Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Labas rytas,
Taip gražai palyta Kaune naktį. Pavasario kvapas per visus langus skverbiasi . O žalumos grožis!
Vilniuje dar lyja , gal ir kaime ... Rytoj pamatysiu.
Šiandien diena darbinė . Prisikaupė . Žinoma , norėčiau lėkti laukais. Kada ta mano pesija ? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Vakare reiktų pabėgti iki prekybcentrio . Kažkaip visai nebeturiu ką apsirengti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Visi džinsai arba nuskalbti arba stori žieminiai .
Mezgu neįdomiai , tamsias 100 pr vilnos kojines. Kaimui . Daržui . Koks stebuklas ... netikėjau smile.gif Nereikia šveisti kulnų . Nuplauni prilipusias dulkes ir tiek . Pas mane daržas taigi ne pakletos lysvės su takeliais . Normali žemė . Ir tik po truputi imu mulčiuoti, tik ten kur pasėju , kur sudygsta - noriu , kad įšiltų žemė greičiau . Pernykštis mulčas užkastas. Va užkasiau pernais visą mulčią šiltnamyje , tai nereliai atsigerino žemė. Tokio dydžio špinatų nesu užsiauginusi ! O šienas iš mano pievų neikuo netręštas...
Luety - kaip norėsi , taip padarysi su tuo braškių mulču . Norėsi nuimsi , norėsi paliksi ... Šiaudai šiek tiek rūgština dirvą , bet braškės mėgsta . Šaip tai braškes iki 4 metų galima auginti , paskui reiktų keisti, nes mažėja derlius. Tik dauginti reiktų iš pirmamečių . Ir taip kas metai atsinaujinti . 4 Lysvės braškių - vieną rudenį pasodini - kitą iškasi . Jei teisingai augini , ir nenori pirkti daigų .

Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2022 05 12, 09:02)
<p>Sode norėčiau meškinio česnako ir šilagėlių užveisti.

Pou , kitamet galėsiu dalintis meškiniu česnaku . Dabar ne laikas sodinti , reikia anksti pavasarį. Pasiruošk vietą šiemet - kažkur po medžiais ( lapuočiai ) . Aš pasodinau po savo sodintais lazdynais . O pernais labai prisisėjo , šiemet matau vėl žydės , vadinasi pasisės dar daugiau ...
Atsakyti

Pou , kitamet galėsiu dalintis meškiniu česnaku . Dabar ne laikas sodinti , reikia anksti pavasarį. Pasiruošk vietą šiemet - kažkur po medžiais ( lapuočiai ) . Aš pasodinau po savo sodintais lazdynais . O pernais labai prisisėjo , šiemet matau vėl žydės , vadinasi pasisės dar daugiau ...

Vis ruošiaus iki Šilainių turgaus palėkt, ten kartais pardavinėdavo, taip ir neprisiruošiau. O šiemet uždrausta jau pardavinėti. Natūralių augimviečių nežinau, kad pasiskinti savo reikmėms.

Būčiau devintam danguj, jei kokį vieną iškastum kitąmet. Pas mane šalia juk miškas, tai pasodinčiau į miško paklotę, gal užsikabintų. Arba sode yra viena tokia prieskonių lysvė, kur tiktų.

Atsakyti
Pila ir pila. Pailsi ir vėl pila su pasitrankymais. Galėtų ir nustot. Na, patikėsiu prognozėm, kad apie 12 val. nustos smile.gif
Bjauriausia, kad per lietų išlenda šimtai šitų zarazų. Einant reikia labai žiūrėti po kojomis, kad netraškėtų. Fui. Turėčiau laiko, tai imčiau kibirus, eičiau rinkt ir net nuvežčiau supirkėjams - vis šioks toks stimulas rinkimui biggrin.gif. Bet tai ai... Neprisiruošiu.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 05 12, 09:24)
Pila ir pila. Pailsi ir vėl pila su pasitrankymais. Galėtų ir nustot. Na, patikėsiu prognozėm, kad apie 12 val. nustos smile.gif
Bjauriausia, kad per lietų išlenda šimtai šitų zarazų. Einant reikia labai žiūrėti po kojomis, kad netraškėtų. Fui. Turėčiau laiko, tai imčiau kibirus, eičiau rinkt ir net nuvežčiau supirkėjams - vis šioks toks stimulas rinkimui biggrin.gif. Bet tai ai... Neprisiruošiu.
vartotojo įkelta nuotrauka

O aš praeitą savaitę parinkau.Pirmadienį mb tvarkė sesers mašiną,tai ką sėdėti be darbo,parinkau sraigių,virš pusės bulvinio maišo.Atsipirko kuras du kartus suvažinėti į miestą,juokas juokais. biggrin.gif Man patinka tas darbas,čia lavinu akis prieš grybavimą.Eini ir ieškai. mirksiukas.gif
Lyja kaip turi būti.O galvojau šonkauliukus pakepsiu lauke,dabar teks orkaitėje. mirksiukas.gif Tai teks šiltnamiuose darbuotis ir tai gerai,kai nelyja ant galvos. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 05 12, 10:33)
O aš praeitą savaitę parinkau.Pirmadienį mb tvarkė sesers mašiną,tai ką sėdėti be darbo,parinkau sraigių,virš pusės bulvinio maišo.Atsipirko kuras du kartus suvažinėti į miestą,juokas juokais. biggrin.gif Man patinka tas darbas,čia lavinu akis prieš grybavimą.Eini ir ieškai. mirksiukas.gif
Lyja kaip turi būti.O galvojau šonkauliukus pakepsiu lauke,dabar teks orkaitėje. mirksiukas.gif Tai teks šiltnamiuose darbuotis ir tai gerai,kai nelyja ant galvos. ax.gif

Žinok, pririnkčiau daugiau. Ir iki supirkėjų gal 7-8 km. Nu bet gaila laiko, kai šitiek darbų laukia. Atidėsiu dar kuriam laikui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 05 12, 07:02)
<p>Labas rytas,</p><p></p><p>pas mane po miegamojo langais alyvos skleidžiasi. Palijo, kaip nuostabiai kvepia...</p><p></p><p>Ex, jie jau pas mane. Dar kartą ačiū!</p><p></p><p>Sode norėčiau meškinio česnako ir šilagėlių užveisti. Vienus dėl grožio, kitus dėl skonio. Česnakus tai gal miške įveisčiau, reiktų tik gauti kelis, kad įsikabintų. Sėjau, tai nesudygo.</p><p></p><p>Ingrida, vyną darysi? Pas mane pienės kad įsisėjo į rūgštynes. Ot.</p><p></p><p>Geros dienos visoms!</p>

Labas rytas, 4u.gif 4u.gif
pas mus irgi vakar palijo,jei tai galima vadint lietum,tiesiog iskrito cepelinu spalva is dangaus ir nusigiedrijo.Si ryta melynas dangus,tik ar ilgam?
Pou,meskiniam cesnakam reikia podregnes dirvos,lapuociu medziu paunksmes ir daznai liet.Mes atskyrem lysve darzo gale,kur krinta seselis nuo serbentu,nuo siltnamio ir kitu pastatu ir tiesiogines saules kaip ir nebuna,toks seseliuotas plotelis,dirva maisem su misko zeme,laistem visas vasaras,kad tik neperdziutu.Turim daug,mielai pasidalinciau,sunku priduot.Geriausia isisaknyja mazuciai daigeliai su mazytem bulvyciu uzuomazgom,po to prisiseja is zydinciu,per keleta metu masiskai prisiseja.Pas mus siemet ketvirti metai,tai jau net aplink ta lysve pribyreje.

QUOTE(Dusia37 @ 2022 05 12, 07:11)
Labas rytas,

Luety - kaip norėsi , taip padarysi su tuo braškių mulču . Norėsi nuimsi , norėsi paliksi ... Šiaudai šiek tiek rūgština dirvą , bet braškės mėgsta . Šaip tai braškes iki 4 metų galima auginti , paskui reiktų keisti, nes mažėja derlius. Tik  dauginti reiktų iš pirmamečių .  Ir taip kas metai  atsinaujinti . 4 Lysvės braškių - vieną rudenį pasodini - kitą iškasi . Jei teisingai augini , ir nenori pirkti daigų .
Papildyta:
Pou , kitamet galėsiu dalintis meškiniu česnaku  . Dabar ne laikas sodinti , reikia anksti pavasarį. Pasiruošk vietą šiemet  - kažkur po medžiais  ( lapuočiai ) . Aš pasodinau po savo sodintais lazdynais .  O pernais labai prisisėjo , šiemet matau vėl žydės , vadinasi pasisės dar daugiau ...

Aciu,jog davei zinot,kad rugstina dirva siaudai,nuimsiu tada,kai atliks savo role,nes mano dirva yra rugsti kazkiek,nebenoreciau rugstint jau daugiau.
Braskes visada turejau pirmameciu,antrameciu ir treciameciu lysves,pirmametes naudojau daigu isiveisimui.Siemet liko tik antrametes ir treciametes,o pirmametes vazoneliuose tebesedi ir gerai jauciais is tu,kas isliko.Kai radau siltnamy pavasary isdziuvusias ir be gyvybes zymiu,ismeciau i lauka ant lysves ir laiks nuo laiko,kai atsirado vanduo vis liejau tuos vazonelius,tai gana nemazai atgijo,tik jos silpnos kai kurios,o kai kurios net zydi.Isliko ir mashmelon keli krumeliai,kur buvau pirkus,tikiuosi pasidaugint siemet.
Turejau labai daug mazu siulu kamuoliuku,kikusiu nuo megztu kojiniu,likuciai,tai jau numezgiau 5 poras kojiniu is storesniu siulu grupes helix budu ir dar iseis kokia viena.Ir likuciu nebebus ir punciaku bus giminei.
O si ryta kazkas nupirko baltas kojines per ebay,matyt susalo kojytes ,nes pas mus tikrai nesilta,ypac rytais,kol idienoja.As pati dar visa diena vaikstau su vilnonem kojinem ir visai nepersilta.Toks uzdusintas dangus,saule paslepta,kas gi ikaitins zeme.Klimato atsalimas ryskus,ir neissiziokit,jog atsilimas,nes prikulsiu dzievazhi. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2022 05 12, 08:33)

O as berandu kokia viena kita,kai pradejom pilt tarpulysvius su medzio drozlem,bet tai vedareliu uzsiveise uztai melejonas biggrin.gif biggrin.gif ir nezinia kas geriau.Bet pas mus tokiu graziu nera,pagrinde tos tigrines,invazines.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 05 12, 05:55)
Na silageles tai labai blogai augint apie namus.
O kitos geles kuo nusikalto?Su kuo cia kariauji? Su gelem? Ar su savo demonais?

Tiesiog nusibodo prižiūrėt, ravėt, kurmis nuolat viską išvarto, sugadina. Nėra grožio ir nebelieka motyvacijos. Noriu ramios, lygios pievos, kurmiarausius išgrėbliosiu ir kvit. Pasikuitimui žemėse užteks braškyno.

QUOTE(Pou @ 2022 05 12, 08:02)
Ex, jie jau pas mane. Dar kartą ačiū!

Džiaugiuosi, kad taip greit pasiekė finišą smile.gif Iš karto man reikėjo taip perdavimą suorganizuot.

Naktį lijo, su pertraukom ir toliau lyja. Kartais kaip iš kibiro papila. Šiltas lietus, galima net stovėt lietuje, maudytis.
Ar kuri nors turit minčių, kokių priemonių apsaugot braškes nuo kenkėjų? Pirmamečiai krūmeliai, tai ir taip nedaug uogų bus, kažkiek sraigės apgrauš derliaus, o jei dar žiedus surys vabalai, gaila būtų.
Atsakyti

Ex  :wub: 

Su braškėmis nepatarsiu - kiščiau po agro danga, jei plotas nedidelis.

Luety, mūsų sklypas remiasi į mišraus miško pamiškę, tad galėčiau ten įveisti - be mūsų ten nieks nemaklinėja, tik miško žvėrys. Bet turiu ir pačiam sode tokį gabaliuką pavėsingą, kur namukas užstoja, o kai atsisuka saulė - obelis šešėlį meta.

Nuvažiavo vyras į sodą žolę pabaigt pjaut, lietus pila, nieko nebus.

Atsakyti
Ex aš atsisiunčiau priemonių iš čia , braškėm nuo vabalų ... organinės rašo .
https://modernusukis...mpanija-pireco/

https://modernusukis...-amarai-blakes/

Dar nepurškiau, nes šaldyti daigai tik lapus ėmė auginti .
Svarbiausia apdengti nuo varnėnų . Kitaip surys viską. Sraigių neturiu . Pas mane varnėnai gurmanai - braškės, trešnės ir iš bado vyšnios. Jokie ten serbentai ar agrastai jiems neskanu ...
Meškinį česnaką pirkau prieš 3 metus iš vieno veikėjo FB, kuris darė akciją atraciją - išgelbėkim meškinį česnaką nuo išnykimo . Pirmais metais nežydėjo , pernais jau buvo žiedų . Ir po truputi ima plėstis. Pas mane priežiūra ne tokia gera kaip pas Luety ....
Atsakyti
Ex,pas mane puola pauksciai ir tie vedareliai kazkiek apeda ,tai nuo pauksciu prikalam per viduri skersini(pas mane lysves medines pakeltos)ir uztiesiu toki reta tinkleli.
https://www.diy.com/...t...d5&storeId=
Cia jis brangus,as perku prekybcentriuose ,sodo skyriuose uz du £3,buna ir po £1.tokio vieno man gana ant lysves.Pauksciai neprieina.Kol kas kitokiu gyviu neradau,kad estu.Sraigiu buna mazai dabar,nebent koks paukstis pameta skrisdamas biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2022 05 12, 09:08)
<p>Ex  wub.gif </p><p></p><p>Su braškėmis nepatarsiu - kiščiau po agro danga, jei plotas nedidelis.</p><p></p><p>Luety, mūsų sklypas remiasi į mišraus miško pamiškę, tad galėčiau ten įveisti - be mūsų ten nieks nemaklinėja, tik miško žvėrys. Bet turiu ir pačiam sode tokį gabaliuką pavėsingą, kur namukas užstoja, o kai atsisuka saulė - obelis šešėlį meta.</p><p></p><p>Nuvažiavo vyras į sodą žolę pabaigt pjaut, lietus pila, nieko nebus.</p>

Pou,manau,kad abiejose vietose gali sodint,tikrai prigis ir augs.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 05 12, 10:16)
Ex aš atsisiunčiau priemonių iš čia , braškėm nuo vabalų ... organinės rašo .
https://modernusukis...mpanija-pireco/

https://modernusukis...-amarai-blakes/

Ačiū labai 4u.gif Paskaičiau, pažiūrėjau. Kaip ir tinka, patinka. Bet tai rašo kaina 16€, po to kai perki, prideda dar pvm beveik 4€, po to dar pristatymo kaina, vėl beveik 4€. Nu, pristatymas suprantama. Bet tas pvm prilipdymas pirkimo metu, tai suerzina. Litro kaina gaunasi kosmosas. Litro neapsimoka pirkt turbūt. Ar aš čia tokia ubagė? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2022 05 12, 10:30)
Ex,pas mane puola pauksciai ir tie vedareliai kazkiek apeda ,tai nuo pauksciu prikalam per viduri skersini(pas mane lysves medines pakeltos)ir uztiesiu toki reta tinkleli.
https://www.diy.com/...t...d5&storeId=
Cia jis brangus,as perku prekybcentriuose ,sodo skyriuose uz du £3,buna ir po £1.tokio vieno man gana ant lysves.Pauksciai neprieina.Kol kas kitokiu gyviu neradau,kad estu.Sraigiu buna mazai dabar,nebent koks paukstis pameta skrisdamas biggrin.gif  biggrin.gif
Papildyta:

Aha, Luety, nuo paukščių jau pirkau tinkliuką. Tiek kiek jo reikia man ant braškių, tai sumokėjau 15€. Pirkau dar storos agro kilometrą. Dabar reik purškalų.. Kažkaip man tos investicijos braškėms prasilenkia su mano kišenpinigiais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2022 05 12, 10:00)
Ačiū labai  4u.gif  Paskaičiau, pažiūrėjau. Kaip ir tinka, patinka. Bet tai rašo kaina 16€, po to kai perki, prideda dar pvm beveik 4€, po to dar pristatymo kaina, vėl beveik 4€. Nu, pristatymas suprantama. Bet tas pvm prilipdymas pirkimo metu, tai suerzina. Litro kaina gaunasi kosmosas. Litro neapsimoka pirkt turbūt. Ar aš čia tokia ubagė? unsure.gif
Papildyta:

Aha, Luety, nuo paukščių jau pirkau tinkliuką. Tiek kiek jo reikia man ant braškių, tai sumokėjau 15€. Pirkau dar storos agro kilometrą. Dabar reik purškalų.. Kažkaip man tos investicijos braškėms prasilenkia su mano kišenpinigiais biggrin.gif

Nu bet busi apsiginklavus ir braskes apginklavus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Tai tiek daug tu braskiu sodinai?To tinkliuko ilgis 10metru.As kad nekirpt,perku du,paskui nuimu ir panaudoju kitur,o iz 15 pinigu tai kiek metru???1Km agro???Uzmojai neblogi pas tave siemet.Panasu i komercinius. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti