Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Tai,kad auga tos gėlės ir taip gerai.Mėšlo uždėčiau išprotėtų turbūt>
Alta,tikiu,ką rašai. 4u.gif Ačiū.
Ramygaloje,Alta tu žinai tą zabegalką,prie stotelės,visada užsuku zuikio,karkos šviežios,dar šiltos. wub.gif Ir ir ežiuolių ,kokių neturėjau su baltais pakraščiukais ir morkinės,mačiau kataloge spalvas,gludo,kokio neturiu.Einu sodinti.Nors taip širdis atsigauna. ax.gif
Žolia,tai gal ne į daugiabutį karsutysitės?
Atsakyti
Mesla dedu,kad augalas gautu trasu ilgesniam laikui.Visokie vienmeciai cia nepasiteisina,isdziuna,net tos granules nebaisiai bepadeda.Gerai auga komunistiniai gvazdikai ,argentinines verbenos ,pagaliau isitaise.Dar zinijos ir rugiageles. O visos kitos tai reikalauja per daug prieziuros.
Uzsisejo juodgrudes,tu aukstu salaviju clary sage,dabar bandau dvi hortenzijas atgaivint.Honoraras uz konsumatores paslaugas.Kokios ten hortenzijos jau niekas negalejo prisimint.Bet dar karta bandau,pries tai jau kelias numarinau.Tiksliau neatgaivinau.
Silauoges yra isvestos intensyviam auginimui,pagal technologijas.Reikia bandyt bent minimalia ekologiska prieziura joms pritaikyt.Juo labiau jei perkama reanimavimui.
Atsakyti

AA, tai pletkink, kai pletkinsi apie kitos temos nares, aš nuo tavęs ir šios temos pailsėsiu. 

Tiesiog tau ir Anidandai, Amadėjai sakau, kad jūsų asmeninių reikalų čia nepasakojau - elkitės garbingai, apie kitos temos nares nenešiokit paskalų. Negražu. 

Aš tikrai niekuomet apie nieką nepletkinu.

Man iš esmės tai nėra priimtina.

Atsakyti
Pletkinama dalinai uzdaroje temoje.Si tema yra atvira, taigi viska ka sakau gali skaityt kas tik nori todel tai galima laikyti ziebimu i akis.
O visa ta mano poreiki informuot isprovokuoja visokie nurodymai ir bandymas kontroliuot bei isakinet.
Atsakyti

Kokios gėlės, kokie derliai 😍

Man naujai supiltose lysvėse augalai šviesiai žali. 

Nepatinka man tas juodžemis. Kokių 3-5 metų reik kol tampa normalia dirva...

Tėvai kaime viską tręšia kompostu. Atstoja mėšlą. Užsiveisę tu gerų sliekų, tai per porą metų pasigamina.

Atsakyti

O tie asmeniniai dalykai per tiek metų gal jau ir iš mados išėjo 😃

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 14 birželio 2024 - 10:10
QUOTE(žollia @ 2024 06 14, 07:25)
Ir pas mus vėsi ši savaitė, naktimis tik 9 ºC. Kai nėr žiurkių šiemet pas tave, tai ir bulvių, ir braškių  turit  4u.gif  O aš dar iš rūsio bulves valgau. Sudygę, kaip šepetys jau, bet kietos, sveikos , skanios dar  ax.gif    Kažkaip anksti šiemet pradėjo daiguotis. Kitais metais tik birželio pabaigoj    tas procesas prasidėdavo. Vat  kas blogiausia bus, tai neturėsiu kur daržovių laikyt... O augint tai norisi  biggrin.gif  Nes žemės ir ne sodyboj yra hektarais  biggrin.gif

Labas rytas,

zollia,man siais laikais keltis i miesta ,atrodo savizudybe.
Niekas is vaiku nenori sodyboj ukininkaut?Gal kada nores,bes bus po visko,gailesis manau.Kaime atrodo esi gamtos apsuptyje,ir basas gali isizemint kada nori,o mmieste tai kas,dulkes,triuksmas,trinkeles,maistas velniai zino koks pardese.
Sodyboj gali isgyvent bet kokiais laikais,o mieste ne.O laikai tikrai sunkus ateina.Vien tai,kad fermos naikinamos,gyvuliai naikinami,tai labai atsilieps zmonijai,prives prie bado.Dauguma jau nebemoka nieko uzsiaugint,tik gatava pirkt,o dar daugiau jaunimo net nesupranta is kur mesa atsiranda,tai tie valgys 3D atprintinta,jiems tas pats,bet musu kartais tai prazutis bus.O kaime vis,tai vistuka,tai anciuka,tai koki parsioka-ekologija.Ech,gaila man tavo sodybos. ax.gif
Atsakyti
Moterų kolektyvas. ax.gif biggrin.gif

Išėjau,suskaičiavau hortenzijas-16.Dar vieną senovinę reiktų parsivežti iš miesto,vargsta tarp žolių.Pirktos hortenzijos iš medelyno,pilta durpė,ne taip gerai auga,kur pirktos iš Depo ir nepilta jokia žemė,sodinta į natūralią durpę,po dilgėlių.Auga kaip ant mielių.Kaip mane nervuoja pjovėjas,dvi mano hortenzijas nupjovė,Norėčiau kokio parkelio spygliuočių,na gi negaliu sodinti,kaip važiuoja su traktoriuku kažką kliudo.Rododendrams nėra laimės užaugti.Pirmais metais šanukas nukando viršūnę,tai kliudo pjovėjas. ax.gif Vienintelė sidabrinė eglutė išsilaikė. mirksiukas.gif Kalninės pušaitės auga gėlyne,kad išsaugoti.Gerai,kad jos lėtai auga.Putiną ir lazdyną irgi auginu gėlyne,kad galėčiau persodinti.
Vakar 10 dėžučių braškių pardaviau pažystamai,na tikrai iš pirmų gražios ,didelės. ax.gif Skraido strazdai,bet neužmatė,sėdi būrys trešnėje,laukia.Ko gero neparagausime net. ax.gif
Atsakyti

Labos,

Žolia nustebinai. Bet Tau geriau žinoti. O aš kaip tik pensijoje noriu kaime. Judesio daugiau, o judesys sveikata.

Derliai įspūdingi. Gėlynai irgi :wub:​ 

Atsakyti

Aš irgi kaimo noriu. Vargina miestai mane, parlekiu pas save ir širdis atsigauna. Rytoj va reikia darbo reikalais į Kauną, tai taip nenoriu, jau stresas nuo šiandien man, kad reiks važiuot. MB dar siūlo varyt apsipirkti rūbų, t aš į zyziu, kodėl jis nenori internetu viso to atlikt 😁. Jam reikia kažkodėl viską pačiupinėti, matuotis, nors yra visiškai standartinis figūros prasme, ir viskas jam tinka, ką parsisiunčiam.bet va kažkodėl nori į tas parduotuves 😫

Atsakyti

Sveikos,

prirašiau, bet ištryniau - kreivo neištiesinsi. Provokacijos tegu šuniui ant uodegos būna.

Ingrida, aš pagaliukų prismaigstau, kad nenupjautų, nes hortenziją nupjovė tris kartus ir jau su visam, agrastą, serbentą, kai kurias gėles, natūraliai augančių ramunių guotelius, kuriuos saugau... dabar susmaigstom pagaliukus :), kai kur tinkliukus metalinius uždedam. Mačiau internete, kad nuo trimerio medžius geriausiai apsaugo savadarbė apsauga, padaryta iš nupjauto plastikinio vamzdžio gabalioko, kurį vėliau išilgai perpjauni ir apgaubi kamieną.

Žolia, gaila. Aš pirkau savo, kad jei ten gyvensim, kasdien būtų judesys bent minimalus.

Sausa sode bezbožnai. Agurkus turbūt erkutė pagavo, įtartini man.

Mėšlas brangus, kažkada ūkininkas mažytę mašininę priekabukę atvežė 200 eurų. Nu.

Atsakyti
Pou,tu gavoji mato tuos pagaliukus.Vakar Meri buvome,yra specialiai pirkti plastikinės apsaugos medžiams.Trimeriu leidžiu tik didelius medžius aplink,daugiau aplinkui geriau su žoliapjove aš pati ir rankomis nupešti.
Nuostabus gyvenimas,pakasiojau,papietavome,maučiau miškan,bet taip sutemo.Ne gi lis? ax.gif Plėvelės juodos dengti nėra kada,greičiau suskasiu. mirksiukas.gif
Atsakyti