Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Kava, patikėk,  viską žinau ir iš teorinės, ir iš praktinės pusės. Ir pakankamai ilgą laikotarpį.

Jei valstybinės įstaigos nori dirbti, tai nereik joms ir milijonų, o jei ne, tai ir tie milijonai nepadės. Lygiai taip pat ir su privačiomis. Pakanka gero pedagogo ir noro tobulėt. Bet geriau netobulėt. Pasaulis keičiasi, vaikų su spec. poreikiais  neapsakomai daugėja. Keistis turi ir švietimo sistema. Ir jei visi apsimeta šapais, tai tie vaikai niekur nedingsta. Tik arba dirbi, arba permeti viską šeimai.

Aš už įtraukuji ugdymą, bet tam tikrai neužtenka pašaukimo. Reikia lėšų mokytojo padėjėjams, kitaip neįmanoma. Negalima is lempos mokytojams nuleist neįgalių vaikų ir palikt jį mokyt su 30 vaikų klasėj vieną. Privalo visada būti šalia padėjėjas prie tokio vaiko, kitaip visi nedasimokys  

Atsakyti

Aš už įtraukuji ugdymą, bet tam tikrai neužtenka pašaukimo. Reikia lėšų mokytojo padėjėjams, kitaip neįmanoma. Negalima is lempos mokytojams nuleist neįgalių vaikų ir palikt jį mokyt su 30 vaikų klasėj vieną. Privalo visada būti šalia padėjėjas prie tokio vaiko, kitaip visi nedasimokys  

Anidanda, vaikas su negalia atsineša stipriai didesnį mokinio krepšelį visuomet, ne šiandien, vakar, bet visuomet.

Apie įtraukųjį ugdymą,- mes čia nekalbam apie vaikus su negalia, o su spec. poreikiais, kuriuos nustato PPT. Įsigilinus, tų spec. poreikių, tik įvairaus lygio, turi labai dažnas vaikas, nes ar šiuolaikiniai tėvai dažnai neturi laiko su jais užsiimti - kyšt planšetę ir ramu, o vėliau ir teksto suvokimas šlubuoja ir tartis, laikysenos ir t.t. Labai daug vaikų yra su emociniais sutrikimais, žiauriai daug. Praktiškai visose mokyklose yra papildoma specialistų komanda. 

Kodėl vieni mano, kad užtenka pašaukimo, kiti ne? Todėl, kad pagalba eilę metų teoriškai yra visose mokyklose, svarbu, kaip tu tą pagalbą organizuoji, kaip skirstai, kokia kultūra mokykloje ir koks viso ugdymo tonas. Tikrai turiu su kuo palyginti, nes Sūnus mokėsi įvairiose mokyklose, tiek spec. ugdymo kelis metus, tiek privačioje, tiek gimnazijoje.

Mano Sūnui buvo skirtas mokytojo padėjėjas, bet realiai ji užsiimdavo ne su juo, o su kitais trimis klasės vaikais, nes kitiems, be spec. poreikių, pagalbos reikėjo stipriai daugiau. Maniškis dalyvavo olimpiadose, bet tai nereiškia, kad jam pagalbos nereikėjo. Tai reiškia, kad visa šeima su Juo užsiimdavom, patys labia daug investavom į ugdymą, bet tai buvo ne tik pinigai, o ir laikas. Išnaudojom visą galimą nemokamą pagalbą. Kiek tėvų investuoja į vaiką be akivaizdžios negalios? Kiek tėvų ignoruoja signalus. Todėl turim, ką turim.

Neapsakomai didelis pedagogų trūkumas, dalis tikrai dirba darbą, kurio neturėtų dirbti. Nes keičiasi visuomenė, keičiasi vaikai, o dalis pedagogų - ne.

Dėl įtraukiojo. Kas norėjo pasiruošė, kas nenorėjo - jiems ir 4 metai mažai. Jiems ir 50  metų bus mažai. Nes toks reglamentavimas buvo pradėtas viešinti prieš 8 metus, t. y. prieš dvi kadencijas ir ne šios kadencijos seimūnai tai sugalvojo. Tuo gyvena visas pasaulis jau seniai. Projektai pradėti rengti prieš 8 metus. Kai kurios ugdymo įstaigos jau dešimtmečius taiko įtraukųjį ugdymą ir ten visai kitokie vaikai, sveiki vaikai kitokie. Kai visuomenė gaji patyčių problema, ji gaji ne iš oro, o visų pirma ateina iš šeimos. 

Kas man visiškai nepatinka, absol - tai tokios didelės klasės. Jos niekada nėra efektyvios.  Aš nesakau, kad viskas gerai. Negerai. Ir nukentės daugiausiai ne sveiki vaikai, bet vaikai, kuriems reikia pagalbos. Nes daugumą jų išdrėbs į namų mokymą. Todėl, kad pedagogai nenusiteikę investuoti. Kiek per mokymus mokosi, o ne tik renka valandas? Dažnai viskas tik teorija, o kai atėjo laikas praktikai, praėjo visi ūžti. O ką veikė per tą laiką, kai reikėjo viską reorganizuoti?

Man tai neaktualu, bet aktualu mano bendruomenei.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti

Aš juk dirbus mokykloj, pou. Nebuvo nei vieno padėjėjo pas mus, nors vaikų su adaptuota programa buvo nemazai. Tad nzn kaip mokytojams pasiruošti, jei jų tiesiog nėra, ruoškis nesiruošes, kokybės nebus 

Atsakyti
Labas rytas.
Inziniere ate42 ,paprasti ukrainos zmones nekalti del savo valdzios veiksmu,kaip ir Lietuvos zmones dauguma nekalti del savo valdzios veiksmu.Labai didele pramone yra isvystyta ukrainoje,man tik baisoka del lietuvos kontroles instituciju.
Man sirdi idure ,kai pamaciau ka ukrainos valdzia pavadino palianica,drona kamikadze.O siandien kepu palianica ,duona ,kepta akmenineje krosnyje,apeigine duona.Yra proga.
Dusia ,as nesu jusu chebros nare, nesu jusu drauge.As neprivalau but su jumis miela.Kai irodysi ,kad tema tavo asmenine ir tu moki uz serveri ,nuolankiai apleisiu teritorija. O kol kas tai viesas plotas.
Sunki tema apie hormonus,pati sunkiausia,pati neistirciausia.

Content in one capsule:
Vitamin C (as Calcium Ascorbate)  30 mg
Pantothenic acid 8 mg
Chrome  20 mcg
Magnolia bark and Phellodendron amurense bark extract 200 mg
Green tea extract 100 mg
Ashwagandha Extract  20 mg
Holy Basil Extract 20 mg
Reishi mushroom 10 mg
Rhodiola Rosea Root Extract 10 mg
Banaba extract  2 mg

Tai yra Indiskos medicinos pagrindu sukurtas misinys,pati sibandziau,nes svorio kontrole,maximalus deguonies panaudojimas,bendras aktyvumas jau pradejo kelt problemu.
Taip pat man rupejo ,kiek imanoma izoliuotis nuo emociju,tai labai svarbu.
Yr atik faktai ,tik materija siuo metu.Reikia valdyt visuos tuos snarglius.
Taigi ,dar reikia kad preaparatas butu legalus, svarbiausia kad nepagautum kablio.Nes adiktyviu tai visokiu yra ,nors vezimais vezk. biggrin.gif
Taigi vartojau sita,po kapsule per diena,paskui dar koenzyma q10,kai buvo reikalingas didelis aktyvumas ir didelis kruvis.
Ir taip,kortizona numusa fizines perkrovos. Aisku galima rinktis koki plaukima,vis lengviau.Bet reikia pasiekti trecia pulso zona.Na kai antrakart esant fizinei perkrovai pasidaro bloga ,reikia isgyvent ,kol vel pasidarys gera biggrin.gif
Man tai lengva- pav prie +35 C eit pasivaiksciot.

Del emocinio fono ,tai galiu pasakyt ,kad net tokiose situacijose kur tikrai buciau supykusi ,pikta nebuvo.Tas labai gerai.Dar reikia biski su oxitocinu ( meile vaikams,estrogenu ,irgi deja meile vaikams,taipogi tuo paciu cortisooliu - gaila saves )padirbet.Bet jau zymiai lengviau.
Todel si trumpa lekcija gal kam pravers.
As nesu jusu drauge.Ir nebusiu.Todel jau atleiskit man mano nemieluma.
Atsakyti

O koks čia papildas konkrečiai?

Atsakyti

Labas dienas,

pastatė man darbe kondiškę. Tą su ratukais, kilnojamą. Kiek čia ji atvėsins dieną, kai įkais, dar nežinau. Bet triukšmas nuo jos... net nežinau, kas geriau - ar karšta, bet tylu. Ar vėsiau, bet su tokiu garsiniu fonu. 

Atsakyti

Anidanda, tai va tu man ir pasakyk, kodėl vaikai su stipriai didesniu krepšeliu negaudavo pagalbos mokyklose, jei ji turėdavo būti teikiama, - o viskas palikta likimo valiai. Ar LRS dėl to kaltas, ar konkrečios mokyklos užsimerkimas prieš situaciją ir palikimas likimo valiai. Aš su tuo susidūriau darželyje, kai darželis piktybiškai nenorėjo priimti psichologo, logopedo, nors etatus savivaldybė skyrė. Kodėl? - todėl, kad tikėtina, jog į darželį ateis daugiau vaikų, kuriems ši pagalba reikalinga, o darželio vadovybė to nenorėjo. Ne tėvai, auklėtojos (nes jos ir taip su tais vaikais dirbo be pagalbos), savivaldybė, bet darželio vadovybė. Pinigai gerai, bet toliau - išplauks iki skandalo ir tiek.

Neužsivesiu šia tema.

Sveikos :) Karšta :(

Atsakyti
Kaip suvaldyti emocijas?Kai santechnikas meluoja per akis.Vakar atvažiavo pamakalvo dvi valandas ir atgal.Šaindien skambina,turiu du pokalbius su darbuotojais,tai negaliu atvažiuoti,atvažiuosiu rytoj.Nušausiu,kai susikaups pyktis.Tik kur gauti šautuvą? ax.gif
Važiuosime į miestą skinti vynuogių,manau jau pilnai sunokę? mirksiukas.gif
Svarbiausia atšaukiau du santechnikus,atrodė šitas patikimas?Kai kiti buvo dingę pusantros savaitės.Įkvėpti-iškvėpti. biggrin.gif Nesideru,atvežė lapą medžiagų,tiek prirašyta vamzdžių,mano akimis tiek tikrai nėra atvežta. ax.gif
Atsakyti

Nesideru,atvežė lapą medžiagų,tiek prirašyta vamzdžių,mano akimis tiek tikrai nėra atvežta. ax.gif

plastikiniai vamzdžiai ten mažiausiai kainuoja :) 

O ką pas jus turi padaryt santechnikas?

Atsakyti
QUOTE(Anidanda @ 2024 09 04, 09:12)
<p>O koks čia papildas konkrečiai?</p>

cortisol support
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 09 04, 08:53)
O ką pas jus turi padaryt santechnikas?</p>

Atvesti vandenį nuo šulinio jau kaip ir atvestas,išvedžioti vamzdžius vandeniui ir kanalizacijai,pakabinti boilerį.Vienos normalios dienos darbas.Mes vakar su mb sumėtėme smėlį,kelis kubus,padirbėta buvo,nors buvo žadėta padaryti.
Mama matė laidą su Merūnu ,statosi namą,sakė vieno darbuotojo močiutė tris kartus mirė. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti