Kava, man reikėjo labai skubiai konkretaus LOR gydytojo sausį. Pagalvojau, kad šeimos gydytoja rašė tą "skubiai" ant siuntimo kelis kartus. Abu buvo labai geri specai. Antrasis paburbuliavo, kad paklausiau ar priims, nes pas jį pilna priregistruotų ir papildomai laukiančių apžiūros po operacijų. Sakė visi tie "skubūs" galėtų eiti į privačias klinikas, jei jau palaukti negali. Bet kai paaiškinau kokia bėda, po darbo sušaukė konsiliumą, staigiai siuntė į kitą kliniką jau pajungęs ir savo kontaktus - asmeniniais telefonais, kitų kolegų nedarbo metu, tik kad priimtų, nes švietėsi negeroj vietoj auglys pagal požymius. Ir tembras buvo labai normalus, profesionalus, ir tikrai stengėsi be jokio papildomo prašymo, apie padėką net nekalbu. Tiesiog atvejis rimtas.
Ir suprantu, jei atvejai rimti, neišsipisinėja gydytojai jokiose įstaigose - čia jau tiesiog profesionalumo klausimas.
Kitas atvejis endokrinologė, dirbanti su retomis ligomis. Su retos ligos kodu aš patekau pas ją per mėnesį, privačioje būčiau laukusi 2 mėnesius. Mane priėmė praėjus pusantros valandos nuo paskirto vizito laiko, nes prieš tai pasitaikė ligonė su labai sudėtinga situacija. Ligone išėjo apsiverkus ir manęs atsiprašė, į ką jai atsakiau "Sveiki pas šią profesorę nesilanko". Mane ji taip pat gerą valandą konsultavo, darė tyrimus pati. Ačiū už atidumą, pastebėjo darinį ankstyvoj stadijoj, tikėkimės, kad iki vėžio nenubėgs. Iš jos kabineto išėjau po 22 val. Ji taip pat turi šeimą. Rezultatus skambino, konsultavo, siuntė pakartotinai taip pat jau gerokai po darbo valandų.
O buvo atvejų, kai rezidentai vaikė kaip piemenę. Nuo žmogaus priklauso. Pas tokį gydytoją, kuris pakeičia plokštelę vien dėl įstaigos statuso aš nesilankyčiau.