Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Aš dar norėčiau šilingės geltonos, ji ilgai žydi. Kažkaip reik gėlyną padaryt žydintį pamainom. Va tas saulakis, kur sėklų daviau (kurios išsihibridina, kai kurie margiukai, kai kurie įprasti), tai kaip pradeda žydėt, tai iki šalnų.

Pažiūrėsiu, kas šįmet iš maniškių pirktų žydės. Šilagėlė žydi ir žiognagė kaip pasiutusi dega raudonai. Negalvojau, kad ji tokia ilgai dekoratyvi. Sakė, kad kelis kartus žydi.i Tikrai rekomenduoju pirkti. Pas mane raudona, bet būna ir kitų spalvų.

Dar mačiau, kad astilbės lyg žiedynus krauna. Tik sakė, kad joms pavėsiuota vieta labiau patinka, pasodinau tai saulėtoj, žiūrėsiu, kaip patiks. 

Bendradarbė dar davė keletą patagoninių verbenų.

Manau, kad turėtų monardos ir saulainės pasiteisint.

Dar kažkokį šiurkščialapį astrą pirkau.

Tikrai galiu parekomenduot Jolantą Kazlauskienę. Labai gražūs sodinukai, saugiai per Omnivą siunčiami ir labai atsakingai supakuoti. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 24 gegužės 2024 - 08:31
https://naudingiauga...alai-ziognages/
Raudonžiedę turiu žiognagę,bet kiek dar yra spalvų. bigsmile.gif
Sandra Grajauskienė irgi puikiai supakuoja siunčia iš Edaigai,dar ir dovanėlę įdeda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 24 gegužės 2024 - 08:36

Ingrida, o jos labai plečiasi?

Dabar tai vieną gėlyną darau tamsiai raudonos, baltos, mėlynos ir violetinės spalvų, - žiūrėsiu, kaip susigros, kokį aukštį pasieks žiedynai, kad įsivaizduot.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 05 24, 08:46)
<p>Ingrida, o jos labai plečiasi?</p><p>Dabar tai vieną gėlyną darau tamsiai raudonos, baltos, mėlynos ir violetinės spalvų, - žiūrėsiu, kaip susigros, kokį aukštį pasieks žiedynai, kad įsivaizduot.</p><p></p>

Man tikrai nesiplečia,ne šalavijas. mirksiukas.gif
Snapučio ,piliarožės pilna pasisėjo.Senoji piliarožė nuseno,tai kad dėjo vaikų.Reiktų susirinkti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 24 gegužės 2024 - 08:55
Luety , įkėliau kojines...
Nenoriu jokių gėlių daugiau . Dar reikia pasidaryti lysvę bijūnams iš vazonų. Ty dėti kartoną , mulčiuoti , kad žemė atgerėtų. Bet velėna supus ir žemę pagerins. Rudenį sodinsiu. Nes ten kur noriu dar negaliu , MB visokių planų turi...
Atsakyti

Aš tai noriu, kad gėlynas užsipildytų ir žolėms neliktų vietos. Tada jos ir gerą mikroklimatą sau pasidaro, drėgmė ten užsilaiko apačioj gerai priliejus.

Kaimynės dovanotas bijūnas nuostabus. Bijojau, kai persodinau su žiedynais, kad neprigis. Bet po savaitės atsitiesė. Taip, bijūnams reik trąšios žemės. Persodinau rožinius, skaidžiau krūmą, tai užpyko, du metus nežydi naujoj vietoj.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 05 24, 10:22)
<p>Aš tai noriu, kad gėlynas užsipildytų ir žolėms neliktų vietos. Tada jos ir gerą mikroklimatą sau pasidaro, drėgmė ten užsilaiko apačioj gerai priliejus.</p><p></p><p>Kaimynės dovanotas bijūnas nuostabus. Bijojau, kai persodinau su žiedynais, kad neprigis. Bet po savaitės atsitiesė. Taip, bijūnams reik trąšios žemės. Persodinau rožinius, skaidžiau krūmą, tai užpyko, du metus nežydi naujoj vietoj.</p>

Liaudiška priemonė bijūnams duonos pakasti . Taip dariau savo medėjančiam. Labai greitai įsikabino . Nors žemė ten labai prasta.
Aš tai persodinėjau pagal Sandros pamokėles, antrais metais žydėjo...
Atsakyti

Liaudiška priemonė bijūnams duonos pakasti . Taip dariau savo medėjančiam. Labai greitai įsikabino . Nors žemė ten labai prasta.
Aš tai persodinėjau pagal Sandros pamokėles, antrais metais žydėjo...

Visuomet žydėjo jau pirmais. Šalia du krūmeliai žydi, o va tas, - ne.  Manyčiau, kad žemė nepatinka. Sode mistika, akivaizdžiai matosi pagal šiltnamį. Anyta sako, kad čia po apačia aukštai kai kur šalti gruntiniai. Juostom eina. Yra juosta, kur nušąla augalai, kur sunkiai įsikabina, nors žemė gera.

Ačiū už patarimą, reiks duonos duoti :)

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 05 24, 10:22)
<p>Taip, bijūnams reik trąšios žemės. </p>

Gal dabartiniams naujoviškiems lepūnėliams ir reikia, bet mano senoviški auga nuo neatmenamų laikų akmenuotame molyje, pora tvirtinant ir platinant pamatą liko beveik po betonu, bet ir iš ten išlenda ir žydi. Niekad netręšiu, nelaistau ir visaip kitaip nešokinėju. O jie daugiau kaip 10 metų prie mūsų ir neaišku, kiek laiko dar prieš mus gyvena, gausiai žydi ir ką tu jiems.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2024 05 24, 10:08)
Gal dabartiniams naujoviškiems lepūnėliams ir reikia, bet mano senoviški auga nuo neatmenamų laikų akmenuotame molyje, pora tvirtinant ir platinant pamatą liko beveik po betonu, bet ir iš ten išlenda ir žydi. Niekad netręšiu, nelaistau ir visaip kitaip nešokinėju. O jie daugiau kaip 10 metų prie mūsų ir neaišku, kiek laiko dar prieš mus gyvena, gausiai žydi ir ką tu jiems.

Bordinis?Tie neužmušami.Dabar žydi.Persodinau šiemet su žiedais,dar išskaidžiau,žydi ir nors tu ka.Aplamai pivonijos nereiklios gėlės. ax.gif Ko gero turiu jau ir baltą,vienas žiedas dar tik sukrautas.Nereikėjo kasti nuo kryžiaus. ax.gif
Pou,draugė,aš irgi noriu,kad kuo mažiau laisvos žemės liktų,o tai dabar kur laisva,žliugė okupavo.Eina sau,kad dauginasi. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 05 24, 06:24)
<p>Kaime, sakė, vakar du kartus lijo. Bet šilauoges vakare laisčiau, nes man jos sausos atrodė. Iš visų uogų tai tik braškių atrodo bus daug ir ant šilauogių jūra žiedų. Daugiau viskas nušalo, net serbentų nebus. Ant sausmedžių gal tris uogas mačiau per du krūmus. Ai, agrastai dar atsilaikė. Vyšnias ir trešnes vėl reiks pirkt.  Ant keturių trešnių ir trijų vyšnių nei vienos uogos nėr. Viena vyšnia ir viena trešnė šiek tiek primezgė. </p>
<p>Atvažiuoju vakar į kaimą - o ten pečių kūrena.. visi radiatoriai atsukti, viduj kaaaršta.. </p>

Labas rytas,

sauleta pas mus,grazu,bus iki 17 silumos.
Mano sausmedis treciametis,bet nemaciau jokiu uogu tuos du metus.Jis zydi istisa meta,leidzia atzalas ir vel zydi.Siemet MB stipriai ji apgenejo,visas virsutines atzalas nusniojo,nes nenori ,kad liptu ant vistininko stogo,dar ilus. ax.gif biggrin.gif
Vienintele obelele pilna obuoliuku,braskiu labai daug,tik ten kiek bardakas,nes dengt siaudais bijau,kad peliu nepritraukt,uogu uzmegzta daug,visos ant zemes dedasi,kokia plevele kist po jomis,gal jau velu.Ten kur buvo lape isisukus ir isknisus jokiu braskiu daigu neliko,tai truputi toks liudnas vaizdas.Bet yra,kaip yra.
Kalijos sode eina is proto,grozis neispasakytas,dvi moterys ejo pro sali sake mano sodas gorgeos,tariasi godzas,verciasi grazuolis,grazus.Bet iki grazumo dar daug like.Patvorys visas is lauko gatvine puse ir aplink soda viduj du sonai,plius vidinis gelynas labai liudnas,reik ieskokt daugiameciu,bet ten seselis uz tvoros amzinas,nes saule visa diena kaitina i tvora,o gelynas uz tvoros.Zeme ten labai nederlinga,jei uzpilu arkliu meslo,sueda per metus laiko ir vel praso.
Dusia,kojines labai grazios,as noriu tokio zakardo numegzt,bet bijau,turiu schemu daug pasidejus.Man tavo kojines geguzio nakties ziedai.
Mano isdziuvo,einu fotkint ir ikelsiu.Mano tai sekminiu kojines,tik kad sekmines praejo,nu bet jos geguzej buna.
Atsakyti
Luety , pas Tave dekoratyvinis sausmedis, uogų nebus.
Aš auginu valgomąjį sausmedį. Krūmai kažkiek panašūs į šilauogių .
Atsakyti