Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Luety @ 2022 05 03, 12:01)
Labas rytas, 4u.gif  4u.gif

Muka,o tau iki dalines pensijos toli dar?Kiek reik turet metu,kad iseit?Pas mus,jei turi susitaupes privacia pensija,gali eit 55.Daugelis taip ir daro,o tokie,kaip mes,laukiam iki 65m,kuriems nesitaupe laiku.Smagu but gyvent sode ir nedirbt,svajoniu svajone,ar ne?
Dusia,kai tu dirbi is namu,as tikrai gyvenciau kaimuke per vasara.Tai toks kaifas,bet zmogus labai pripranti prie patogumu,sunku nuo ju atsiplest.
Och,kad leistu cia soduose namelius statytis ir gyvent,MB jau butu gal 3 pastates. biggrin.gif  biggrin.gif

na mano stažas 29 metai o minimalus 35 , išansktine pensiją galima eiti berods nuo 60 metų tai dar 10 metų... žodžiu pasvajok Muka smile.gif
Atsakyti
Nusipirkau superfisfato,kazkaip tysta kai kuriu pomidoru virsuneles ir raitosi.Ar tiktu superfosfatas 1?saukstas i 10 ltr vandens ir nuliet?Kazkada Ate42 mokino jus,bet as bloga mokine,neatmenu kada ir del ko .Pomidorai dalis zydi,du su bumbuliukais ankstyvieji,vat jie ir tysta pagrinde.Plyzzzz,parasykit,esu sode,apsiniauke,galeciau nuliet wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 05 03, 14:12)
Nusipirkau superfisfato,kazkaip tysta kai kuriu pomidoru virsuneles ir raitosi.Ar tiktu superfosfatas 1?saukstas i 10 ltr vandens ir nuliet?Kazkada Ate42 mokino jus,bet as bloga mokine,neatmenu kada ir del ko .Pomidorai dalis zydi,du su bumbuliukais ankstyvieji,vat jie ir tysta pagrinde.Plyzzzz,parasykit,esu sode,apsiniauke,galeciau nuliet wub.gif  4u.gif

karbamidu lieti .
superfosfatas ilgai groja ... rudenines trasos.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 05 03, 12:51)
karbamidu lieti .
superfosfatas ilgai groja ... rudenines trasos.

Jpklmn,neturiu karbamido.O tai per kapus superfosfatas irgi ilgai grojaIsivedziau i googla,visur raso,kad vadinas UREA.Dabar nesuprantu,reikgryzus susirastkarbamudo sudeti ir tos UREA,ir ziuret ar tas pats.
Tai kurman detsuperfosfata dabar? wub.gif Nieko nenutuokiu apie trasas. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 03 gegužės 2022 - 14:42
Luety ,superfosfatas yra fosforas ,o karbamidas az\otas.O augalams dabar reikia startiniu trasu.Jose daug magnio,kalio ir butinai chelatu formoje.O kad grikiai kam padetu svori sumaz\int atleiskit neteko matyt.Beto ,kad jie sunoktu purskia glifosatais.Beje jo kainos pasoko trigubai kaz\kodel.Glifosatas yra pesticidas kuris kaz\kaip sugeba uz\must infuz\orijas pas z\mogu subineje ,kas yra labai blogai.Startines trasos yra https://www.thompson...ite-1l/t77841TM
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 05 03, 15:36)
Jpklmn,neturiu karbamido.O tai per kapus superfosfatas irgi ilgai grojaIsivedziau i googla,visur raso,kad vadinas UREA.Dabar nesuprantu,reikgryzus susirastkarbamudo sudeti ir tos UREA,ir ziuret ar tas pats.
Tai kurman detsuperfosfata dabar? wub.gif Nieko nenutuokiu apie trasas. biggrin.gif

Nieko aš nesupratau smile.gif
Karbamidas - azotas, N raide žymimas .
Kas parašyta ant superfosfato ?
P raidė turėtų būti ?

Atsakyti
Nu zodziu girdejau,kad skambina varpais,bet nezinau kurioj parapijoj,cia man isejo taip.
Superfosfatas raso pas mane CaH6O8P2,o karbamido CH4N2O biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Man mazai ka tos formules sako.
Pomidorams trasu turiu,sudetis N-3%,P2O5 -3%,K-6%,B -0,01%,Mn -0.03%,Cu -0,002%,Mo -0,001%,Fe-0,02%,Zn-0,002%.Visi grazus pomidorai,tik keli tokie netike,jauciu pasidarysiu sito skiedinio ir apipurksiu per lapus.Nori,lai pasiima ko jam reikia,o jei ne,te dvesie.Kodel visiems gerai,tik keliems netinka? biggrin.gif biggrin.gif Nors sako pomidoru lapus slapint negerai,bet gi nudzius iki vakaro,jei ryte nupurksiu.Nebeieskosiu jokiu karbamidu.Man kazkaip uzsifiksave,kad "zuperi",pas mus taip vadindavo zmones superfosfata,visur naudoja.Nu jei ne,tai ne.
Parisau visus pomidorus,isskabiau pasakes,agurkai susodinti i siltnami jau vakar ir per para paaugo pastebimai.Paravejau tris lysves,nu nera pas mane ten zoliu daug,reikia tik perbegt su purentuvu rankose ir apravet islindusia viena kita zole.Dar avietes priaugusios vijokliniu zoliu,tu saknys begalines,vargau susilenkus ilgai ir nuobodziai ir tai visu saknu neistraukiau.
MB iskepe karbonadu barbekinej,gamtoj viskas skanu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 03 gegužės 2022 - 17:07
Joooo... Užkukavo gegutė be cento kišenėje, dirbančią savo cechelyje. Tai metai kaip ir aiškūs biggrin.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labos smile.gif

Man klausimas į duobes pomikam magnis ir kalis o koks kalis sulfatas ar chloridas?
Nesidelioja man daržai nors tu ką.. kiba atostogš kelias dienas imti unsure.gif bet atostogos dėl daržų irigi ne kažkaip ax.gif
Jamu kavkes 4u.gif
Atsakyti

Labas rytas,

Luety, superfosfatas, tai fosforo trąšos, rudeninės, per rudenį, žiemą jos suskyla iki augalui valgomos formos, kurią jis įsisavina. Fosforas didina daigų atsparumą šalčiui. Kai jo trūksta, daigai mėlynuoja. Taip pat padeda augalui subręsti - šakniavaisinės laikosi ilgiau.

Karbamidas - azoto trąšos, kurios žalią masę augina - pavasarinės.

Muka, o kam tu dabar tą kalį, magnį pili į duobes? Komposto, kompostuoto arkliašūdžio įpilk po gerą saują, o vėliau, kai jau paaugs, sustiprės gali palaistyk kompleksinėmis trąšomis. Man patinka https://www.senukai....ltz-0-9-kg/hedbKaip tik gera kaina - subalansuotas azptas, fosforas ir kalis. Kalio daug, bus saldesni vaisiai.

Man patinka kompleksinės trąšos, nes vienanares pildama aš nesugebėčiau subalansuoti. Vėliau tai ką gali parodyt, tai ilgavaisiai, didžiavaisiai - kalcio trūkumą, nes jie ėdrūs. Pvz., kokie Skariai, Mildos, Delikates, Peniai. Man Milda yra vienas skaniausių pomidorų.

Kalcio papildymui aš rudenį kiaušinių lukštus smulkintus beriu. 

Atsakyti
Labas rytas,
Man ta gėlių puokštė , jums kava . Balintos rytais nenoriu smile.gif
Dėkui Ingrida.
Muka , lyg tas Ate42 liepdavo dėti į duobes:
https://www.emolus.l...nezija-2kg.html
Kur jūs skubat su tais daržais . Dar tikrai yra laiko visoms daržovėms ir šiltnamiui . Morkas galima sodinti iki jazminai nužydi . Muka neskubėk, pamažu iki birželio viską pasisodinsi ... Taigi kas vakarą po 3 pomidorus gali pasodinti ir per 2 sav užsodinsi visą šiltnamį. Ne jaunystė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 04 gegužės 2022 - 08:13