Labas rytas,
sunki naktis, prasiblaškiau. O dar tą ranką pradėjo skaudėt. Šeštadienį planavom burokėlius ir morkas pasėt. Svogūnų dar nesodinsiu, palauksiu, kol alyvos pradės žydėt.
Dusia, aš iki sodo gruodį tik pėstute...
Geros dienos visoms.
Pas mane šiltnamyje šiemet krapynas. Kur nori, ten auga, o auga visur, tik kad dar mažiukai. Pomidorus sodinsiu po geros savaitės, o gal ir dar vėliau, nes tikrai neprivažinėsiu dangstyti. Tad manau, kad krapai paaugs ir dalis sulėks į šaldiklį. Salotos dar mažikės.
P.S. nepamirškit svogūnų sodinukų pasilikt vėlesniam sodinimui šviežių laiškų derliui, kai pagrindinio sodinimo būna jau per stori šviežiam vartojimui.
O su špinatais šiemet mįslė.Visada ir tie patys pasisėdavo, anksti valgydavom. Ir pernai buvo paliktų "ant sėklos", bet neišdygo nei vienas špinatas. Keista. O gal ir gerai, nes ir tų gailėčiau, kai raut reikėtų
Krapų tai man reikia kuo daugiau. Beveik visi eina džiovinimui gamybai. Sau tik truputis šaldymui.
Na taip, tau džiovinimui daug reik. Aš tai šaldau su laiškais. Tik žiūriu, kad viena valgau. Sūnaus visiškai kitas racionas. Vyras gal patingi įsidėt, tad aš viena vartoju. Mama žalumynų negali valgyt. Tėtis svogūnus mieliau nei krapus.
Va kas neatsisako, tai mano sesutė - ten gali duoti daug ir visko, šeima nemaža, anyta netoli gyvena plius, o jei perteklius, nuneša į darbą. Visi vertina namines daržoves.
Aš pernai buvau kelis šiltnamy palikus buvau žiedynams. Kai kuriuos išpešiau konservavimui, keli liko ir subrandino sėklas. Šįmet, kai nuvažiavom, žiūriu, užkišti nuo rudens likę (viršuj pakabinau ir pamiršau). Tai juos ir pasėjau kažkaip taip per visą plotą, - negalvojau, kad toks geras daigumas. Tai ten, kur sėjau eilutę pirktinių, menkai tesudygo, o va maniškiai - puikiausiai.
Dar kupsčiuką salotų pasėjau, būtų lauke šilčiau - išpikiuočiau, taip gražiai sudygo. O eilutė iš dvispalvių pakelio, sudygo kur ne kur.
Špinatų nesėju, nevartoju.
Muka, na va, Baltic Seeds, kai man Saintlina užrodė jų morkas, tai ką bepirktum šio gamintojo, viskas puikiai pas juos. Kiek laiškams sėdavau sėklas, nesudygdavo, šįmet pabėriau šiltnamį kraščiuką, sudygo. Man atrodo, kad šitos, kur nuorodą įdėjai. Sode yra pakiukas.
Lauke dar krapų pasėsiu vėliau, kai bus šilčiau ir lietus dirvą sudrėkins. Jei paaugs šiltnamy per savaitę-dvi iki padoresnio dydžio, galėsiu Muka pasidalinti valgymui. Dabar dar mazgiai