Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 28, 09:11)
Luety, bet tai smagu toks pabendravimas, kad ir pritrepsėai prie puodų smile.gif
Sakyk, ne nemoku diskutuot, o nenoriu biggrin.gif. Ir tai suprantama smile.gif

Nieko as daug netrepsejau,tik uzkandukai,torta uzsakem,o vaziavom i soda,kepem lambo sonkauliukus,valgem mano ridikus,dar meskinio cesnako yra,svogunu laisku,prisikandom,egzotiskai is darzo,jie neturi darzo,tik maza sodeli,tai jiems viskas idomu,skanu,po to gryzom namo,pratesem,norejom,kad liktu,ir pasvestu kaip reik,bet ryte ji turi reikalu kazkokiu,tai neliko,abi pliurpem,o leidom vyriskiaim baliavot.Visiems buvo smagu.
Atsakyti

Bijūnų bordinių palikimas prie namo didelis. Atsparūs. Yra pasodintų prie pamato, o jis sutvirtintas - atsikišęs į priekį, tai iš po pamato auga biggrin.gif. Nei tręšiu, nei prižiūriu, žemė molis, bet kažkaip neblogai gyvuoja smile.gif

Kava, įtariu, kad bijūnams molynai labai tinkama žemė. Nežinau kaip teoriškai, bet praktiškai  pas mano močiutę bujote bujojo. Turėjo ji tuos bordinius, nekvapius. Tik va, kai tvarkė namą, namo  pamatą,  kažkaip pusbrolis nesužiūrėjo, išnyko. Tuo metu gaspadinės nebuvo, o jam gėlynai nėra svarbūs. Va dabar kai namuose gaspadinė gera, tai ir vyriškis laimingas, ir namai atsigavo, ir aplinka sutvarkyta.

Luety, mergaitė - mano dukterėčia. O mano vaikas, sūnus, bet turi be galo didelių sveikatos bėdų.

Kaip smagiai pasibuvot, net gera skaityti!

Dusia, žinau, kad medėjantys lepesni, jų ir auginimo sąlygos skirtingos. Buvusi kolegė augino/ augina, man sėklų buvo davus. 

Bet sode tuose vėjuose kaži ar užsikabintų, o ir trumpai žydi, nepataikytume aplankyt ir nepamatytume to grožio.

Atsakyti
Pou, dabar galvoju - gal nusišnekėjau... Nu dievaži sklerozė - net nejuokinga. Iš po to pamato gal ne bordiniai, o ružavi auga. Yra ir tų, tai jau susimaišiau. Bet esmė, kad abiems viskas tinka. O va baltų yra, tai tie jau lepesni, nesiskeryčioja taip laisvai, vienas krūmas lyg ir pradingo.
Atsakyti

Pou, dabar galvoju - gal nusišnekėjau... Nu dievaži sklerozė - net nejuokinga. Iš po to pamato gal ne bordiniai, o ružavi auga. Yra ir tų, tai jau susimaišiau. Bet esmė, kad abiems viskas tinka. O va baltų yra, tai tie jau lepesni, nesiskeryčioja taip laisvai, vienas krūmas lyg ir pradingo.

Tai jokio skirtumo, kurie. Pas močiutę augo bordo ir rožiniai. Bordo, man atrodė tokie stipresni. Gaila, kad išnyko. Tikiuosi, kad nupirkau panašų ir šįmet pamatysiu žiedą nors vieną.

Kai pas pusbrolį (gyvena močiutės name) namus tvarkė, tai žinai, kas ten iš traktoristų, ekskavatorininkų gėles žiūrės. Ten ir nelepiausios gėlės vikšrais sumurdytos pražus. Išliko tik veigėlė ir rožiniai bijūnai. Na ir jazminų, alyvų krūmai. Nepamenu, ar diemedis išliko.

Toks tipinis kaimiškas darželis su tvorele ir varteliais buvo. Dabar kitaip viskas perdaryta.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Nubudus.lietus barbena palangę.Gerai,vadinasi šalnos nebuvo. ax.gif
Vakar apsodinau senelių kapus.Siūliau mamai važiuoti kartu,bet ji pabijojo mano kovido dar.Tai aš nulėkiau su mašina,apsodinau mama su autobusu vėliau nuvažiavo įvertinti.Susodinau baltas našlaites,pamaišytas su mėlynomis lobelijomis.Man patinka lobelijos žydi iki rimtų šalnų.Pripirkau ir sau,maišysiu prie rožių lobelijas. ax.gif
Pou- 4u.gif 4u.gif viskas bus gerai.
Mano sūniukas buvo išgasdinęs.Kai karantinavosi pas mus bute,pasiskundė,kad paskauda nugara.Sakau ,gal inkstai,pasidaryk tyrimus.Grįžęs mokamus pasidarė kraujo,šlapimo tyrimus.Skambina iš laboratorijos ir klausia jūs nealpstate dar?Pasirodo gliukozė-3,trombocitai ir visa kita su šauktukais pažymėta.Liepė kuo greičiau kreiptis į šeimos gydytoją.Pasirodo niekas jo neperspėjo,kad nevalgius,negėrus darytis tyrimą.Už tai gavosi iškreiptas tyrimas.Dabar po savaitės pakartoti,nes dar ir kovidas iškreipia. bigsmile.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Jokio lietus Bermudų trikampyje .
Kaime mes , MB rimtai dirba, aš tik einamus nuo ryto pasidarau ir lėksiu kiemo darbų daryti.
Keli lapai pomidorų apšalę, bet dėl tiek išgyvens. Gyvena šiltnamis savo gyvenimą... savaiminukai sudygę žaliuoja, o uždengti lepūnai apšalo biggrin.gif . Šaltas pavasaris.
Garžios ir darbingos dienos !
Atsakyti
Labas rytas,
Vakar nusipirkau šilauogių ir nežinau kokiu būdų atsirado dar ir aviečių keli stagariukiai ax.gif Kainos pakilusios vos nedvigubai blink.gif
Tiesa šiandiena ragavau avižų košės raugtos man skanu AA užskaitau tongue.gif MB tai sakė nelabai jam bet man tai skanu. Tiesa gal blogai dariau: avižų dribsnius užpyliau verdančiu vandeniu kike atvėsus dėjau šaukštelį nat.jogurto ir dvi dienas šiltai ax.gif labai maloni rūgštelė tongue.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif 4u.gif

siuskit lietu mums,viskas dulka net nuo sausros.
Vakar vaziavom siltnamio augalija suliet,dar ir lauke sausa,tai dar lauko augalus paliet,o jau vejas kaip nusibodo unsure.gif Butu silta,jei ne jis.MB siaip netaip apkaupe bulves,man nepatiko,bet nieko nesakiau,reiks kazkaip perkaupt giliau.Suzele tankiai per jo suvalkietiska skupuma,tai nezinau kas is tu bulviu bus.Dar kibiruose turiu pasodinus,tai ir tas reikejo uzpilt zemem,nes jau eme lyst per kibiro virsu.
Gelsta mano silauoge viena,matyt zeme netinka,reik ieskot durpes ir dar rugscios,bet nesu macius.Gal rasiu,bet reikia laiko,kad ieskot,o as jo neturiu.
Baigiu rankove,bet ir siulai eina i pabaiga,meldziu,kad uztektu,nes tokiu negausiu niekur,jie is dikros anytos senu klodu.
Pirmi bumbuliukai

Ka zinot apie geranium kiss.
Kai sejau seklas,sejau ka turiu.Isdygo bulvialapiai du,tokie silpnesni nei visi kiti,tai as juos i viduriuka pasodinau,kad but silciau.Dabar ziuriu,kad jie nori tik sakotus ir bus zemaugiai,o juos nusmelks krastiniai.Ka daryt?Iskast?Dar turiu daigu graxiu,sodint ten kitus,o tuos i kibirus?Ka jus darytumet?Jie jau su ziedais.??
Papildyta:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 29 balandžio 2022 - 09:28
Nėra to lietus LT. Sausa ir šalta...

Luety žemaūgiai . Ką darysi Tau žinoti . Aš tokių vidury šiltnamio neauginu .
https://daigaidarzui...0-geranium-kiss
Muka 4u.gif Dėl kainų. Kitaip jau nebus...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 29, 08:48)
Nėra to lietus LT. Sausa ir šalta...

Luety žemaūgiai . Ką darysi Tau žinoti . Aš tokių vidury šiltnamio neauginu .
https://daigaidarzui...0-geranium-kiss
Muka  4u.gif Dėl kainų. Kitaip jau nebus...

Turbut as jiems nepakenksiu,jei pasiruosiu dideli vazona,perkelsiu su daug zemes i ji,kad saknys nepasizeistu,o ten pasodinsiu is turimu.Pomidorai juk gyvybingi.Jie dar nezydi,bet jau krauna ziedus tie geranium kiss.
Atsakyti

Laba,

Luety, tikrai pomidorai labi gajūs, aš nekart juos šiltnamy esu panešiojus iš vienos vietos į kitą, visuomet atsigauna ir auga puikiai.

Man tos raugintos avižos nelabai kaip skamba. Gal skanu, gal neteisi.

Ingrida, vaiko pavalgius tokia gliukozė? 

Atsakyti
Pou,as irgi taip galvoju ir kraustysiu juos i vazonus ir i balkona namu ko gero.
Mamute raugdavo avizu kisieliu,bet naturaliu budu,imesdavo rugines duonos kelias plutas ir padedavo siltai.
Padarem paskutini sopina Mb pasisedejimui su giminem,kita savaite bus rami.
Pirkau ruzava hortenzija,vel tris pelargonijas ir dvi piliarozes ar kaip jos ten vadinasi.
https://external-con.../...;f=1&nofb=1
Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2022 04 29, 05:10)
Labas rytas.
Nubudus.lietus barbena palangę.Gerai,vadinasi šalnos nebuvo. ax.gif
Vakar apsodinau senelių kapus.Siūliau mamai važiuoti kartu,bet ji pabijojo mano kovido dar.Tai aš nulėkiau su mašina,apsodinau mama su autobusu vėliau nuvažiavo įvertinti.Susodinau baltas našlaites,pamaišytas su mėlynomis lobelijomis.Man patinka lobelijos žydi iki rimtų šalnų.Pripirkau ir sau,maišysiu prie rožių lobelijas. ax.gif
Pou- 4u.gif  4u.gif viskas bus gerai.
Mano sūniukas buvo išgasdinęs.Kai karantinavosi pas mus bute,pasiskundė,kad paskauda nugara.Sakau ,gal inkstai,pasidaryk tyrimus.Grįžęs mokamus pasidarė kraujo,šlapimo tyrimus.Skambina iš laboratorijos ir klausia jūs nealpstate dar?Pasirodo gliukozė-3,trombocitai ir visa kita su šauktukais pažymėta.Liepė kuo greičiau kreiptis į šeimos gydytoją.Pasirodo niekas jo neperspėjo,kad nevalgius,negėrus darytis tyrimą.Už tai gavosi iškreiptas tyrimas.Dabar po savaitės pakartoti,nes dar ir kovidas iškreipia. bigsmile.gif

Kapuose liobelijos nesu macius,bet turet but grazu.Gal gliukozes tyrimui ir turi reiksmes,kad pavalges ar ne,o kitiem as manau ne labai.Esu ejus ir pavalgius daryt tyrimus.
Greiciau sveikit,sirgaliai jus.Gerkit kayeno pipira ir nesirgsit.Mudu gryztam is shoping centro,kur kosti aplink seniai,tuoj ikalam kayeno ir kol kas laikomes be ligu.
As tik nesuprantu,kaip as neuzsikreciau nuo tevelio.Jo mirties liudijime kovidine pneumonija.Slaugiau namie.ligoninej iki paskutines minutes ir nieko,net slogos nebuvo.Arba diagnoze ne ta,arba mano imunine gera. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 29 balandžio 2022 - 13:36