Kaip gamint baklažanus? Pomidorų dar tik vienas kitas, mėsos nesinori.
Aš Tai tiesiog į visokius troskinius dedu
Ate ne manęs klausei , bet parašysiu apie baklažanus, kas mums skanu .
Sekmadienį svečius vaišinau , valgė ir kartojo net tie kas nemėgsta :
baklažaną supjaustau riekėmis , pamirkau sūriam vandeny kad aitrumas išeitų. Nusausinu, patepu alyvuogių aliejumi sumaišytu su žolelėmis ir druska ir orkaitėn kol apkeps . Tada ištraukiu , dedu mozzarellos riekelę. Ir dar dvi minutes į orkaitę , kad sūris pasilydytų . Kai sūris pasilydo , ištraukiu ir ant viršaus dedu riekę pomidoro. Skanu šiltas ir šaltas. Tokį patiekalą gamindavo Druskininkuose, Sicilijos kavinėje. Mano vaikai labai mėgsta. Neriboti kiekiai būna suvalgomi.
Ps galima kepti keptuvėje, bet labai geria aliejų .
Sekmadienį kepiau kamado. Sausus. Paskui patepiau aliejumi , sudėjau į skardą , ant viršaus sūrio ir dar kartą kamado.
Bazilikas tinka, jei mėgstat.
Kažkas tokio :
https://www.suliekne...ocarelos-suriu/
Tik aš nešildau pomidoro.
Kitas patiekalas , faršu įdarytas baklažanas.
https://www.lamaista...aklazanai-33654
Aš nelabai gaminu pagal receptus, labiau pagal gaires.
Čia kas man labai skanu .
AA patiekalą gaminusi , kažką panašaus sakyčiau . Man skanu , mano šeimyna neįvertino.