Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Dusia37 @ 2024 06 11, 12:45)
<p>Nieko nemokau kaip gyventi, kaip mąstyti.
</p><p>Kaip reikia , kaip geriau būtų jei būtų - NEŽINAU. 
</p><p>Žino tik ponas dievas.



https://www.youtube....h?v=D6DJvnd-R-o
Labas rytas.Sita daina buvo madinga tais metais ,kai baigiau shule biggrin.gif
O dabar ka as zinau ,kaip man asmeniskai butu geriau.
Patiktu ,kad provincijoje butu keliai , o ne grioviai su vandeniu ,buvusiu keliu vietoje.
Nes dabar net jeep laredo nepravaziuoja, o jis didelis.
Patiktu ,kad neterorizuotu banke.Kad nepamestu mano vardo ir pavardes kiekviena karta sistemoje.Ir neteigtu,kad as neegzistuoju.Apie visokius smulkius dalykus kaip e bankininkystes problemas jau net nekalbu.
But patike,kad nebuciau atsidurus naikintino augalo vietoje.Bet cia jau pati isdygau ne vietoje ir nelaiku.
Butu geriau ,kad zmones ne gasdintu ir terorizuotu,bet paguostu ir patikintu ,kad viskas kas ateis - iveiksime ir kartu viens kita palaikysim.
Bet cia utopija.O kaip su tuo dievu,kur viska zinojo buvo pasielgta irgi visos zino biggrin.gif
Atsakyti

Labu,

ingrida, tikrai labai gražiai suvešėjo tavo gėlynai!

METEOFOR: Orai Lietuvoje, orų prognozė šiandien, rytoj, 3 dienoms, savaitgaliui, savaitei, 10 dienų, 2 savaitėms, mėnesiui - čia panaši sistema, kaip gismeteo. Bet man vist ik tiksliausiai meteo.lt, ten gali stebėti kaip lietaus debesys ateina, jų trajektoriją - trumpam laikui, puikios prognozės. Ir dar telefone žiūriu, pagauna vietą, kur esi ir gana tiksliai prognozuoja.

Taip pastarąsias dienas jaučiuos nusitrepsėjusi, vakar užmigau anksčiausiai prie kompo galvą padėjus.

Daržas šįmet pasusęs, nes nelyja visai, o tiek kiek reikia nepriliesi, nors ir laistom kas porą dienų. Vandens atsargos labai sumažėjo. Juokingiausia, kad tie debesys mūsų palaukę grynai ratu apeina. Šalia už poros šimtų metrų didžiausias balos, o pas mus špyga taukuota.

Skambina užvakar MB ir klausia, ar laistyt agurkus, sakau, gi lyja Kaune baisiai - juokiasi, kad pas juos ten net miške lyja, o darže ne. Kažkokia anomalija.

Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2024 06 12, 07:27)

Patiktu ,kad provincijoje butu keliai , o ne grioviai su vandeniu ,buvusiu keliu vietoje.
Nes dabar net jeep laredo nepravaziuoja, o jis didelis.

Labai keista,bet pas mus taisys šiemet kelią.5 vienkiemio namai ir kas melioracija iš abiejų pusių griovius,remontuos kelią. bigsmile.gif Čia gal kaimynė seniūnės pavaduotoja pasistengė? mirksiukas.gif
Ačiū už dainą,prikėlė dienai. wub.gif
Atsakyti

labos,

Vakar prisikalbėjau , šiandien nereikia...

Nieko nenorėjau įžeisti  :wub: 

Žolia , tavo veltos tapkės nuostabios  :4u: 

Ingrida , gražūs gėlynai . 

Apie tokius aguonų laukus mano aa anyta sakydavo , kad labai jau nevykęs ūkininkas. Jai labai nepatikdavo . Piktžolynu vadindavo . Agronomė buvo , gera.

Paklausiau ryte anksti atsibudus paskaitėlės  apie dundaga vilna. Pasirodo latviai atsivežė iš Vokietijos specialių avių. Augina ekologiniuose ūkiuose. Vilnai skalbi naudoja kokio tai savo kasto prūdo vandenį. Dažo mineraliniais dažais.  O apdirbimo technologijos niekam neišduoda...  turiu visą sruogą, nesugalvoju ką megzti . Tamsoka. Skarų nenešioju, šalikas grauš. Liemenę ?  Gal kai labai šalta žiema gerai būtų ?

Apie gėles:
Pou , tavo pentinai nevienodos spalvos . Vienas ryškus žydras, kitas švelnus rožinis- alyvinis ar kaip ta spalva vadinasi . Galiu nufotografuoti . Tas ryškus žydras- mėlynas žiedą užlaužė, nes labai sunkus matyt buvo . Bet leidžia ir daug mažesnių. O šalavijai sublūdo . Turiu du margus krūmus-  pusę žiedų fioletinių , pusė rūžavu , ir tik vienas rūžavas. Kai padidės  atskelsiu Mukai . Dar keli nežydi . Gal per žiemą irgi spalvas pakeitė ?

Atsakyti
Ingrida,nemanau kad seniunai turi kokia itaka isvis.
Jusu krastuose,sekant geriausiomis krepostnoje pravo(beje feodalai dazniausiai buvo germanu,gudu,lenku ,rusu kilmes)tradicijomis isliko zemes ukio bendroves ,kazkokios agrofirmos ir kiti modifikuoti kolukiai,prie kuriu zmonems yra kur glaustis.Jos turi itaka.Nes ten yra ir rimto tarptautinio kapitalo.Tokiu bent kas nors dar klauso.
O ne tokiose sekmingose vietose uz europos babkes zmones isistate kaimo turizmus,o kelius statytus prie draugo stalino pribaige skandinavu vikingai medkirciai.Tai tas sodybas is bookingo ismete ,uz privaziavimo nebuvima.Ir cia tik vienas atvejis.Tokiu daugybe.
O del oru tai ventusky
https://www.ventusky...1.2;3&l=rain-3h
Atsakyti

Priedas  Screenshot_20240612_091942_Gallery.jpg   92,53KB   0 Parsiųsta kartų Priedas  Screenshot_20240612_091942_Gallery.jpg   92,53KB   0 Parsiųsta kartų Broliukai bet skirtingi.


Pridėta:

Atsakyti
Eina sau,rimtai taip pasielgė bookingas? bigsmile.gif
Pas mus bendrovė stipri.Bet a.a. pirmininkui dėkoti reikia.Visur,kur dirba technika šalia pirmininkas sėdi.Žmonės berazumiu vadino.Dabar po jo mirties anūkas pastatytas.Žmonės sutiko.Irgi visur dalyvauja. ax.gif
Bet bendrovė ,mano akimis kaip taško EU pinigus.Nu gal man taip atrodo.Tinklinio aikštelė,sporto treniruokliai,paplūdimys įrengtas tvenkinio pakrantėje.Šiemet rajone laimėjo stacioniarę sceną įrengti.Oi važiuos dabar pas mus kolektyvai. biggrin.gif
Kažko prisidirbau,matyt kompe,Pou irgi neatidaro meteo,Altos bent atidaro. ax.gif Jaučiu kompą valyti reikia.lauksiu vaikų. ax.gif
Atsakyti
Ingrida,butent taip privaloma taskyt pinigus.Tokios taisykles.Ne pravaziuojamo kelio cholopams, o visokiu sporto aiksteliu fontanu,dar kiek nesamoniu esu prisiziurejus su tais fondu taskymais.

Atsakyti
Na va rajono savivaldybė ką tik už dyką išvežė šiferį.Kuo gyvenimas blogas? mirksiukas.gif

Dėl taškymų,sutinku.Kontorą perstatė bendruomenės namais.Sekmadieniais retkarčiais vyksta mišios,balsavimas,na gal dar kas balius išsikelia?Kitoje pusėje kelio kultūros namai,kur ir vyksta renginiai. biggrin.gif Ten dar nors pašarvoja mirusius.Kiek tų ir renginių per metus,ant vienos rankos pirštų. biggrin.gif
Atsakyti

Apie gėles:
Pou , tavo pentinai nevienodos spalvos . Vienas ryškus žydras, kitas švelnus rožinis- alyvinis ar kaip ta spalva vadinasi . Galiu nufotografuoti . Tas ryškus žydras- mėlynas žiedą užlaužė, nes labai sunkus matyt buvo . Bet leidžia ir daug mažesnių. O šalavijai sublūdo . Turiu du margus krūmus-  pusę žiedų fioletinių , pusė rūžavu , ir tik vienas rūžavas. Kai padidės  atskelsiu Mukai . Dar keli nežydi . Gal per žiemą irgi spalvas pakeitė ?

Nieko sau. Motininis šalavijas ir yra mėlynas pas mane. Jis pas mane tokį fintą ir iškrėtė - pusė violetine spalva sau žydi, o kita pusė - rožinė. Vienas rožinis atskirtas šįmet numirė, nes pernai po juo intensyviai kurmis darbavosi, kaskart vis išrausdamas savo ventiliacijos angas. Matyt, norint išlaikyti spalvą, reikia skelti krūmus, sėklos "niespodzianka".

O dėl pentinio - turi gražių spalvų dabar :) Pas mane yra tik sodriai mėlynas - jo sėklomis ir dalinausi. Reiks šįmet vėl palikt kokią šaką, kad subrandintų sėklas ir pabert, turėsiu ir aš įvairiaspalvių, jei pasiseks.

Saulakis taip pat dalis daigelių būna margių, o dalis motininių - aukštų ir žaliais labais. Man gražūs abu, tik sodinant reik turėt minty skirtingus aukščius - žalias margį užgoš.

Atsakyti

Ingrida, veikia gismeteo. Pavadinimas kitas, bet viskas tas pats. Buvo vienu metu sutrikęs, bet dabar veikia.

Atsakyti

Tai aš kur nuorodą buvau įdėjus, ten gismeteo kitu pavadinimu

METEOFOR: Orai Lietuvoje, orų prognozė šiandien, rytoj, 3 dienoms, savaitgaliui, savaitei, 10 dienų, 2 savaitėms, mėnesiui

Atsakyti