Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(saintlina @ 2024 09 06, 05:10)
<p>O manęs šian-ryt bulviakasis laukia. Mamikei mirtinai reikia kast. Ir nesvarbu, kad užkilęs spaudimas ir pulsas.  Gvalt reikia kuo greičiau. Nes kaimynė jau  nusikasė.</p>

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bet cia turbut visu kaimu bedos.Turiu drauge,gyvena ne vienkiemyje,bet kaime gyvenvietej,tai ojojoj kiek kompleksu.Svarbiausiais,ka kaimo bobos pasakys?Pletkins.Reikia aplenkt,pasirodyt,nerodyt,apgaut,paslept...ir t.t. ir t.tp.Jauciasi laaabai.
Kelione visada stresina,kokia ji bebutu.
Dusia tu cia apie babininius,ne apie dundaga?
Paziurejau pg tavo nuoroda,tikrai yra uk dundagos delyveriu,pirksiu,kai grysiu is atostogu,reikia isbandyt.Kainos normalios.
Atsakyti

Turiu drauge,gyvena ne vienkiemyje,bet kaime gyvenvietej,tai ojojoj kiek kompleksu.Svarbiausiais,ka kaimo bobos pasakys

Aha, taip ir yr. Turi būt pirmiau, daugiau, geriau. Kol gyveno Vilniuj, to nebuvo. Bet kai išsikraustė į kaimą ir prasidėjo..

Atsakyti
Laba diena.
Mano ex buvo is tu krastu ,kur visi norejo but patys fainiausi.
Bet labai jaunas dar buvo ir dar tebebuvo kitokia santvarka. Mano kaimas ismoke,kad labai faina yra ir kaimynui padet,kad zmogus zmogui netik teisejas,kritikuotojas ar baudejas.
Paskui jam netgi patiko, but bendruomeniskam.
O dabar reikia duot daug prakeiksmu wilnijos krastui,bet kaip mano mires senelis sakydavo,kad is vargo jie ten tokie.Reikia jiems atleisti. :DBet sita filosofija gyvenime labai nepasiteisino. Labiausiai pykstu butent ant savo mirusios seimos, kad man leido ir priverte patirti ir exa ir ta krasta. As gi buvau vaikas,norejau pakeist pasauli i gera. Bet jegos aisku nelygios. Tai pasaulis pakeite mane i bloga. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 06 rugsėjo 2024 - 11:46

Visų pirma, konfliktas juk ir yra toks, kad jų nereikia integruoti į visuomenę - jie yra visuomenės dalis ir didėjant. Čia juk yra didžiausias iššūkis postsovietikams ar visuomenių su radikalių požiūriu - viską, kas ne norma, sumesti į getus.

Kai viskas yra natūraliai, tai nieko nereikia integruoti, o reikia suteikti reikiamą pagalbą, o jau vėliau žiūrima, kam kokio lygio pagalbos reikia.

Jei normalus intelektas, į specialias mokyklas pas mus net nepakliūsi pagal iki šiol galiojusią tvarką, nebent taikomos išimtys, kai specialiojoje mokykloje yra klasės vaikams be sutrikusio intelekto.

Šiaip tue bernai tiesiog tokie labai šūūūūstri, tėvai tokie pat, plius klasėj 30 mokinių. Ten greičiausiai ne spec.poreikių klausimas ir aš ne visai tai turėjau minty. Tiesiog kaip besielgtų vaikas, jo neįmanoma iš mokyklos išmesti, jaučiasi jie visagaliai, nes niekas nieko padaryti negali. Ir netgi, kai įveliami į aibes tie vaikučiai, kuriuos integruoja į visuomenę pagrindiniais dmuikais groja visokie "banditėliai".

Dėl ko Kavos pasisakymas man užkliuvo? Dėl to, kad iš konteksto galima buvo suprasti, kad tai ne apie integralųjį mokslą kalba, tačiau pakorė viską ant jo ir ant šiuometinės kadencijos išrinktųjų. Nors tai vaikai be spec. poreikių integralaus mokslo kontekste, o ir šis ne šios kadencijos projektas, o bent dar vienos kadencijos atgal, kai jau buvo realiai pradėta svarstyti, o inicijuoti pokalbiai dar stipriai atgal.

Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2024 09 06, 10:43)
Laba diena.
Mano ex buvo is tu krastu ,kur visi norejo but patys fainiausi.
Bet labai jaunas dar buvo ir dar tebebuvo kitokia santvarka. Mano kaimas ismoke,kad labai faina yra ir kaimynui padet,kad zmogus zmogui netik teisejas,kritikuotojas ar baudejas.
Paskui jam netgi patiko, but bendruomeniskam.
O dabar reikia duot daug prakeiksmu wilnijos krastui,bet kaip mano mires senelis sakydavo,kad is vargo jie ten tokie.Reikia jiems atleisti. :DBet sita filosofija gyvenime labai nepasiteisino. Labiausiai pykstu butent ant savo mirusios seimos, kad man leido  ir priverte patirti ir exa ir ta krasta. As gi buvau vaikas,norejau pakeist pasauli i gera. Bet jegos aisku nelygios. Tai pasaulis pakeite mane i bloga. biggrin.gif

Apie mirusius arba gerai,arba nieko.Seneliu ismintis.
Negalima pykt,reikia paleist ir i praeiti nesizvalgyt,tiesiog uzverst puslapi ir atsiverst svaru.
Visada reikia pasiimt is praeities tik gerus pavyzdzius,leido,priverte...vadinasi jiems taip atrode geriausia tuo metu..
Pasaulio nepakeisi,jei jis pats nenores keistis,o kad pasaulis pakeite tave i bloga,netikiu.Tu pati to nori,tau taip geriau,bet pagalvok ar tikrai?
Tik nepulk,nes as nemoku atsimusinet,as esu taikus zmogus. ax.gif
Atsakyti
Stock rotation ,luety.Ir zinok tu man neisakysi ,ka pult.Vilkolakiai turbut nedresuojami biggrin.gif
Mirusieji negali apsiginti ,irodyti kad jie geri,todel tokia ismintis.
Mano krastuose buvo pagelbejanti palaikanti pagalba. Kituose krastuose varzytuves ,apkalbos ir smerkimas. Ir as savo buvusio kaimo neidealizuoju, as kai ten gyvenau ji dar patobulinau,galima gi truputi pasigirt. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 06 rugsėjo 2024 - 12:28

Apie mirusius arba gerai,arba nieko.Seneliu ismintis.
Negalima pykt,reikia paleist ir i praeiti nesizvalgyt,tiesiog uzverst puslapi ir atsiverst svaru.
Visada reikia pasiimt is praeities tik gerus pavyzdzius,leido,priverte...vadinasi jiems taip atrode geriausia tuo metu..
Pasaulio nepakeisi,jei jis pats nenores keistis,o kad pasaulis pakeite tave i bloga,netikiu.Tu pati to nori,tau taip geriau,bet pagalvok ar tikrai?
Tik nepulk,nes as nemoku atsimusinet,as esu taikus zmogus. ax.gif

Aš irgi taip maniau, iki šiol, bet ką tik perskaičiau knygą "toksiski tėvai". Ir ten kaip tik rekomenduojama supykti, išsakyti nuoskaudas nors prie kapo, parašyti laišką, pasikalbėt su gyvais broliais apie vaikystę. Gal net psichologą lankyt. Ir tik tada sugebėsi tai paleist emociskai. O kitaip tiesiog nustumiam tas neigiamas emocijas į pasamone ir jos niekur nedingsta, o gadina gyvenima ir santykius su sutuoktiniu, vaikais. Sukelia depresiją, nerimą, nelaimingumo jausmą.

Nutildytos emocijos niekur nedingsta. Jos tiesiog pakeičia formą. Kad dingtų, reikia išgyventi sąmoningai is naujo, išsakyti garsiai, apkaltinti kaltuosius. Tik tada ateina susitaikymas

Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2024 09 06, 11:24)
Stock rotation ,luety.Ir zinok tu man neisakysi ,ka pult.Vilkolakiai turbut nedresuojami biggrin.gif
Mirusieji negali apsiginti ,irodyti kad jie geri,todel tokia ismintis.
Mano krastuose buvo pagelbejanti palaikanti pagalba. Kituose krastuose varzytuves ,apkalbos ir smerkimas. Ir as savo buvusio kaimo neidealizuoju, as kai ten gyvenau ji dar patobulinau,galima gi truputi pasigirt. biggrin.gif

Stengiuosi niekada niekam neisakinet,gal tau tik taip pasirode.Tiesiog apzvalga tavo posto mano akimis.

Atsakyti
Siaip jei neimant giliu sielos sluoksniu ,tai as gi gyvenu apynormaliai, bent man taip atrodo. Tesiog butent kai as buvau jauna ,ivyko kazkoks kvantinis perejimas.
Kai mes augom ir buvom vaikai ,tai mes buvom primesti kazkokio dievo savo tevams,o tevai privalejo mus augint ,nes gi tas dievas numete .Jie cia ne prie ko.O va kai as pastojau ir auginau vaikus, tai to isivaizduojamo draugo,vaiku davejo staiga neliko,liko tik mano klaidos ir kalte.Man buvo devyniolika. Per tris metus gime trys dukros,exas irgi buvo tokio pat amziaus,gyvenimas buvo labai permainingas,megdavo tarpais jis musu issizadet irgi.
Todel ir apaugau spygliais ,o nuo emociju reikia izoliacinio sluoksnio biggrin.gif
Ir disklaimeris- as puikiai zinau kad viskas mano pacios kalte, savo laika atsedejau ,bausmes atlikau. biggrin.gif
Atsakyti

Nežinau, daug kas ateina iš šeimos. Galų gale, kartais kad ir supykstam, bet vėliau savigrauža būna, kad kaip ir turi suprasti ir paleisti.

Visokių situacijų būna, priklausomai, kokios nuoskaudos yra.

Atsakyti
Ne visu gyvenimas idealus, ne visiems pasiseka.Ir velgi ,ne visi vienodo gylio emociju ir informacijos imtuvus turi. Per ta atvira zaidzda ne tik emocijos ateina, ateina ir zinios,mokymosi sugebejimai,susigaudymas situacijose ir prisitaikymas prie aplinkybiu.Negali ten sieto uzdet.O uzdejus ribotuvus ,ribojasi viskas.
Svarbiausia kiek imanoma vengti situaciju ,zmoniu ,bet yra gimine ,seima,vaikai.Kad ir kiek atsiriboji,visai gi negali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 06 rugsėjo 2024 - 14:24
QUOTE(Acqua Alta @ 2024 09 06, 11:42)
Siaip jei neimant giliu sielos sluoksniu ,tai as gi gyvenu apynormaliai, bent man taip atrodo. Tesiog butent kai as buvau jauna ,ivyko kazkoks kvantinis perejimas.
Kai mes augom ir buvom vaikai ,tai mes buvom primesti kazkokio dievo savo tevams,o tevai privalejo mus augint ,nes gi tas dievas numete .Jie cia ne prie ko.O va kai as pastojau ir auginau vaikus, tai to isivaizduojamo draugo,vaiku davejo staiga neliko,liko tik mano klaidos ir kalte.Man buvo devyniolika. Per tris metus gime trys dukros,exas irgi buvo tokio pat amziaus,gyvenimas buvo labai permainingas,megdavo tarpais jis musu issizadet irgi.
Todel ir apaugau spygliais ,o nuo emociju reikia izoliacinio sluoksnio biggrin.gif
Ir disklaimeris- as puikiai zinau kad viskas mano pacios kalte, savo laika atsedejau ,bausmes atlikau. biggrin.gif

Na as nematau cia jokiu klaidu.Musu amziuje but merga su vaiku buvo nuodeme,mamu siaubas,kad taip atsitiks ju dukroms.Mane isleisdama mama i studijas palinkejo,tik neparnesk vaiko sterblej.Tokie buvo laikai,toks buvo supratimas ir as visai nepykstu del to.Hormonai pradeda saukt anksti poruotis.
Tapai anksti jauna mama.Buvo sunku,uzauginai,esi patenkinta dukromis manau.Nenusiseke asmeninis gyvenimas-nei tu pirma,nei paskutine.As irgi ne sene buvau.Vos 21 ir per 3 metus du vaikai.Ir gyvent nebuvo dorai kur ir proto ir ziniu ir pinigu.Poziuris musu kartos buvo-nelikt senmerge,neparnest vaiko.Ir dar ilgai,atsimenu gal 1992m mano kolege istekejo budama 30 metu ir pastojo,tai visas kolektyvas galvojo,jog nepagimdys-sena,gims invalidas ir tt.Toks poziuris buvo anuomet.Dabar laisva visuomene,skiriasi kas antra pora,moterys vienos ryztasi augint vaika,be vyrto pagalbos,ne reta tenka pagyvent su 2-3 vyrais,kol atranda ta pati paciausia, ir nuo kiekvieno po vaika susilaukia..Nu ir ka.Jei ziuret anuo poziuriu,nuodeme,istvirkavimas ir t.t.Siais laikais daug kas normalu.Viskas priklauso nuo visuomenes poziurio visais laikais,bet tai nereiskia,kad mes kazka darem ne taip.Darem taip,kaip to meto tevai mus auklejo.Susikurem savo supratima,savo oda.O tobulet dar yra daug kur.Todel ir sako:gyveni,mokaisi ir durnas mirsti.
Atsakyti