Buvo pirmos pagalbos kursai nemokami organizuojami, pernai. Aš dar galvojau, kad gerai būtų, bet kažkas sutrukdė. Tada, berods, Antanaitis kalbėjo, kad tokius kursus didžioji dauguma gyventojų galėtų/turėtų praeiti, va čia būtų tikras pasiruošimas. Ir tuomet buvo nuoroda, kur kreiptis.
Mačiau ir aš vakar tuos pašvaistės stulpus. Ir žvaigždės byrėjo!!! Galvojau gražius norus kieme stovėdama.
aš kadangi Vilniuj, tai nieko nemačiau mano vaikeliukas sekmadienį buvo likęs kaime, visą naktį lauke gulėjo ir dangų fotkino. Pašvaistės tuo metu pas mus nebuvo. O vakar vakare pasiūliau važiuot pabandyt pamedžiot pašvaistę kartu su perseidais, tai jau per daug pavargęs buvo.
Vaisinės tyrelės laikosi visada puikiai, jei dangtukas gerai užsisuka.
Visada apverčiu ir uždengiu.
Ingrida gal patiks:
Buvo pirmos pagalbos kursai nemokami organizuojami, pernai. Aš dar galvojau, kad gerai būtų, bet kažkas sutrukdė. Tada, berods, Antanaitis kalbėjo, kad tokius kursus didžioji dauguma gyventojų galėtų/turėtų praeiti, va čia būtų tikras pasiruošimas. Ir tuomet buvo nuoroda, kur kreiptis.
Vadinasi pražioplinau ...
Labas rytas.
Nudurnėjimas kažkoks su tais grybais.Vakar mamą nuvežiau,tai baravykai jau šiek tiek apstoję,bet pakankamai,bet raudonikiai iš proto eina.Pabaigoje tik mažiukų galvutes ėmėme ir tai vos kibirą ,mama krepšą parvilko iki mašinos.
Ačiū Dusiuk.
Kasdien arbūzai ,vakar vienas jau pernokęs,jau nebe tas skonis.Jaučiu reikia jau suskinti didelius? Ir naktys šaltokos.
Labuka,
Ingrida, o man ir kotukai skanūs. Ir jei renku slidžius grybus, kotukai suteikia kitą tekstūrą valgant. Nebent tu juos tik džiovini, tada taip, galvutės super.
Sako, kad jau šilbaravykiai prasideda. Va jų dar norėčiau, kaip ateis laikas. Man raudonviršiai nėra patys skaniausi grybai,- turi kažkokio saldumo kitokio.
Va rudmėsės žiūrint kur rinktos, turi tokio "žemės" skonio - taip pat ne mano grybas. Tėtis vis pasakoja, kaip jo Tėtis, mano Senelis, rudmėsių bačkutę užraugdavo ir jos būdavo dieviško skonio valgant su bulvėmis. Norėčiau paragaut, bet pati bijau daryt.
o man ir kotukai skanūs. Ir jei renku slidžius grybus, kotukai suteikia kitą tekstūrą valgant. Nebent tu juos tik džiovini, tada taip, galvutės super.
Sako, kad jau šilbaravykiai prasideda.
jaunų raudonikiukų galvutės kietos, tokių net nepriskirčiau slidiems man džiovinti raudonikiai nelabai, yra kažkoks kitoks prieskonis. Tai aš juos šaldau. Ir man juos rinkt labai patinka. Nu tokio grožio grybai
Ir tiap - šilbaravykiai jau prasideda. Ir makavykų jau radau sekmadienį.
Saintlina, tai ir baravykas tvirtas grybas, nors ir slidukas. Ir raudonviršiai, nors ir slidukai, bet tik didelis išpliūra. Na lepšiai yra lepšiai. Pvz., skroblyninis raudonviršis atrodo kaip lepšiokas, bet jis yra tvirtokas, plius jų kepurės nebūna bliūdo dydžio - mažos tvirtos galvutės. Jie man skanūs, neturi to raudoniems raudonviršiams būdingo išskirtinio kitokio skonio. Bet va raudonų raudonviršių kotai man skanūs, jie turi daug drėgmės, ne skausi. Žodžiu - patinka.
O reiks mauti kokią dieną į Suvalkus makavykų ir šilbaravykių, ten jų vietos pušynuose, superiniuose miškuose.
Savaitgalis Dzūkijoje nusimato lietingas, o galvojam važiuoti prie ežero.
Tai kad Kaune ir mano kraštuose lietaus nežada be pirmadienio? O taip reikėtų !
Vakar teko pabūti miške Šalčininkų rajone. MB darbo reikalais važiavo , tai įsiprašiau į kompaniją. Grybų tame miške ne kažką.
Man šaldyti ir džiovinti grybai yra kaip sudedamoji patiekalo dalis. Troškinys, sriuba, įdaras mėsai. Miško skaniau negu pievagrybiai tokiems patiekalams. Nors labai skanu kepti įdaryti pievagrybiai. O jei kepsninėje tai iš viso tobula.
Ingrida, negamini agurkų hidrolato ? Šiandien skaičiau apie jį.
Bet va raudonų raudonviršių kotai man skanūs, jie turi daug drėgmės, ne skausi. Žodžiu - patinka.
aha, tokie stori, riebūs
Dūsia, Kaune gal, bet Dzūkijoje šeštadienis, sekmadienis lietingas. Būt gerai, kad be žaibų ir vėjo - lietaus nebijau.
Aš džiovintus dėdavau į čenakines, kai troškinį darydavau. Bet dabar suprantu, kad man skaniau paprasti. Džiovinti, kaip prieskonis.
Aš verdu ir pievagrybių sriubą su lydytu sūreliu. Nuodėminga, bet skani. O MB su makaronais skaniai pagamina pievagrybius - miško grybų skonis būtų per intensyvus.