Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Na žmogaus gyvybė ir GPM?

Atsakyti

Muka, jei skubus atvejis, šeimos gydytojas turi užrašyti siuntime "skubiai" ir tada gydytojas specialistas privalo per 24 valandas apžiūrėti. Jei atitinka skubiai kriterijus. Man taip buvo 2 kartus. Vieną kartą  iš Raudono kryžiaus persiuntė į LSMU priėmimo skyrių, nes ten jie neturėjo LOR, o jo reikėjo, nes buvo kaklo trauma, o kitą kartą šeimos gydytoja siuntė rudenį, kai išvis buvo baisi situacija ir nežinojo ką daryt - tada taip pat labai greit apžiūrėjo ir stacionarizavo.

Atsakyti

Na žmogaus gyvybė ir GPM?

nepalyginami dalykai 

ir kas buvo sveikatos apsaugos ministras , labai gerai dirbo bobausybės vyriausybėj ?

buhalteris, nesikeikiant  :B 

Ten dar daugiau saugiklių ir protokolų pridėta... Daktarams. Nepakenkti  yra tokia priesaikos esmė . 

Ir kažkada buvusi prestižinė profesija patampa amatu.

Kaip nėra jaunų buhalterių ( išmirsim ir dirbs robotai  :D  :yahoo: ) , taip jauni gydytojai nebemokomi gydyti. Dirba pagal instrukcijas. 

Atsakyti

Man per pastaruosius 3 metus vieną kartą reikėjo kitos nuomonės- aukštesnio lygio specialisto konsultacijos, o kitą sykį tyrimo pagal programą.

Klinikose labai greitai be jokių eilių priėjau. Na aš neskaitau , kad didelė eilė +-savaitė? Nes man nieko skubaus nebuvo.

Bendravimas labai malonus. Nustebinta buvau, nes gal 20 metų neteko ten lankytis...

Atsakyti

Dusia, jei rimtai, pas gerą specą, tiek valdiškoj, tiek privačioj yra eilės. Taip pat susidūriau.

Ir dar. Netikiu, kad nemokomi gydyti. Gydymo algoritmai, metodikos, protokolai visuomet egzistavo, kokiais atvejais skiriami pirmo pasirinkimo vaistai, kiti atvejai ir t.t. Niekas musės su atomine bomba nemuša, nors užmuštum ir su bomba, ir su pliauške.

Visuomet egzistavo, tik šiais laikais informacija visuomenei stipriai prieinamesnė. Kai kurie iš tų dokumentų yra tvirtinami SAM įsakymais, kurie skelbiami viešai. Anksčiau jei ir skelbdavo, tai popierinėse VŽ - daug kas jas skaitė?

Kitas dalykas. Kai buvo karantinas, mokslas manau, kad nukentėjo absol visuose lygiuose - nuo darželio iki universiteto.

Atsakyti

Taigi tu raudono nemyli ? :P  :rolleyes:

Gerk šampaną. Profilaktika svarbu. Pasiteisinimas , kad akmenys nesiformuotų  :D  :D  :D

:B

Per tave dabar reiks abu gert. Nes nu sportuot irgi svarbu  :D 

Raudono ne tai kad nemyliu, bet jis man kadaise migreną iššaukdavo. Užtat renkuosi baltą.

Atsakyti

ne, nu dirba tos med.įstaigos. Pvz, teritorinė ligonių kasa. Vakar prieš einant miegot užsakiau mergelei europinį draudimą, šian ryte jau atėjo pranešimas, kad gatava kortelė. Prašau, koks aptarnavimas )))

Atsakyti

Aš ketvirtadienį užsakiau AT kortelę. Neskubią. Per mėnesį. Vakar pagamino  :D 

Sveikatos draudimo kortelės ir man reikia, bet labai durnoj vietoj pasiimti . Nėr kur mašinos statyti . Tai su špargalke važinėju .

Pou mano artimoj giminėj dvi jaunos medikės. Na prieš koroną baigė. Per koroną jau dirbo.  Pirmūnės, dešimtukininkės... gydytojos , ne daktarės  :hmm:.  Man atrodo taip pabendravus.

Ps mano draugė kai reikėjo po traumos operuoti koją nelaukė 2 sav eilės. Pjovė privačiai  50/50 mokėjo su ligoniu kasa. Daug. Bet... kiekvienas pagal save.

Baltas vynas ir karštis kraujo spaudimas krenta... Man. Galiu susivinioti ... nemalonus jausmas. 

Atsakyti
Labas rytas,

Muka,MB sveikatos ir greito gijimo.
Kiek esu skaiciusi Lietuvos privati gydymo istaiga nera labai brangi.Zinoma,as cia matuoju pagal savo prizme.Pasakykit man,tai gydymas privaciai ir visuomeninis skiriasi kuom nors,at tik pinigu dydzziu?Man idomu,ar gydytojas keicia poziuri i ligoni uz uzmokesti,ar ne?
Turiu du asmenis giminej,kurie turejo akmenlige ir nebeturi po keliu priepuoliu.Abu vartojo destiliuota vandeni gerimui.vienas ti virinta,kitas is specialaus vandens destiliatoriaus.Pakeitus poziuri i destiliuota/virinta vandeni,baigesi susirgimas.Tai va,jokie mineralai negyvena nei destiliuotam,nei virintam.Abu geria mineralini dabar koki nori ir nieko.
Na,o pas mus vetra 45km/val cepelininis dangus,lietus.Greiciau ateitu menesio pabaiga.
Papildyta:
O mudu turejom europine sveikatos draudimo kortele,paziurejau,galiavimas baigiasi spalio18d,atostogos-spalio13d.Reiskia dar galios.Bet uzsakyt naujos,tiksliau pratest galiojimo neleido.Kai pasibaige pirma karta,viskas buvo paprasta.Atsiunte iskart,o dabar sistema neranda nei manes,kad turim tokia kortele,nei MB.Tada pabandziau uzsakyt nauja.Prieme,bet idomiai.Uzpirdziau MB duomenis,tada paklause ar nori pridet savo partnere/zmona prie savo korteles.Mano duomenu reikejo daug maziau.Tai dabar nezinau,bus viena kortele dviem,ar kaip?Kol kas laukiu.Gavau pranesima tik,kad confirmuoti daviniai,o kada atsius -neaisku.Raso 2-3 sav.
Atsakyti

Baltas vynas ir karštis kraujo spaudimas krenta... Man. Galiu susivinioti ... nemalonus jausmas. 

reik šaltą gert )) mokyk ir mokyk... ))

Atsakyti

Kiek esu skaiciusi Lietuvos privati gydymo istaiga nera labai brangi.Zinoma,as cia matuoju pagal savo prizme.Pasakykit man,tai gydymas privaciai ir visuomeninis skiriasi kuom nors,at tik pinigu dydzziu?Man idomu,ar gydytojas keicia poziuri i ligoni uz uzmokesti,ar ne?


turbūt žiūrint kokių paslaugų reikia tas brangumas matuojamas. Jei reikalingi brangūs tyrimai ir jų daug, aišku, kad pigu nebus. 

Nežinau, ar labai skiriasi pats gydymas, bet greitis tai tikrai. Mano vaikeliukas dėl visko eina tik į Grybo gatvę, abo jam nėr kada laukt kada ateis eilė, o sirgdamas nepadirbs. Pradėjo svaigt galva - per kelias dienas priėmė ir terapeutas, ir okulistas, ir neurologas, ir mrt padarė, ir vaistus paskyrė.

Tai kiek jis būtų laukęs poliklinikoj? Okulisto ir neurologo tai turbūt pusmetį? 

Atsakyti

Dusia, o kuo tavo nuomone skiriasi daktaras nuo gydytojai? Kiek suprantu, daktaras, tai mokslinis laipsnis.

 

Man reikiamą gydytoją greičiau "pagavau" valdiškoje. Likimas lėmė. Privačioj būt ne mėnuo, o du eilė. Kartais geri specai dirba ne vienoje, o keliose gydymo įstaigose, bet konsultuoja pvz., kartą savaitėje. Na nori nenori susidaro eilutė.

 

Kartais, kai atvejis rimtas, valdiškoj gali greičiau gauti multidisciplininę pagalbą, kai reikia ne vieno specialisto konsultacijos - įvykiai aptariami gydytojų konsiliumų metu ir viskas važiuoja greičiau. Ir dėl Sūnaus taip buvo, ir dėl manęs pačios. 

 

Lueti, akmenligės priežastys gali būti labai įvairios. Mano  įtaria, kad genetinė. Distiliuotas vanduo čia nepadės.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 10 rugsėjo 2024 - 12:59