Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Aš irgi kaimo noriu. Vargina miestai mane, parlekiu pas save ir širdis atsigauna. Rytoj va reikia darbo reikalais į Kauną, tai taip nenoriu, jau stresas nuo šiandien man, kad reiks važiuot. MB dar siūlo varyt apsipirkti rūbų, t aš į zyziu, kodėl jis nenori internetu viso to atlikt 😁. Jam reikia kažkodėl viską pačiupinėti, matuotis, nors yra visiškai standartinis figūros prasme, ir viskas jam tinka, ką parsisiunčiam.bet va kažkodėl nori į tas parduotuves 😫

Nekenčiu parduotuvių...

Tik batus tai turiu matuotis.

Atsakyti

Sveikos,

prirašiau, bet ištryniau - kreivo neištiesinsi. Provokacijos tegu šuniui ant uodegos būna.

Ingrida, aš pagaliukų prismaigstau, kad nenupjautų, nes hortenziją nupjovė tris kartus ir jau su visam, agrastą, serbentą, kai kurias gėles, natūraliai augančių ramunių guotelius, kuriuos saugau... dabar susmaigstom pagaliukus :), kai kur tinkliukus metalinius uždedam. Mačiau internete, kad nuo trimerio medžius geriausiai apsaugo savadarbė apsauga, padaryta iš nupjauto plastikinio vamzdžio gabalioko, kurį vėliau išilgai perpjauni ir apgaubi kamieną.

Žolia, gaila. Aš pirkau savo, kad jei ten gyvensim, kasdien būtų judesys bent minimalus.

Sausa sode bezbožnai. Agurkus turbūt erkutė pagavo, įtartini man.

Mėšlas brangus, kažkada ūkininkas mažytę mašininę priekabukę atvežė 200 eurų. Nu.

Ne pagaliukų reik, o visų kuolų.

Pernai man lazdynai dingdavo 😃

Šiemet dar niekas nedingo 😃

Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2024 06 14, 11:11)
Labas rytas,

zollia,man siais laikais keltis i miesta ,atrodo savizudybe.
Niekas is vaiku nenori sodyboj ukininkaut?Gal kada nores,bes bus po visko,gailesis manau.Kaime atrodo esi gamtos apsuptyje,ir basas gali isizemint kada nori,o mmieste tai kas,dulkes,triuksmas,trinkeles,maistas velniai zino koks pardese.
Sodyboj gali isgyvent bet kokiais laikais,o mieste ne.O laikai tikrai sunkus ateina.Vien tai,kad fermos naikinamos,gyvuliai naikinami,tai labai atsilieps zmonijai,prives prie bado.Dauguma jau nebemoka nieko uzsiaugint,tik gatava pirkt,o dar daugiau jaunimo net nesupranta is kur mesa atsiranda,tai tie valgys 3D atprintinta,jiems tas pats,bet musu kartais tai prazutis bus.O kaime vis,tai vistuka,tai anciuka,tai koki parsioka-ekologija.Ech,gaila man tavo sodybos. ax.gif

Viską žinau, Luety 4u.gif Apie savo viščioką, ančioką ar paršioką greit tik svajot galėsim, net ir kaime gyvendami... Daug nepasakosiu, bet jau keli metai su dviem gyvenimais vargstu-mieste ir sodyboj. Vis gaila buvo... Kai mažoji pasakė, kad gyvens kitam mieste, tai supratau, kad ta sodyba tik man dar ir yra reikalinga. Vienai moterėlei perdaug ax.gif Tsakant, viena sėdyne kelių kėdžių nebeišeina apsėdėt biggrin.gif Kažkaip jau apsipratau su mintim, kad laikas atsisveikint... Mieste tai irgi žemės yra, ir šiltnamis smile.gif Tik derliaus nėr kur sandėliuot. Teks kažką galvot garaže konstruot, kokią izoliuotą patalpėlę gal.
Papildyta:
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 14 birželio 2024 - 12:28

Nebeaugina kaimuose niekas nieko. Manau tyyyyyngi. Tikrai kokioms vištoms galimybės būtų pas daugką...

Atsakyti

Aš ir nekaime kadanors norėsiu vištų 😃

Atsakyti

Vištų nenoriu. Lapę turiu. Mano valdose gyvena.

Aplankėm Matera. Europos Petra. Oras pats tas pavėsyje 23.

Pas save viską tręšiu. Mėšlo nemokamai atveža savi kaubojai, reikia palaikyti, nes tik iš tvarto. Ir nusiperku salietros bei komplekso savo mažiems medžiams. Mano žemė ne Ingridos. Smėlynuose tik pušelės auga. 

Atsakyti
https://www.part.lt/...eba9c07d388.jpg
https://www.part.lt/...da20733f977.jpg
Širdis dainuoja,jau miške yra kas veikti po lietaus.Vietomis pripilta jau tikrinių baravykų.
Mažiukus atskirai nuvalysiu apkepsiu svieste ir užšaldysiu dukrai.
MB ant treniruoklių kas antra diena,man užtenka mišku prabėgti,jau ir epilepsiniu nebesinaudoju.
Marti daro spintos revizijas,jei kam reikia.Rugpjūčiui yra vietų dar,Goda Pele.
Atsakyti

Priedas  IMG_4006.jpeg   137,63KB   0 Parsiųsta kartų

 

Priedas  IMG_4006.jpeg   137,63KB   0 Parsiųsta kartų

Va Mano gėlės ir grybai 😆

 

 


Pridėta:

Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2024 06 14, 11:18)
Viską žinau, Luety  4u.gif Apie savo viščioką, ančioką ar paršioką  greit tik svajot galėsim, net ir kaime gyvendami...  Daug nepasakosiu, bet jau  keli metai  su dviem gyvenimais  vargstu-mieste ir sodyboj.  Vis gaila buvo... Kai  mažoji  pasakė, kad  gyvens kitam mieste, tai  supratau, kad ta sodyba tik man dar ir yra reikalinga.  Vienai moterėlei perdaug  ax.gif  Tsakant, viena sėdyne kelių kėdžių nebeišeina apsėdėt  biggrin.gif  Kažkaip jau apsipratau su mintim, kad laikas atsisveikint...  Mieste tai  irgi žemės yra, ir šiltnamis smile.gif Tik derliaus nėr kur  sandėliuot.  Teks  kažką galvot  garaže konstruot, kokią izoliuotą patalpėlę gal.
Papildyta:




Nu vienai tai jau tikrai ir sunku ir nejauku kaime.Tau gal ne i miesta reik keltis,o draugo ieskot kaime gyvent? biggrin.gif biggrin.gif Nepyk,jei ka,siaip juokauju.
Nu bet manau dar galima koki parsioka uzsiaugint,dar nedurniuoja valdzia su zaprietais.Nors viena auginant irgi yra niuansu.
Ingrida,pasiutus tu,tokie groziai net pavydu.
Anidanda,pomidorai irgi mano geles ir darzoves. biggrin.gif Grazus pas tave.
Atsakyti
https://www.part.lt/...45a690e5283.jpg
Vaišinu.
Oi laukiame pomidorų derliaus,Anidanda. wub.gif
Per radiją girdėjau vakar Rodo saloje 5 balų žemės drebėjimas.Na jau turėjo stalas drebėti? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 06 14, 11:29)
<p>Labos,</p><p>Žolia nustebinai. Bet Tau geriau žinoti. O aš kaip tik pensijoje noriu kaime. Judesio daugiau, o judesys sveikata.</p><p>Derliai įspūdingi. Gėlynai irgi wub.gif​ </p>


Noriu ir aš to kaimo, bet nepbeapdirbu smile.gif
QUOTE(Luety @ 2024 06 14, 18:36)
Nu vienai tai jau tikrai ir sunku ir nejauku kaime.Tau gal ne i miesta reik keltis,o draugo ieskot kaime gyvent? biggrin.gif  biggrin.gif Nepyk,jei ka,siaip juokauju.
Nu bet manau dar galima koki parsioka uzsiaugint,dar nedurniuoja valdzia su zaprietais.Nors viena auginant irgi yra niuansu.
Ingrida,pasiutus tu,tokie groziai net pavydu.
Anidanda,pomidorai irgi mano geles ir darzoves. biggrin.gif Grazus pas tave.

Turiu , Luety, aš diedulį jau 41 metai tongue.gif Bet jis sodyboj tik žolę kartais padeda apsipjaut. Ir viskas. Nes jis jau senai nusprendė, kad nebenori jos 4u.gif Todėl ir sakau, kad viena moterėlėsmile.gif Jis į sodybą atvažiuoja kartą per savaitę ar dar rečiau, o aš kasdien ax.gif O žemės darbų jis niekada nedirbo. Tai išskirtinai mano reikalai.
kas liečia karvių, kiaulių auginimą, taip paprastai nepaimsi ir neauginsi jau dabar. Turi įsirengti dezomatus, atskiras patalpas persirengt, daryt visokius tyrimus, visų naujovių net nebežinau, nes jau senai nebeauginu. Vištas kolkas dar galima be didesnių ribojimų augint. Bet aš kieme negalėdavau laikyt- šeškai ir kiaunės pjaudavo. Išleidus į lauką reikdavo ganyt, kaip[ senovėj smile.gif
Atsakyti
https://www.amazon.c...5-6781524?psc=1
O tokie aparatai nepadeda? Pas mane yra nuo gyvaciu ,bet kad tos gyvates nuo jo lenda grycion.O grycioje suniui nepatinka.Bet didieji ereliai issikrauste keliom sodybom toliau.Siaip arciau kaimynu,kur vistas laiko. biggrin.gif
O tai visai ant kiemo gyveno.
Bulgarijoje irgi bande ivest EU taisykles.Net afrikini kiauliu mara idarbino,paskui dar kazka .Bet saule yra galingas uv dezinfektantas.O cigonai tikrai laisvi zmones,beje ir daug bulgarijos politiku prisijunge ginti mazu ukeliu.Apsigyne.Kaip ir Lenkija.
Oi ,gamta visai subludo.Tikrai velykos rudeni.Man kraupoka ziuret i tuos grybus.Nes zinau ,kad tai reiskia kataklizmus.
Ir jei grybai miske,gali but ir zmoniu kunuose,kam reikia prarykit tablete kita nistatino,atsisakykit saldumo.
Idomumo delei paziurejau ,kiek kainuoja tas ozempikas.Jezau,kokainas pigiau.Kas is temos galejo sau ji leisti taip laisvai?
Ar vistik tai ne ozempikas buvo?
Atsakyti