Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Kaip gamint baklažanus? Pomidorų dar tik vienas kitas, mėsos nesinori.

Aš Tai tiesiog į visokius troskinius dedu

Atsakyti

Kaip gamint baklažanus? Pomidorų dar tik vienas kitas, mėsos nesinori.

Man labai skanu baklažano riekutė, ant viršaus pomidoro, česnako, sūrio. Lyg tai baklažaną patepdavau majonezo trupučiu. Ir orkaitėj kept.

Atsakyti
Skaniausia - puse baklazano ,kepto anglyse ,paskui sumaisytas su cesnaku ,cili ,suriu ir valgyt su pomidorais bei balta duona.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2024 07 10, 17:52)
Skaniausia - puse baklazano ,kepto anglyse ,paskui sumaisytas su cesnaku ,cili ,suriu ir valgyt su pomidorais bei balta duona.

O sūrį kokį dedat, mergimos?
Atsakyti
Skanu yra maisyto surio gaminys.Netycia isgautas ,likviduojant likucius .Ten buvo brandinta mocarela,cederis,tepamas suris ir biski grana padano biggrin.gif
Atsakyti

Ate ne manęs klausei , bet parašysiu apie baklažanus, kas mums skanu .

Sekmadienį  svečius vaišinau , valgė ir kartojo net tie kas nemėgsta :

baklažaną supjaustau riekėmis , pamirkau sūriam vandeny kad aitrumas išeitų. Nusausinu, patepu alyvuogių aliejumi sumaišytu su žolelėmis ir druska ir orkaitėn  kol apkeps . Tada ištraukiu , dedu mozzarellos riekelę. Ir dar dvi minutes į orkaitę , kad sūris pasilydytų . Kai sūris pasilydo , ištraukiu ir ant viršaus dedu riekę pomidoro. Skanu šiltas ir šaltas. Tokį patiekalą gamindavo  Druskininkuose, Sicilijos kavinėje. Mano vaikai labai mėgsta. Neriboti kiekiai būna suvalgomi.

Ps galima kepti keptuvėje, bet labai geria aliejų .

Sekmadienį kepiau kamado. Sausus. Paskui patepiau aliejumi , sudėjau į skardą , ant viršaus sūrio ir dar kartą kamado. 

Bazilikas tinka, jei mėgstat.

Kažkas tokio :

https://www.suliekne...ocarelos-suriu/

Tik aš nešildau pomidoro.

Kitas patiekalas , faršu įdarytas baklažanas. 

https://www.lamaista...aklazanai-33654

Aš nelabai gaminu pagal receptus, labiau pagal  gaires.

Čia kas man labai skanu .

AA patiekalą gaminusi , kažką panašaus sakyčiau   .  Man skanu , mano šeimyna neįvertino.

Atsakyti

Apie maistą aš ką galiu pasakyt.. man tai tinka ir duona, ir bulbos, ir penkių grūdų košė. Aš pilvo vergas )) 

Atsakyti

Ate, esu dėjus ir fermentinį, man skanu buvo. Bet su mocarela dar skaniau :) 

Atsakyti
Ačiū už receptukus. Bandysiu.
Kiek gaminus, tai tik suktinukus. Orkaitėj apkepinu aliejuotą su prieskoniais, išilgai pjaustytą baklažaną. Varškę ištrinu su česnaku, kapotais graikiškais riešutais ir druska. Ir su šituo įdaru susuku. Skanu. Šalti.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 07 10, 19:13)
<p>Apie maistą aš ką galiu pasakyt.. man tai tinka ir duona, ir bulbos, ir penkių grūdų košė. Aš pilvo vergas )) </p>

Iš išvardintų tai tik bulbos tinka, labai biggrin.gif
Grūdų nemyliu, košių jokių niekada nevalgiau. Ai, meluoju - vaikystėj mama manų košę virdavo.
Buvau svečiuose, pririjau šūdmaistinių pyragų, tik kad iš 3 rūšių 1 buvo skani. Bet aš nemandra, visus suvalgiau, nieko nestumdžiau biggrin.gif
Grįždama labai ledų dėžę norėjau nusipirkt, bet susilaikiau. Susilaikymas dorybė biggrin.gif. Bet vyno tai įsipyliau biggrin.gif
Atsakyti
As tai isigudrinau eit su suniu i balius.Anksciau net pamislijus nebuciau.Saturnis staigiai perprato sistema,sveciuose tapo misteriu nuostabybe. biggrin.gif Jam labai tinka vegetaru pyragai.Ir praryja staigiai.Kazi cia ne ziaurumas su gyvunais?
Dabar jau dar dvi damos pradejo eit i svecius su sunimis.Bet kazkada vistiek teks paziuret tiesai i akis.Reiks pasakyt zmonems,kad baigtu su tais pyragais.
Jei baklazana gerai numirkai tada nereikia nei druskos nei aliejaus.Bet cia tada reikia arba orkaiteje arba ant angliu.Puiki darzove,Chlorogenic acid, also found in eggplant, is an antioxidant that not only helps prevent cancer but is also antibacterial and antiviral. Chlorogenic acid may also help to lower LDL cholesterol levels ('bad cholesterol). High levels of LDL cholesterol are a risk factor for heart disease.
Siaip labai skanu lazanija ,musaka su baklazanais.
O cia siaip fainuolems
The black sheep usually doesn't follow the crowd because every once in a while, the crowd is literally going the wrong way in mass. It takes a black sheep to stand out and say, 'Hey, I think we're headed off a cliff here!' They may be labeled as outcasts or rebels, but in reality, they're the ones who are brave enough to challenge the status quo and forge their own path.
Let's celebrate the black sheep in our lives - the ones who inspire us to think differently, to question the norms, and to embrace our individuality.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 11 liepos 2024 - 07:16
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Kažkaip organizmas pasako,ko nori.Po chemeoterapijos labai norėjosi fermentinio sūrio,nežinau net kiek suvalgiau.Dabar pelėsinis sūris,kasdien beveik po gabaliuką.Košės-ne. ax.gif Prasideda rimčiau pomidorai.
Vakar visą dieną nieko daugiau neveikiau,tik laiščiau. bigsmile.gif
Atsakyti