Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Luety @ 2022 05 09, 12:05)
Bet ar grambuoliai sueda saknis,ar tik nupjauna ant zemine dali nuo pozemines?

Grambuoliai suvalgo šaknis , kurkliai nukerta augalą dažniausiai . Kurklys rausia urvus , grambuolio lerva ne . Kurklį ima ant alaus , aliejaus ir tt.

Grambuolio nuotrauka : lerva, kuri gyvena žemėje ( 5 metus iki užaugimo ) ir suaugęs vabzdys , kuris poruojasi , padeda kiaušinius ir numiršta... dar vabalo stadijoje pavalgo medžių lapų- pvz ąžuolo , klevo , maumedžių spyglių ...
vartotojo įkelta nuotrauka

Kurklio nuotrauka. Man jis labai baisus padaras:

Jis deda kiaušinius šiltoje žemėje ir paskui išsirita maži kurkliukai ( nimfos ) kurie vis neriasi iš kailio kol užauga.
Kurklys gali suvalgyti šaknis... Bet dažnaiu žalą darže daro nukirtinėdamas augalus.
Pou labai gerai kiemus knisa barsukai biggrin.gif Jei kur netoli gyvena ...
Atsakyti

Pou, gal tu žinai - kai kurių dilgėlių lapų apačia violetinė, kaip kartais pomidorų būna. Pradėjau rinkt džiovinimui, bet sustojau. Blogos tokios dilgėlės?

Kava, pavasarį dilgėlės daugiau vartojamas kaip vertingas maistas, kaip vaistinė žaliava žolė renkama birželio mėn.

Čia neblogas magistro darbas, daug šaltinių apžvelgta, gal pravers https://www.lsmuni.l...tytė_Agnė.pdfir darbo vadovas man patinka, l. protingas, neišlepintas žmogus.

Dėl violetinės spalvos neužmačiau, kad mokslinėj literatūroj būtų aprašyta. Populiarioj parašyta, kad žaliava vertingiausia, kai lapai violetinės sp. Nežinau, kas įtakoja, reiktų pasigilinti. Jei priežastis kai pomidorų lapams, tai džiaugsmo mažai, nors l. abejoju, kad ji tokia.

Dusia, taip, žinau, bet niekad neužmatėm jų ten. O juk ir nakvojam kartais.

Atsakyti
Pou, aš sau ir renku birželio mėn. Tiesiog manęs paprašė pririnkti dabar. Bandžiau atkalbint, kad per anksti, bet pasakė, kad jos močiutė rinkdavo jaunas. Nu tai ką man daryt? biggrin.gif.
Dar bandysiu palaukti kažkiek, gal atšilus orams nebus ir tų violetinių lapų...
Atsakyti

Pou, aš sau ir renku birželio mėn. Tiesiog manęs paprašė pririnkti dabar. Bandžiau atkalbint, kad per anksti, bet pasakė, kad jos močiutė rinkdavo jaunas. Nu tai ką man daryt? biggrin.gif.
Dar bandysiu palaukti kažkiek, gal atšilus orams nebus ir tų violetinių lapų...

Tai nieko, rink - juk jos išties labai vertingos. Mano močiutė taip pat rinkdavo jaunutes. Ir mama rinkdavo, sriuba su pirmosiomis rūgštynėmis virdavo. Beje, mamai ta sriuba, salotos su dilgėle padėjo labai po radioizotopinės terapijos. Reiktų man galvą plauti ir pakapsėti dilgėlių taip pat - po Covido plaukai slenka. Na dar stresas, žinoma.

O dėl šalčio įtakos - na tiesiog visi ne vienamečiai augalai lenda, kai jau pakankamai šilumos ir drėgmės jiems individualiai. Tad manau, kad viskas čia gerai su ta violetine spalva.

Atsakyti
Pou, jau pasisekė atkalbint biggrin.gif. Įkėliau tavo info, dar prieš tai suradau, kur parašyta apie tą rinkimą. Atrodo, kad patikėjo - sutarėm palaukti bent 2 savaites smile.gif. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Labos smile.gif
Ate tau indukus kaip perduoti ir dėžutę smile.gif Jau bais gražūs daigai mano tikrai išsigandę biggrin.gif
Atsakyti
Zinau,kad tie kurkliai baisus,as irgi negaliu i juos ziuret ir nesu macius nei kurkliu,nei grambuoliu vabalu.Lervu maciau,bet namie,geliu vazone,o zeme buvo is lidlo .
Na siandien viskas stovi,niekas nenukirsta.Jei dar rasiu ka,tai arsiu visa zeme siltnamyje biggrin.gif biggrin.gif Dar tik tokio brudo man truko
Ussivirem kavos,buvom atsinese pavalgyt,skanu lauke,MB paldarytoj pavesinej.Yzdengiau braskes su siaudais,jau yra daug uzmegztu bumbuliuku,MB baige dengt serbentus ir agrastus,ryt reikua braskem det tinkliuka,kol neisisuko pauksciai.
Kaip gera gamtoje.Parsviu,pamezgu,palaistau,pamezgu Kaifas. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 05 09, 14:28)
Labos smile.gif
Ate tau indukus kaip perduoti ir dėžutę smile.gif Jau bais gražūs daigai mano tikrai išsigandę  biggrin.gif

Laba, nejuokauk.
Mesk lauk.
Nenušalo?
Atsakyti
Labos,

Ate tavo nenušalo bet va mano suslykai jooo koks 15 amen, bet turiu viskas OK. Šiandiena irgi šalna bet jau ryte net nelindau į šiltnamį ... negadinau nervų o ir iškart juk nepasimato kaip gerai įšyla. Net staptelėjau pažiūrėti kaip caplios šoka wub.gif (taip močiutė gerves vadino)
Gražios visoms dienos man nusimato vėl stipri, renginys su 150 žmonių ....

Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2022 05 09, 17:48)

Kaip gera gamtoje.Parsviu,pamezgu,palaistau,pamezgu Kaifas. biggrin.gif  biggrin.gif

Luety kaip smagu skaityti 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Muka- 4u.gif 4u.gif sėkmės.
Bijau irgi į šiltnamius eiti.Vakar taip lengvai uždengiau.Pradėjau sodinti pomidorus ir paskutinį šiltnamį pusę susikasiau ,svarbiausia melionus pagal kraštą sustačiau.Kažin kažin ar nenušąlo?Tokie gražūs buvo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 05 10, 06:44)

Bijau irgi į šiltnamius eiti.Vakar taip lengvai uždengiau.Pradėjau sodinti pomidorus ir paskutinį šiltnamį pusę susikasiau ,svarbiausia melionus pagal kraštą sustačiau.Kažin kažin ar nenušąlo?Tokie gražūs buvo. ax.gif

Tai jei pridengei daigelius ir jei šalnos nebuvo, tai bus viskas ten gerai. Artimiausiu metu jau neberodo šalnų, gerą orą žada, į šiltnamius bus galima drąsiai pasodint viską.
Aš šiandien bandysiu spėt pasodint bent tuos kelis dičkius pomidorus. Nors jau reiktų ir tuos mažus, vėlai pasėtus pasodint, labai ištįso, išgriuvo, nu, visai nevykėliai kažkokie man šįmet gavosi. Pagal Jurgį ir kepurė, taip sakant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 10 gegužės 2022 - 07:21
Buvo EX,šalna pas mus.Apėjau viskas gerai,vieni nepasodinti pomidoriukai išsigandę.Bet gal susitvarkys?Melionai,arbūzai gyvi.Pomidorų tai nusipirkčiau,o va melionų,arbūzų tokių tikrai ne. ax.gif
Galvojau teks pirkti pomidorų,pradėjau sodinti,žiūriu,tai kad ir liks dar.Nedideli jie pas mane,bet spėriai auga. ax.gif Reiks rytoj kelis agurkų daigus nusipirkti,nes sraigė suvalgė,vienas liko ir tas pageltęs kažkoks. bigsmile.gif
Dumplūnes ko gero nepikuosiu sodinsiu tiesiai į šiltnamį,tegul dar apauga,prisivys. ax.gif
Atsakyti