Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Mergicos išsimatuokit, pažiūrėkit, koks pH. Jau patys augalai indikuoja, kad dirva rūgšti, tik neaišku kiek.

tai pas mane aišku, kad rūgšti. Bet šilauogėms nepakankamai )) toms vis tiek turiu specialią žemę pirkt. Vaismedžiams/vaiskrūmiams dolomitmilčių duodu. Daržovėms labai tinka tokia, kokia yra. 

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Pou,spalva bijūnų. wub.gif wub.gif
Laukiau kol sužydės tamsiai bordinis irgi gera spalva. bigsmile.gif
Anidanda,kvepia net.Pas mane gėlyne irgi raudonuoja, ten ir svogūniukai ir pelynai ir medetkos,mėtos.Nerenku labai,laukiu dukros sekamdienį,ji mėgsta labai.
Miške irgi žinau vietas,bet brrrrr,kaip rinkti,jei tik susotoji grybą nufotografuoti,uodų debesys.O rinkti žemuoges????? bigsmile.gif
Kažkada pyliau dolomitmilčių,į vieną vietą ,bet gal mažokai.Nepasijautė skirtumas.
Dengsiu,och,kaip nenoriu jau braškes lauke,nes jau radau prakirstas uogas.Žadėjau penktadienį vežti braškes į turgų,bet dukra pažadėjo atvažiuoti sekmadienį tai paliksiu ,parveš ir kitiems. mirksiukas.gif
Kaip gražu žiūrėti,kad ir keikiu kaIP varnėnai moko vaikus savarankiško gyvenimo žolėje.Tie vaikai rudesni matosi,laksto iš paskos tėvų ir reikalauja maisto. rolleyes.gif
Atsakyti

Labas rytas,

Dirvos PH matuokliai kiek turėjusi , tai pasižaidimui.  Kai nupirkom  buvo įdomu. Kiek aš prikalkinusi ten kur auga, tai jau senai turėjo išnykti . O jam dzin. Ir mėšliuko ir kalkių ir pelenų . Nei užsiimsiu kažkuo . Nežadu nieko auginti pardavimui. Jei tuo užsiimti , reikia normalius dirvos tyrimus pasidaryti . Kam ? Užauga ir taip tų daržovių daugiau negu suvalgom  :D .

Laisčiau laisčiau vakar atvažiavusi . Ne žemė o pelenai. Kaip tie augalai laikosi ? Mano vaikystėje Lietuvoje lietus lydavo. O gegužės pabaigoj braškių iš lysvės nevalgydavom.

Muka , labai daug darbo , kad tenka tiek ilgai darbe būti?

O aš žirnius jau valgau , kuriuos pirmus sėjau.  Kiti  dar tik žydi ir ankštys mažos.

Saintlina, fainas jūsų savaitgalis laukia  :wub:  :4u:  

Mano irgi , Latvija, tapu tapu 22 km su Trenkturu. O sekmadienis prie Baltijos. Latviškos Baltijos. Man ten visada patinka. Pravalysim galvą. Nes matau , kad MB  jau piktas darosi nuo darbų ir žolės pjovimo .  Man irgi reikia galvą perkrauti .  

PS, kažkas sualergizavo mane ... Išbėrė pilvuką. Taip nėra gyvenime buvę. Miegu ir jaučiu kaip niežti , per sapnus mintis , kad uodai sukando ir dabar niežti . Prasibudau , supratau , kad ne tai :) Įkaliau vaistų nuo alergijos, praėjo niežulys. Nieko naujo nevalgiau , nieko nekeičiau ... 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 05 birželio 2024 - 08:22

Dirvos PH matuokliai kiek turėjusi , tai pasižaidimui.  

Mano irgi , Latvija, tapu tapu 22 km su Trenkturu. O sekmadienis prie Baltijos. Latviškos Baltijos. Man ten visada patinka. 

aha, aš irgi kadaise turėjau. Visur vienodai rodė )))

Duosi kojytėms darbo šeštadenį :) gerai, kad atvėsti žada, tiek eiti kai karšta sunku būtų. Man irgi Latvijos pajūrys patinka. Eini eini kilometrais ir jokio žmogelio :) Į kurią vietą važiuosit?

Atsakyti

aha, aš irgi kadaise turėjau. Visur vienodai rodė )))

Duosi kojytėms darbo šeštadenį :) gerai, kad atvėsti žada, tiek eiti kai karšta sunku būtų. Man irgi Latvijos pajūrys patinka. Eini eini kilometrais ir jokio žmogelio :) Į kurią vietą važiuosit?

Žygis Kuldingoje. O paskui prie jūros, kažkur tarp Venspilio ir Jurkalnės  nakvosim. Kiek tos Latvijos :) 

Atsakyti

Dusia aha darbo nemažai, savus darbus galiu nudirbti tik ryte o paskui durdomas, sugalvojo stovyklas vaikam, laimėjo savivaldybės konkursą tai dabar lipa sienom visi, ką kur ir kaip :(

AA ačiū pasidairysiu  :4u:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 05 birželio 2024 - 09:06

Žygis Kuldingoje. O paskui prie jūros, kažkur tarp Venspilio ir Jurkalnės  nakvosim. Kiek tos Latvijos :)

oi, fainos vietos  :wub:  Kuldigoj buvom apsistoję. Labai gražus miestukas. Ir  viešbutukas labai koloritiškas pasitaikė, toks butikinis, jaukus, su nuostabiais pusryčiais. Ir su šuniu mielai priėmė :) 

Jūrkalnė man super. Tris kartus ten atostogavom. Ir Ventspilis, žinoma  :wub:​ 

Atsakyti

Kaip gražu žiūrėti,kad ir keikiu kaIP varnėnai moko vaikus savarankiško gyvenimo žolėje.Tie vaikai rudesni matosi,laksto iš paskos tėvų ir reikalauja maisto. rolleyes.gif

kaip faina stebėt  :wub:​ 

Atsakyti

Ingrida, šie bijūnai su laiku išblykšta. Iš pradžių būna rožiniai, o vėliau lengvai rausvi su šiek tiek net gelsvumo. Kolegė prieš 8 berods metus Mamos sodybą šiltino, o prie pamato daug bijūnų augo, traktoriai išvertė, jai nebūnant sodyboj, grįžus kelias šakneles išsaugojo ir man atvežė. Važiavom sodinti, o jau gilus ruduo buvo, bet įsikabino. Šįmet 46 šakos žiedynų, o ant vienos šakos min 3 pumpurai. Tikriausiai, pats grožis buvo pirmadienį, mes penktadienį buvom, 9 šakas parvežiau namo. Svorio neatlaikė net atramos, nusileido iki žemės. Jų koteliai pakankamai liauni, ne tokie drūtuliai kaip kad bordinių.

 

Gaila, kad šįmet dėl karščių trumpas žydėjimas.

 

Dusia, pas tave žemė kaip pelenai, pas mus grumstai, su kuriais galima užmušti. Vakar purenom. Fokinas superinis dalykas. Ir kodėl aš jo anksčiau nenusipirkau?

 

Bet jau vakar kaip puolė mašalai, net į nosį lindo, kad juos kur. Daug darbų darėm, sušilom, tai iš vis neįmanoma.

 

Dėl paukščių - man taip pat labai patinka. Kiekvienais metais rūpinamės, kad tik pilni inkilai būtų. Šįmet į viena neatsikraustė :(

Labai daug pempių aplink šiais metais. Pas mus pievoj vieversiukai peri, tai plotelį palikom nepjautos vejos ir ten nemarširuojam, netrukdom. Kieliukės malkinėj krauna lizdelius. Vienam inkilėly juodoji zylė. Atlekia dūminių raudonuodegių, žaliūkių, varnėnų daug ir kregždžių nemažai. O visų kitų taip pat nemenkai apsilanko. Kažkuriais metais mačiau kukutį.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 05 birželio 2024 - 09:22
Bijūnai toks nenužudomas augalas...
Papasakosiu truputi savo bijūnų istorijos. Palikimą rastą sodyboje nutariau persodinti . Iškasiau, padalinau , susodinau eilę. Kažkaip jau vėlyvas ruduo buvo . O visokius bijūnų šaknų likučius žadėjau nuneši kompostinėn. Nežinau , ką užsidirbau, bet pamiršau... Ir tie likučiai liko apvožti tokia didele juoda talpa vandeniui per visą žiemą. Pavasarį pakeliu talpą - o ten gyvos šaknys , pumpurus leidžia. Visiškai suvargusias šakneles sukišau prie šiltnamio tarp melsvių. Nei normalių duobių kasiau , nei kuo labai gerinau žemę. O ir tos šaknelės buvo mažytės visai . Pirmais metais išleido 1-2 stiebus. Pernai jau davė kelis žiedelius. O šiemet krūmai didžiausi. Nes matyt nuo šiltnamio visas vanduo ant jų. Ir dar kažko gero pasigauna iš šiltnamio vidaus ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 05 birželio 2024 - 10:05
Saintlina vis siuncia,bet iki 17 isildo ir viskas,saule pro debesis tik,o as taip noriu kaitrios saules ax.gif

QUOTE(Muka @ 2024 06 05, 04:46)
Labas rytas,

Mb jau bumba, kad gal tu nevažiuok atgal į sodą, pasilik darbe nakvoti... išvažiuoji 5 ryto, grįžti 6 vakaro...na ką padarysi verysad.gif darže jau nieko nepadarau. Šiandiena darbe 5.30  blink.gif nesimiega man, o apie 13 val viskas silpna iki negaliu, nuovargis baisulinis... kažkoks išsiderinimas.
Pou sveikinimai su pirkiniu, kurioje Lietuvos pusėje? Viskas susitvarkys o jeigu reiks herbicidų na nupurkši, svarbu laikytis normų ir atsargumų priemonių. 20 arų su mano 12 ohoho  biggrin.gif . Jau aš tikrai nieko nekeisiu, ai kiek man reikia, nors vis sukirba kaip įlendu NT pardavimų puslapį  ax.gif
Gražios dienos  4u.gif


Vejetus,Mukute,ar subludai,tokiu darbo valandu net jaunas neatlaikytu,cia smegenu lesimas,tikiuosi tau bent moka uz tas valandas.? wub.gif 11 valandu darbe???Tikrai,gal tau geriau ten ir nakvot tada.As neisivaizduoju cia taip dirbanciu zmoniu nemokamai.Uz tai ir sveikata byra.Turetum dirbt iki 13-14 val taip anksti atejus.Arba,jei taip ansti pabundi,pasidarbuok sode iki kokiu 8 ryto,o vaziuok nuo 9 i darba.Nu negalima taip atsiduot darbui be poilsio,be meiles sau ir saviem interesams.Pabariau,kaip mama,kad bartu bigsmile.gif bigsmile.gif Sorry ,jei ka ax.gif
Dusia,zygio pavydziu,but kojos sveikesnes,ieskociau cia.Su kojom labai idomiai.Gryzus negalejau miegot,sudet kojas kartu miegant,deliojau ant visokiu pagalviuku,MB sako,bandyk tempimo pratimus kojom daryt,po truptuka,nestaigiai.Nu ir emiausi.Negaliu atsidziaugt,miegu gerai,kojos naktimis nebeskauda,ir dienomis ne,galiu eikliau vaiksciot,o ne kaip senute kokia,zodziu,kol kas geriu geris.
Zemuoges net kvepia,aciu,kad pasidalinai.O jau jusu visu bijunai,tai kazkokia pasaka.Dusios maciau bordini,nuostabus.As tai dvi sakas turiu zydincias ruzavo,bordiniais lapais ir labai ji myliu,sersiu duona,tik,kad pas mus juodos dunos nera,gal balta det?Arba reiks eit ieskot i lietuviu parde.
Pou,sveikinu su pirkiniu,zeme-visada investicija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 05 birželio 2024 - 10:22

Kam bėda su stuburu, miegoti sveikiausia tarp, šlaunų, kelių įsidėjus pagalvėlę. Aš tai natūraliai antklodę susivynioju. Bet išties geriau,- pailsi stuburas.

Atsakyti