QUOTE(kavasucitrina @ 2022 05 12, 10:59)
Gegutė iš proto išvarys - kiek pailsi, kaip tas lietus, ir vėl
.
Vakar iš šiltnamio ant krapų parsinešiau erkę...
Pas mus pernai gegute neuztilo visa geguze,o siemet tik viena diena girdejom ir viskas,nesigirdi daugiau.Kazin no ko tas priklauso?
Laisciau siltnami,jau isardziau lentynas siltnamyje,isnesiau cukinijas ir susodinau lauke.Radau dar uzsilikusi agurka,tik ka isdygusi vazonelyje.Kaip jie taip sugeba uzsislept ir nedygt.Draugai jau usus bando kist siltnamio dirvoj,o tas tik dygt uzsimane.Nu gal koks nudves,bus i draugyste,te auga.Kaupiau bulves,kibiruose turiu bulviu,pildziau zemem,dar karta reiks pildyt,kamsiau siltnamyje kurmio urvus,po paprikom eme knistis.Taip eini eini ir galo nesimato.Bet sauleta,grazu,kai pasislepi nuo vejo.O vejyje laisciau,tai gerai,kad magztinis su kapisonu,uzsidejau tai plauku nenurove.MB pakabino mano kabinamus vazonus,perskirstem geles vazonuose,po to abu grozejomes,abiem patiko.Ar ilgai?
Papildyta:
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 05 12, 16:10)
Dabar papasakosiu, kaip eilinį kartą pamačiau, kad negalima niekuo
dyvytis.
Žodžiu, fb vis matau ginčus - grambuolio ar auksavabalio lerva. Vienos visus grambuoliais vadina, kitos deda nuotraukas palyginimu, o aš galvoju: nu ir kaip įmanoma neatpažint? Taigi taip aišku... Šiandien sodinu pomidorus, dedu komposto ir akurat - vienas grožis, paskui dar vienas. Ir va, nesuprantu - gerietis ar blogietis. Teoriškai, jei komposte, tai gerietis. O tas kojų ilgumas - galai žino, neturiu su kuo palygint. Žodžiu, atsiprašiau aš jų ir nužudžiau dėl visa ko. Va man ir bus "kaip galima neatskirt"
Dėl grambuolių. Vakar vakarop lauke lyg lėktuvas skristų - ūžimas, gaudimas, o eit per kiemą net baisu - į mane atsimušinėja krūvos karkvabalių (man šitas žodis gražesnis
). Sėdint namie vis daužosi į langus. Ir taip kasmet. Žodžiu, pilna klevų ir pilna karkvabalių. Nu o lervų dar niekada nemačiau. Nukirstų šaknų irgi. Kaip taip gali būt?
O šaltibarščių sezoną paprastai atidarau kovo mėnesį
. Nu vat pradedu jų tada norėt
Ne tik dyvytis,bet ir girtis.Gyriausi gyriausi savo graziuoju pomidoru ir ka,eme dziut.
vat butinai po juom kurmis turejo pasiraust,o ne po kokiu suskeliu.
Saltibarsciu be savo agurku nevalgau,dar teks palaukt,bet jau norisi labai.