos buvo.

Atsakyti