Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Na bet kaip faina džiovinti grybai ! Sriubai , troškiniui ir tt. O iš obuolių ( antaninių ) viriau ale sūrį, bet sudėjau į džiovyklę, kaip pastiles.  Matau , kad puikiai džiūva.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 08 09, 08:19)
<p>Na bet kaip faina džiovinti grybai ! Sriubai , troškiniui ir tt. O iš obuolių ( antaninių ) viriau ale sūrį, bet sudėjau į džiovyklę, kaip pastiles.  Matau , kad puikiai džiūva.</p>

Neįtiksiu.Grybus tik su mb valgome,pavasarį visą trilitrinį išmečiau džiovintų,nebe užsiimu.
Sūrių obuolių niekas nevalgo,buvau prisivirųsi,šiaip ne taip kalėdoms iškaišiojau,tikrai nebe virsiu.Antaninė lūžta,sulčių niekas negeria-nuodai cukrus,Dar visa dėžė pernykščių,kelias pakuotes svečiai nupirko.Gal tikrai pastiles bandyti,dar nebandžiau,bet bijau,kad tik pati ir valgyčiau. ax.gif
Ramu su konservais. ax.gif
Atsakyti

Ingrida, aš daug tų grybų neturiu , kokį litriuką sudžiovinu , kažkiek įkišu šaldiklin .

Pastiles galima saldinti bananu. Visai arbata skani man iš tų pastilių. 

Sulčių mes negeriam su MB. Sūnus kažkiek geria. Bet jie abu sportuoja, tai to cukraus mažiai bijo .

Atsakyti

Pastiles manau, kad ir svečiau įsigytų. Džiovintus grybus taip pat svečiams pasiūlyk už čiut mažesnę nei rinkos kainą.

Aš sultis labai mėgstu, tik GERL nuo jų kiek paaktyvėja, tad stengiuosi save stabdyt. O dėl cukraus - papildomo cukraus nededam, tad saikingai geriant, viskas ok. Juk su sultimis ir daug naudingų medžiagų gauname. Tiesa, kas žnyplių turėjo/ turi, sulčių reik vengti.

Aš grybų nedžiovinu, bet išverdu sūryme. Kai nuverdu, galiu daryti ką noriu, kaip su šviežiais. Man labai skanu su morkomis, svogūnais ir pomidorų padažu - privalomas patiekalas per šv. Kūčias, bet ir šiaip skanu pasigaminti. Turėčiau šaldiklį, būtų dar paprasčiau. Man grybienės skanios.

Atsakyti
Na va su mano liga,sultys netinka?Cukraus niekada nededame į sultis.
Pou,o tu verdi grybus.Jau keli metai tik kepu žalius ant sviesto.Man išvirti palieka guminiai.Nebent kazlėkus,lepšius virti,tų snargliukų šaltų pavalgyti su grietine ir svogūnais. biggrin.gif
Lepšių labai sumažėję buvo,sausos vasaros.Paskutinį kartą pasipylė šiek tiek jų. ax.gif
Nenoriu jau labai apkrauti svečių,vynai,hidrolatai,medus,mezginiai,sultys,o prasidėjo ir prikrauname aviečių,dabar dar arbūzai,terasoje obuoliai,kriaušės,šaldytuve pomidorai,mėtos įvairios .Jau rašau,kad pomidorų nesivežtų. mirksiukas.gif Gal tikrai bandyti džiovintų grybų?
Nesusilaikysiu naują vietą išbandyti,jei tik nelis,labai rūpi,pavakary. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 08 09, 09:38)
<p>Pastiles manau, kad ir svečiau įsigytų. Džiovintus grybus taip pat svečiams pasiūlyk už čiut mažesnę nei rinkos kainą.</p><p>Aš sultis labai mėgstu, tik GERL nuo jų kiek paaktyvėja, tad stengiuosi save stabdyt. O dėl cukraus - papildomo cukraus nededam, tad saikingai geriant, viskas ok. Juk su sultimis ir daug naudingų medžiagų gauname. Tiesa, kas žnyplių turėjo/ turi, sulčių reik vengti.</p><p></p><p>Aš grybų nedžiovinu, bet išverdu sūryme. Kai nuverdu, galiu daryti ką noriu, kaip su šviežiais. Man labai skanu su morkomis, svogūnais ir pomidorų padažu - privalomas patiekalas per šv. Kūčias, bet ir šiaip skanu pasigaminti. Turėčiau šaldiklį, būtų dar paprasčiau. Man grybienės skanios.</p>

Laba, Pou, obuolių sultis skiedžiu nesaldinta kmynų arbata. Rūgštys nekyla. Nors naudojam labai mažai. Pagrinde paukštienos troškinimui, šaltibarščiams ir burokėlių konservavimui. Dar verdant burokėlių sriubą šliukšteliu pačioj pabaigoj.
Mergaitės, ačiū už patarimus. Kraują pasidariau. Viskas ok. Praėjusią naktį prižadino jausmas, kad springstu, kosulys. Tikrai, kosėjau, krenkščiau, nežinau kiek iškosėjau ir išspjaudžiau sekreto. Žiauriai. Atrodo koks kamštis išėjo. Beveik nedusina. jaučiuosi puikiai, palyginus su tuo kas buvo. O kas buvo-taip ir nesuprantu.
Atsakyti
Senas dyzelis iskosejo suodzius ,pakilus kompresijai.Na cia kai juoda duma meta.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2024 08 09, 10:46)
Senas dyzelis iskosejo suodzius ,pakilus kompresijai.Na cia kai juoda duma meta.

biggrin.gif 4u.gif wub.gif
Atsakyti

Ate, džiaugiuosi, kad geriau!

AA palyginimas išties taiklus.

Mano Mamai taip būna, bet ji turi bronchektazes po prieš 10 metų persirgto gripo su komplikacijomis.

Na va su mano liga,sultys netinka?Cukraus niekada nededame į sultis.
Pou,o tu verdi grybus.Jau keli metai tik kepu žalius ant sviesto.Man išvirti palieka guminiai.Nebent kazlėkus,lepšius virti,tų snargliukų šaltų pavalgyti su grietine ir svogūnais. biggrin.gif
Lepšių labai sumažėję buvo,sausos vasaros.Paskutinį kartą pasipylė šiek tiek jų. ax.gif
Nenoriu jau labai apkrauti svečių,vynai,hidrolatai,medus,mezginiai,sultys,o prasidėjo ir prikrauname aviečių,dabar dar arbūzai,terasoje obuoliai,kriaušės,šaldytuve pomidorai,mėtos įvairios .Jau rašau,kad pomidorų nesivežtų. mirksiukas.gifGal tikrai bandyti džiovintų grybų?
Nesusilaikysiu naują vietą išbandyti,jei tik nelis,labai rūpi,pavakary. ax.gif

Ingrida, vienu ypu puodelio išgerti tikrai nerekomenduoja, nebent pagurkšnoti, kaip kad ir bulvės, kiti produktai, turintys daug angliavandenių nerekomenduojami - tiesiog reik sumažinti jų kiekius. Bet visokios daržovės, uogos turi daug ir kitų naudingų medžiagų, veikiančių ir prievėžiškai. Žodžiu - svarbiausia saikas.

Man tai labai patinka skroblyniniai raudonviršiai - išvaizda panaši į lepšiuko, savybės kaip raudonviršio, bet jis nėra toks salstelėjęs kaip tradicinis raudonviršis. 

Mh, verdu aš grybus, kai verdi nedideliame kiekyje vandens, o jie paleidžia savo sultis, tai gaunasi, kad išsitroškina savo sultyse. Man sviestas priduoda savo skonio, o jo nenoriu. Geriausiai aišku į šaldiklį ir kaip švieži, bet man ir taip gerai, kaip darau.

Atsakyti
Ate ,dziaugiuosi kad tavo bukle respiratorine,ne cirkuliacine.Issivalius plauciu ir bronchu gleivinei deguonies apykaita savaime pasitvarkys,pamazu daryk kvepavimo pratimus,daugiau istvermei,dar labai rekomenduoju gaut bromheksino,butent jo ,nes fibrino gali but smulkiuose bronchuose,jis labai padeda issivalyti.Malonu ,kad nesate panikiere,ponia inziniere.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 08 09, 10:33)

</p><p></p><p>Man tai labai patinka skroblyniniai raudonviršiai - išvaizda panaši į lepšiuko, savybės kaip raudonviršio, bet jis nėra toks salstelėjęs kaip tradicinis raudonviršis. </p><p>Mh, verdu aš grybus, kai verdi nedideliame kiekyje vandens, o jie paleidžia savo sultis, tai gaunasi, kad išsitroškina savo sultyse. Man sviestas priduoda savo skonio, o jo nenoriu. Geriausiai aišku į šaldiklį ir kaip švieži, bet man ir taip gerai, kaip darau.</p>

Sviesto dedu,tik kad prie keptuvės nepritrauktų,paskui,jo pasileidžia sultys grybų.
Dabar bent pas mus skrobinukų laikas,imu tik vos išdygusius.Jų kotai kirmyja labai.
Arbūzų laikas,apžiūrėjau,prie kai kurių skruzdėlės susinešė namus,reikia aplenkti jas.Dabar kasdien valgysime,laukiu vaikų skinsime melionus ne daug šiemet turiu,jau irgi sunokę. mirksiukas.gif
Atsakyti

Ate :4u: 

Man gaila baravykus virti . Kepu su sviestu šaldymui arba džiovinu . 

Visus kitus grybus nuverdu. Kadangi šaldau nesūdau. Sūdyti produktai prastai sušala ? 

Miške jau sausa. Mažiau baravykų. Ir daugiau kirminų ...

Džiovyklė labai reikalingas dalykas. Vien dėl prieskonių gamybos .   Turiu netgi užsakymų , kad pagaminčiau daugiau , nupirktų . Bet  neužsiimsiu. Tegul gaminasi patys :P. Turiu veiklos ir be  to.

Ir džiovinti pomidorai  delikatesas . Tokių nenusipirksi   :rolleyes: 

Atsakyti