Labas rytas,
Lapes nuo pasiutligės tikrai skiepija Lietuvoj. Maitintis turėtų smulkiais graužikais, tai kaip ir geras sanitaras. Sakot miškuose gyvena lapės, stirnos, kiškiai? Kaip pasakose ? Labiau pievose, jaunuose miškeliuose ir kt , kur pasislėpti gali. Senuose miškuose neturi kuo maitintis. Nebent kokie šernai dieną slepiasi . O naktį keliauja į javus paėsti. Kad lapių tiek priviso tai gal medžiotojų kaltė ? Senais laikais kailis buvo vertė, dabar kažin ar kas nori jas medžioti ?
Pas mane 8 ha laukinių pievų.
4 ha jauno miškelio.
Už mano pievų kažkoks miškas draustinis ( man labai niūrus ) , o stirninas mano sode siautėja . Viską reikia aptverti . Kokių vitaminų jam trūksta ?
Liepos mėnesį antros kategorijos miškus galima kirsti . Paukščiai jau išsiperėję būna.
Dėl kirtimo - nereikėjo miškų privatizuoti.
Visi kas rėkia dėl kirtimo neturi miško įtariu. Jei gali pasiimti iš ha nuo 10 000 iki 20 000 vieną kartą per 80 metų , tai negi nepasiimsi ? Nera Lietuvoje žmonės tokie turtingi , kaip pvz Vokietijojos miškų turėtojai. Ten nekirto , nekirto , nekirto, o dabar plynas kirtimas.
PS , man gaila vieno dalyko ... Kad nusikerta tą mišką, pinigus pravalgo, o žemę iš po miško parduoda pvz švedų pensijų fondams. Pasiliktų , miškas per 80 metų užaugtų , anūkai ar proanūkiai padėkotų . Švedai tai nedurni , žino kur investuoti . Miškas auga , vertė kyla...