P.S. ir aš paskaičiai, kad Saintlina neskina. Man šilauogės viena skanesnių uogų. Aš turbūt strazdas anksčiau buvau.
Nieko aš nebe gaminu Saintlina.Tai va ankščiau į uogienes,kompotus suvarydavau.Avietės iš viso į turgelį keliaudavo,plantaciją mieste turėjau,gerai pirkdavo.Dabar reiktų ankti suskinti ryte,vežti į miestą,nebe apsimoka. Į vyną suvarome jei ką.Mieste noksta nemažai vynuogių,kur dėti?Į vyną.
Oi šiluoges aš suvalgau.
Sedulų du medžiai,bet ant tiek pilni.
Šilkmedį lapės suvartojo,švariai.
Dabar žiūriu į aroniją,šakos iki žemės nulinkę,siūlau svečiams valgyti,nedrįsta ar nenori? Bandysiu į pastiles.
Matau matau Kavute.Kaip meniškai.Kokios spalvos.Na kaip nepirkti tokius šedevrus? Ačiū,semsiuosi idėjų.
Tu ką? O aš pinigus moku
Nu žiauriai daug jų šiemet pas mane. Bliūdais ėdam visą vasarą. Bet ant kai kurių krūmų tokios smulkios uogos, tai šitos ir lieka, nes valgymui praktiškai tik dideles skinu. Niekad negalvojau, kad gali taip būt, nes pirmi metai toks kiekis. Šiaip man jos irgi labai skanios. Didelės tuoj baigsis, tai gal tada ir tos mažytės paeis? )) Anksčiau mažų uogų ir nebūdavo, šiemet gal nesugebėjo užaugint tokios gausybės kai kurie krūmeliai. O šilauogės man skanios tik šviežios, visiškai nepatinka šaldytos. Uogienės virt nebandžiau, nes nematau prasmės - nieks uogienių nebevalgo.
Ir visi 18 krūmų tokie buvo.. ant kai kurių dar daugiau.
Pridėta:
Man tai gamybai tik reikia, pati uogų nemėgstu... Nu, šilauogės dar prie valgomų Kaip ir avietės su braškėm. Iš bėdos galiu suvalgyt keletą, bet tik tiek
Kavute, o ką tu su tom šilauogėm darai jei nevalgai?
Taigi sakau, kad gamybai. Šaldau, iki kito sezono pastilėms šaldytas naudoju.
A, daba supratau, kad pastiles )
Labas rytas.
Turbūt į aronijos pastiles reikėjo papildomai kažką dėti?Per sausos uogos,trupa.Gyveni ir mokaisi. Na dar ir nepilnai sudžiūvę. Vat su avietėmis jokių problemų.
Labas rytas, Pas ką lyja? Žada 60+- mm mano kaime. Tai daug. Kažkaip nieko nespėju... ar laikas toks ar čia jau apsukos nebe tos? Ingrida FB yra grupė neatrastas džiovinimo menas. Gal rasi gerų idėjų?
pagal telefoną tai pas mus pylė nuo vidurnakčio iki šiol su žaibais ir perkūnais. Realiai du lašus ant mašinos mačiau išėjus.