Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Ex kaina baisi, pigiau nusipirkti braškių . Mano 60 daigų litro per akis šiai vasarai .
O kas sakė kad hobis pigu ...
Pou, meškinam česnakui pavasarį reikia saulės . Paskui nebe . Jis auga lapuočių miškuose, ir vegetacija jo tuo metu , kaip medžiai be lapų . Sužaliuoja lapai , jis eina miegoti ...Ten kur sodinčiau kitą pavasarį dabar dėčiau kartoną, užverčiau lapų ar žolės, sunyktų pieva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 12 gegužės 2022 - 11:12
Nu jooo, mano hobis kažkoks labiau panašus į komercinį biggrin.gif Perlenkiau lazdą turbūt. Daigų pas mane... kiek? Nežinau. Apie 130.
Luety, tinkliuko pirkau 30m. Agro irgi tiek pat.
Atsakyti
Pas mane tik su agro ,bet uz\tenka ir agro,jokiu tinkliuku nereikia.
Ex ,prisimenu tave is labai senu SM laiku,kaip nicka ,kurio postu laukdavau.Is tos senos pagarbos pasakysiu.Jei kurmis knisa,reiskia yra grambuoliu lervu visame sklypeir jie nues saknis.Gelyno panaikinimas tik pablogins reikala,is geliu jie migruos i naujas ganyklas, i tavo naujai sodintas braskes.Norint apsaugoti braskes tau reiks imtis rimtu augalu apsaugos priemoniu.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 05 12, 11:38)
Pas mane tik su agro ,bet uz\tenka ir agro,jokiu tinkliuku nereikia.
Ex ,prisimenu tave is labai senu SM laiku,kaip nicka ,kurio postu laukdavau.Is tos senos pagarbos pasakysiu.Jei kurmis knisa,reiskia yra grambuoliu lervu visame sklypeir jie nues saknis.Gelyno panaikinimas tik pablogins reikala,is geliu jie migruos i naujas ganyklas, i tavo naujai sodintas braskes.Norint apsaugoti braskes tau reiks imtis rimtu augalu apsaugos priemoniu.

A.Alta, tinkliuką pirkau apsaugot uogas nuo paukščių. Jie ne tik raudonas pralesa, bet ir nesunokusias uogas nuskina ir išmėto. O per tinkliuką uogos gaus daugiau saulės, negu per agro. Agro tik nuo šalnų man tarnaus.
Grambuolių derlių visada turėjau didelį. Visais laikais reikalai buvo prasti. Kurmių irgi turėjau ir tebeturiu ištisas kolonijas. Bet kada auginau pomidorus su rezervu, tai užteko ir man, ir jiems, ir dar žmonėms lauktuvių turėjau ką įdėt. Gėlių darželių panaikinimas situacijos nei pagerins, nei pablogins. Matytum kiek kurmiarausių mano obelų sode. Ištisi pilių miestai.
Atsakyti
Paskaitau jūsų mikučių vargus su tom braškėm ir apsidžiaugiu, kad man jų nereikia biggrin.gif
Va, meškinio česnako gerai būtų, bet nėra tai irgi nereikia biggrin.gif

Gegutė iš proto išvarys - kiek pailsi, kaip tas lietus, ir vėl biggrin.gif.

Vakar iš šiltnamio ant krapų parsinešiau erkę... mad.gif
Atsakyti
Nez\inau ,kai pas mane tos saules per daug ,tai agro pats tas.Jau irgi baigiu visa bulgarijos agro davini supirkt.Klimatas smarkiai prasteja ,turiu pasakyt.
Ex ,chemikai siaip ir z\mones ,yra sukurta efektyviu priemoniu.Labai efektyviu.Kodel jie jums neprieinami ,ne manes klausk, o tu kieno valdz\ia.Viesuju darbuotoju,skias.
Atsakyti
Tik ką 2 sraigtasparniai taip žemai praskrido... Net nejauku unsure.gif
Atsakyti

Dusia, man svarbu įsiveist, o jau kur, tai surasiu. Jei kelis daigiukus duosi kitais metais, kad jie įsikabintų ir žiedus išleistų, tai pasidauginsiu :)

Gaila, kad vieną kartą nenusipirkau iš turgaus prekeivės, kai užmačiau, kad pardavinėja - važiavom toli, būtų nuvėpę kelionėj. Vėliau jau neužtaikiau. O dabar gi ir nebegalima parduot, nebent iš savo daržo.

Pritariu AA, man su tomis braškėmis ir karkvabaliais - monkės biznis. Tuščias vargas. Savaitgalį, kai nuvažiuosiu, tai nufotkinsiu pievą, kokia išknista ežiukų. Kurmiai pabėgo, o gaila. Anyta juos keikė, aš tyliai mylėjau, kad lervas kremta.

Pas mane vienoj vietoj varputis yra, ten visuomet grambuolys sėdž. Ir dar, aš šiltnamyje sėju salotas, krapus ir tykau, kur grambuolys migruoja. Krapas nuleipo, pakapsčius rasiu grambuolį paprastai. Tai kol pomidorai nesusodinti, knaisioju. Vienais metais gal 5 pomidorus nukirto, rupkės.  Dar beriu ir kiaušinių lukštų, taip pat nemėgsta knaisiotis po juos.

Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 05 12, 11:59)
Paskaitau jūsų mikučių vargus su tom braškėm ir apsidžiaugiu, kad man jų nereikia biggrin.gif
Va, meškinio česnako gerai būtų, bet nėra tai irgi nereikia biggrin.gif

Gegutė iš proto išvarys - kiek pailsi, kaip tas lietus, ir vėl biggrin.gif.

Vakar iš šiltnamio ant krapų parsinešiau erkę... mad.gif

Klausyk, Mikuti, kur to vargelio nėra? Kai nieko neturi? Nu, irgi vargas tada biggrin.gif Bet šiaip man sportinis interesas žemę knist. Tik plotus reik apsiskaičiuot kiek knist, kad dar po knislios pajėgtum namo paršliaužt biggrin.gif

O tu gegutei atsiliepk, žiūrėk ką darys.

O kam tau tos erkės reikėjo, kad parsinešei?

QUOTE(Acqua Alta @ 2022 05 12, 12:00)
Nez\inau ,kai pas mane tos saules per daug ,tai agro pats tas.Jau irgi baigiu visa bulgarijos agro davini supirkt.Klimatas smarkiai prasteja ,turiu pasakyt.
Ex ,chemikai siaip ir z\mones ,yra sukurta efektyviu priemoniu.Labai efektyviu.Kodel jie jums neprieinami ,ne manes klausk, o tu kieno valdz\ia.Viesuju darbuotoju,skias.

Na taip, žinau, Aktara, Mospilan ir kt. chemininis trūčas. Efektyvus. Gerbiu chemikus. Bet norėjau kokios nors labiau valgomos chemijos.
Dar pagalvosiu, bet gundausi pirkt Dusios nuorodoj tą butelioką. Tegu klesti tas mano nepigus hobis..
Atsakyti
Nuo grambuolių :
https://agronovos.lt...na-grambuolius/
Nepigu, bet jokios chemijos .
Žinoma reikia laiko...
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2022 05 12, 13:45)
Dar pagalvosiu, bet gundausi pirkt Dusios nuorodoj tą butelioką. Tegu klesti tas mano nepigus hobis..

Aš pirkau nes žinau , kad mano darže yra visų kenkėjų . O kam tau ? Šviežas braškynas ... Aš tai įtariu , kad jų su daigiais nusipirkau ( turguje pirkau , jauna durna buvau ) . Senai , antrais baškiavimo metais . Pirmais metais jokio kenkėjo nemačiau , iš sesės buvau gavusi daigų. Antrais metais sugalvojau mandresnių veislių ... nafig. Jau 4 kartą braškyno vietą keičiau , nepadeda.
Chemijos nežadu purkšti - pilna tokių pirkti . Tai kam man du sykius save nuodyti - purškiant ir valgant ?
Vienžo šiemet paskutinis bandymas...
To purškalo nepalikit mašinoje jei saulė biggrin.gif Po valandos toks cibulių kvapas, griūk negyvas tongue.gif Man taip atsitiko - pasiėmiau iš paštomato ir palikau mašinoje , kad tiesiai į kaimą vežti .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 12 gegužės 2022 - 13:12
Beje sitais biologiniais ginklais galima taip pat puikiai apsikresti biggrin.gif Patirta. bigsmile.gif
Ne tik cheminiais.Paskui tenka atsiprasyt sunkosios artilerijos fungicidu ir paciai jais gydytis.
As dabar apelsinu ir roz\iu virsuniu antpila testuoju
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 05 12, 12:58)
Nuo grambuolių :

Nepigu, bet jokios chemijos .

Aš pirkau nes žinau , kad mano daržę yra  visų kenkėjų . O kam tau ? Šviežas braškynas ... Aš tai įtariu , kad jų su daigiais nusipirkau ( turguje pirkau , jauna durna buvau ) . Senai , antrais baškiavimo metais . Pirmais metais jokio kenkėjo nemačiau , iš sesės buvau gavusi daigų. Antrais metais sugalvojau mandresnių veislių ... nafig. Jau 4 kartą braškyno vietą keičiau , nepadeda.

Vienžo šiemet paskutinis bandymas...
To purškalo nepalikit mašinoje jei saulė  biggrin.gif  Po valandos toks cibulių kvapas, griūk negyvas  tongue.gif Man taip atsitiko - pasiėmiau iį paštomato ir palikau mašinoje , kad tiesiai į kaimą vežti .

Ajatau, majūbala.. gal šįkart aš ir grambuoliui paliksiu braškės pagraužt, užteks mums abiems biggrin.gif

Manai, kad šviežiam braškyne nebus vabalų? Netikiu.

Va, kol čia rašinėjau, viena mano prietelka atsiuntė ekologišką receptą, nes prisiskundžiau, kad mano hobis baisiai išbrango biggrin.gif Kiek tiesos tame recepte , nežinau. Reik priskint apie litrą pušų ūglių, užpilt verdančiu vandeniu, palaikyt keletą valandų, kad gerai pritrauktų, po to atskiest ir laistyt braškyną. Čia nuo žiedgraužių, erkių ir kt. Reik gal patikėt, nors ir pigiai gausis. Ne visada gi blogai, kas yra pigu..
Atsakyti