Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Ir paantrinsiu , kad gerus specialistus susirenka tos klinikos. Kai valdiškose įstaigose stosi į eilę , kad užrašytų į eilę... tai privačiai pakliūsi po kelių dienų pas tą patį.

PS dar Lietuvoje yra  darbdavio sveikatos draudimas.   Darbdavys pabėga nuo gpm ir sodros. Mano vaikai ir MB turi.

Atsakyti

Pou , žinau , dabar  tuos kurie gydo reikia vadinti gydytojais.

Daktaras tai tik laipsnis beliko...  

Atsakyti

Pou , žinau , dabar  tuos kurie gydo reikia vadinti gydytojais.

Daktaras tai tik laipsnis beliko...  

Kiek pamenu, tai yra jau labai, labai seniai. Nes tai reiškia bazinį mokslą, o vėliau jau specializacijos.

Atsakyti

Kam bėdos su šlapimo takais tikrai labai tinka bruknės ir spanguolės.

Aišku geriausiai veikia profilaktiškai, bet didesnis kiekis trintų spanguolių gėrimo su medum getai ir pajutus simptomus. Bruknes tai tiesiog valgyt po saują. Lapu arbata irgi gerai.

Sezonas abiejų dabar. Arbūzų irgi.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 10 rugsėjo 2024 - 13:30
QUOTE(Luety @ 2024 09 10, 13:21)
Man idomu,ar gydytojas keicia poziuri i ligoni uz uzmokesti,ar ne?

Vienas pvz. Prieš kelis metus turėjau siuntimą pas LOR valdiškai. O siaube, kokio bjaurumo, atžagarumo ir nemandagumo boba... Ir maždaug tik pypink greičiau iš jos klausimų neuždavinėjus ir netrukdžius.
Po kiek laiko man trūks plyš čia ir dabar vėl prisireikė loristo. Ieškau privačiai, ir ką - mano didmiestyje randu tik tą pačią privačiai dirbančią. Nu ką darysi... Tai išėjus iš jos atsigręžiau į duris, pavardę dar kartą pažiūrėjau, nes nu niekaip nesusivedė, kad ta pati. O jau malonumas, o jau mandagumas, šnekumas, aiškinimas viso ko.
Atsakyti

Vienas pvz. 

nu nes privačioj klinikoj nieks nelaikys darbuotojos, kuria pacientai skųsis :) o valdiškoj poliklinikoj gydytojų trūkumas, turbūt nelabai yra kas daryt su tokiais darbutojais. Tik pirštu pagrūmot.

Atsakyti

PS dar Lietuvoje yra  darbdavio sveikatos draudimas.   

vis ruošiuosi pasidomėt kokios sąlygos to draudimo ir vis rankos neprieina..

Atsakyti

Kava, man reikėjo labai skubiai konkretaus LOR gydytojo sausį. Pagalvojau, kad šeimos gydytoja rašė tą "skubiai"  ant siuntimo kelis kartus. Abu buvo labai geri specai. Antrasis paburbuliavo, kad paklausiau ar priims, nes pas jį pilna priregistruotų ir papildomai laukiančių apžiūros po operacijų. Sakė visi tie "skubūs" galėtų eiti į privačias klinikas, jei jau palaukti negali. Bet kai paaiškinau kokia bėda, po darbo sušaukė konsiliumą, staigiai siuntė į kitą kliniką jau pajungęs ir savo kontaktus - asmeniniais telefonais, kitų kolegų nedarbo metu, tik kad priimtų, nes švietėsi negeroj vietoj  auglys pagal požymius. Ir tembras buvo labai normalus, profesionalus, ir tikrai stengėsi be jokio papildomo prašymo, apie padėką net nekalbu. Tiesiog atvejis rimtas.

Ir suprantu, jei atvejai rimti, neišsipisinėja gydytojai jokiose įstaigose - čia jau tiesiog profesionalumo klausimas.

Kitas atvejis endokrinologė, dirbanti su retomis ligomis. Su retos ligos kodu aš patekau pas ją per mėnesį, privačioje būčiau laukusi 2 mėnesius. Mane priėmė praėjus pusantros valandos nuo paskirto vizito laiko, nes prieš tai pasitaikė ligonė su labai sudėtinga situacija. Ligone išėjo apsiverkus ir manęs atsiprašė, į ką jai atsakiau "Sveiki pas šią profesorę nesilanko". Mane ji taip pat gerą valandą  konsultavo, darė tyrimus pati. Ačiū už atidumą, pastebėjo darinį ankstyvoj stadijoj, tikėkimės, kad iki vėžio nenubėgs. Iš jos kabineto išėjau po 22 val. Ji taip pat turi šeimą. Rezultatus skambino, konsultavo, siuntė pakartotinai taip pat jau gerokai po darbo valandų.

O buvo atvejų, kai rezidentai vaikė kaip piemenę. Nuo žmogaus priklauso. Pas tokį gydytoją, kuris pakeičia plokštelę vien dėl įstaigos statuso aš nesilankyčiau.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 09 10, 15:20)
<p><p>Ir suprantu, jei atvejai rimti, neišsipisinėja gydytojai jokiose įstaigose - čia jau tiesiog profesionalumo klausimas.</p>
< Pas tokį gydytoją, kuris pakeičia plokštelę vien dėl įstaigos statuso aš nesilankyčiau.</p>

O jei atvejis jam atrodo nerimtas, tai gali išsipisinėti? Nes man mano visi atvejai rimti, jei jau einu pas gyd.
Tai jau nesilankau. Ir nesilankysiu.
Atsakyti

vis ruošiuosi pasidomėt kokios sąlygos to draudimo ir vis rankos neprieina..

Ne daugiau 2500 darbuotojui metams kiek pamenu ... Ir dar reikia žiūrėti į atlyginimo dydį.

O  kitus niuansus bet kokia draudimo bendrovė paaiškins. Manau , kad verta.

Tikras atsitikimas iš mano gyvenimo. Veža mane Boltas. Vairuotojas vyresnis, plepus. Prasidėjo kalbos nuo remontuojamų kelių Kaune. Nukrypo  apie mokesčius, kaip valdžia su mūsų pinigais elgiasi ... O pabaigoj  apie PSD buvo jo komentaras :  sako man 76 metai. Visą gyvenimą PSD mokėjau, o savo šeimos gydytojo nepažįstu . Pagarba  :4u: . Na niekaip daugiau 60 neduočiau ... 

Atsakyti

O jei atvejis jam atrodo nerimtas, tai gali išsipisinėti? Nes man mano visi atvejai rimti, jei jau einu pas gyd.
Tai jau nesilankau. Ir nesilankysiu.

Kava, aš oftalmonologui gruodį sumokėjau 120 eurų, kad jis pasakytų čia ne mano kompetencija. Pagalvojus - gal gi ir neimk pinigų, jei ne tavo kompetencija. Bet gi ne. Kas iš to, kad malonus. Pas odontologę lygiai taip pat - 43  eurai, kad pasakytų, jog pas jos kolegę reikia. Na tai paimk už vienkartinius seilinukus ar dar ten ką  5-10 eurų, bet ne kaip už pilnavertę konsultaciją. Bet toj pačioj klinikoj ėjau pas žandikaulio chirurgą, kuris viską apžiūrėjo, padarė fotkę, pakonsultavo) ir nepaėmė nė cento. Čia buvo praėję metai po jo darytos operacijos. Tada iš to džiaugsmo nuėjau ir nusipirkau žieminius bačiukus už tuos pinigus.

Suprasi tu čia.

Atsakyti

Kava, aš oftalmonologui gruodį sumokėjau 120 eurų, kad jis pasakytų čia ne mano kompetencija. Pagalvojus - gal gi ir neimk pinigų, jei ne tavo kompetencija. Bet gi ne. Kas iš to, kad malonus. 

Ale vis tiek abydna, kai aprėkia, nors ir nemokamai. Va, po to žmogus išvis nebenori pas gydytojus eit.

O aš neseniai ėjau pagal programą į gimdos kaklelio patikrą. Na tokio nerealaus malonumo gydytoja... net privačiose tokios nesu sutikus :)  

Atsakyti