As 5 ryto pasikinkiau trimeri ,nupjoviau visas piktzoles,radau puikiausiu dar salotu,krapu ,kelis savaiminius moliugus ,atrodancius daug geriau nei veisliniai lysvese.
Bulviu vieta itresta ,dideles duobes,kaip tik braskem sodint.Daigu dafiga ,taip ir darysiu.
Siandien pas mus tresniu spasas ,pirmieji didieji vasaros atlaidai.I kapines nesamos tresnes.
Sutiksime namie, nesvesim niekaip
Ir mes na, aš su mama vyno gal išgersim ir tiek.
IMG_4023.jpeg 101,92KB 0 Parsiųsta kartų
Vaikštom pajūriu, ramu ramu, nei bangelės. Saulės nėra, gaivu, puikus oras. Panašu kad lis neuzilgo
QUOTE(IngridaB @ 2024 06 22, 10:33)
Pasivaikščiojome su šanuku iki alkakalnio,pažoliauti.Šimtametė liepa pačioje viršūnėje žydės dar,pasiekti be šansų.Bet už tai kalnelis pilnas vaistažolių. Pasiskynėme raudonų dobilų,jonažolės,žemuogių lapų,vingiorykštės (jau vakar parsinešėme iš pamiškės)Rusmenės pilna,bet su ja širdies ligas pavojinga patiems gydytis,nors pas mb permušimai būna. Bet tiek gėlių laukinių ir tūbių,kvepiančiųjų žirnelių.Ačiū dievui traktoriai dar negali užvažiuoti,suarti,tai ten dar naturali gamta.
Pas mus jau dobilai nužydėję, jonažolė irgi beveik, vingiorykštė sakyčiau irgi į pabaigą. Beje, vingiorykštės hidrolatas atrodo bus neblogas. Rusmenės nepažįstu, liepų žiedų kieme prisiskyniau. Žemuogių lapus, kaip beje ir aviečių, j.serbentų ir kt.) sako, kad reikia rinkti iki uogų atsiradimo.
Dar tikrojo lipiko lyg neblogas hidrolatas gavosi - sunku dar pasakyt, kol nesubrendęs.
Vingiorykštė tik prasideda pas mus.Bandysiu hidrolatą.
Mamos kaimynė verda medetkų hidrolata. Man jis lb patinka, ypač sudirgusioms akims apipurkšti
Pas mane madetkos dar tik skleidžiasi.Yra tokių minčių.Raudonėlio dar pilnos pievos.
Parsivežėme pusę mašinos liepų šakų,pats žydėjimas,eisime rišti vantų.
Buvome mieste mokvežoje įsigijau LOBELIA SPECIOSA ,labai įdomi gėlė,kietį,švelniais lapeliai ir karpažolę,lidle vksvos gražios,paėmiau 4. Kiek naujų gėlių susipažystu.
Kavute,lipikas auga daugiau pievose? Panašus į vingiorykštę,tik geltonesnis.
Parsivežėme pusę mašinos liepų šakų,pats žydėjimas,eisime rišti vantų.
Buvome mieste mokvežoje įsigijau LOBELIA SPECIOSA ,labai įdomi gėlė,kietį,švelniais lapeliai ir karpažolę,lidle vksvos gražios,paėmiau 4. Kiek naujų gėlių susipažystu.
Labos,
pas mane trobu tvarkymosi sestadienis kazkaip isejo.Jau baigiau,atejau pas jus.
Ingrida,grazu pas tave,tiek geliu gausybe,svarbu,kad ravet nereiktu.
Medetku turiu irgi pradeda zydet,tai skinu,dziovinu,geriu arbatu misiniuose ivairiuose,man labai skanu.
Turiu tris zamiokulko plantus,su bulvytem isaugusiom,bet vis dar vandenyje ir du jau vazonuose issodintus ir dar didziuli pinigu medi,uzsiauginta is mazos sakeles,nu bet as neturiu kur det tu kambariniu geliu,o niekas ju nenori,o ismest labai gaila,suku suku galva,kaip jas ipirst kam nors i geras rankas.Kol kas jokiu ideju.
Tu lipiku mas mane darze daug prisiveise,nervina,kai raviu,kimba ant pirstines,prie rubu,toks gtrynas lipikas,nezinojau,kad jis naudingas.
pas mane trobu tvarkymosi sestadienis kazkaip isejo.Jau baigiau,atejau pas jus.
Ingrida,grazu pas tave,tiek geliu gausybe,svarbu,kad ravet nereiktu.
Medetku turiu irgi pradeda zydet,tai skinu,dziovinu,geriu arbatu misiniuose ivairiuose,man labai skanu.
Turiu tris zamiokulko plantus,su bulvytem isaugusiom,bet vis dar vandenyje ir du jau vazonuose issodintus ir dar didziuli pinigu medi,uzsiauginta is mazos sakeles,nu bet as neturiu kur det tu kambariniu geliu,o niekas ju nenori,o ismest labai gaila,suku suku galva,kaip jas ipirst kam nors i geras rankas.Kol kas jokiu ideju.
Tu lipiku mas mane darze daug prisiveise,nervina,kai raviu,kimba ant pirstines,prie rubu,toks gtrynas lipikas,nezinojau,kad jis naudingas.
QUOTE(Anidanda @ 2024 06 22, 13:39)
<p>Mamos kaimynė verda medetkų hidrolata. Man jis lb patinka, ypač sudirgusioms akims apipurkšti </p>
Kiek girdėjau, kad kvaps nekoks. Pati negaminau.
QUOTE(IngridaB @ 2024 06 22, 16:05)
Pievose, saulės atokaitoje, kvepia medumi. Va toks
QUOTE(Luety @ 2024 06 22, 16:30)
Tavo kibusis lipikas. Irgi vaistažolė.
Visokių tų lipikų yra
O mano planuose buvo gauromečio skynimas. Bet lynojo kelis kartus, teko atidėti. Gal ir gerai - nepilnas 4 valandas miegojus, tai kažkaip ne link veiksmo, bet link sopkės traukia
Kavute,pilnatis neleido užmigti?
Surišau 21 vantą,dar dėžė hidrolatui liko ir krepšys vaistažolėms.
Luety,mano nuomininkai sugebėjo numarinti krūvą sukulentų.Nu jau tikrai juos nesunku prižiūrėti.Mačiau laiptinėje sudėti vazonai.
Anidanda,pas mane svečiuose rusų toiterjerė miniukė,visai mažutė,13 metų,kurčia,akla,bedantė.Ir kaip eina,kaip senutė visai kojytės klišos jau.
Surišau 21 vantą,dar dėžė hidrolatui liko ir krepšys vaistažolėms.
Luety,mano nuomininkai sugebėjo numarinti krūvą sukulentų.Nu jau tikrai juos nesunku prižiūrėti.Mačiau laiptinėje sudėti vazonai.
Anidanda,pas mane svečiuose rusų toiterjerė miniukė,visai mažutė,13 metų,kurčia,akla,bedantė.Ir kaip eina,kaip senutė visai kojytės klišos jau.
QUOTE(IngridaB @ 2024 06 22, 18:23)
Kavute,pilnatis neleido užmigti?
O dabar pilnatis?
Ne, šita įtakos mano miegojimui neturi. Viskas paprasčiau - žadintuvas neleido ilgiau kaip iki 3 val. miegot, o paskui taksavimas iki oro uosto ir atgal.
O dabar pilnatis?Taigi braškinis mėnulis kaip blynas palei horizontą ritinėjasi ) didžiuulis. Jaučiu, virš jūros ypač gražiai turėtų atrodyt.