Flioksų turiu net mėlynų visokių spalvų,man senovinė irgi gėlė.
Laukiu vis dar lietaus,niaukstosi tik kažin ar palis?
Dusia,man tas rastas plesytas labai grazus tiems siulams.Megzk,turetu but puikus megztukas.
Ispanijoj numezgiau vienas kojines ir vienas pabaigiau.
Dusia noriu ... bo k...vos šliužai nuėdė net žiedų nesulaukiau pentinus išgelbėjau, sodinsiu jau į vietą ale tokie silpnučiai ....Flioksas jazau pati pati man gėlė, kažko ant bijūnų pradėjau pykti ....
Muka, pas tave bijūnai pavėsyje auga kiek pamenu taip sakei. Sodink ten melsves , šilokus. Bijūnai saulę myli!
Laba,
turiu senovinių ružavų, kvepiančių flioksų. poetinių narcizų pažadėjau ir.....radau maišelius su užrašu Pou ir Saintlina..... Ko nešaukėt, ak pasenau ir užmiršau ką žadėjau. Nugels lapai iškasiu. O flioksų kada prikast? Dabar jau dideli. Ar galima kast ir persodint?
Ten gauna ir saulės kažkiek, jie dabar labai užgožia man kitas gėles ai matysiu kaip žydės, nes būna sukrauna pumpurus bet neišsiskliedžia
Kažkokį flioksą pirkau ? Fioletinis su fioletiniais lapais.
Kai pirkau sodybą radau smidrų , irisų mėlynų žemų , pilną sodą šiurpių, du kelmus bijūnų ir žieminį jurginą. Lelijos nesiskaito , jos auga kur nori . Tokie augalai apleistoj, 5 metus nešienautoj sodyboj išgyveno. Dabar su šiurpėmis turiu vargo -pati šienauju ten kur aviliai , kad palikti šiurpių krūmelius žydėti . Man labai gražu ... Ps bajorės po miegamojo langu auga bele kaip. Jos buvo darželio gėlės ar laukiniai padarai ?
Miega po vilnoniu kilimu .
Jei tas mitas , kad su vilnonėmis kojinėmis vyžose miškan eidavo - tai ne dėl atbaidymo. O todėl kad kojinės storos, suveltos ir gyvatė neperkas. Batai prabanga. Čia man baba taip pasakojo kuri gimusi buvo 1899 metais.
Papildyta:
Sakausi,kartu su melsvėmis.Rizikuosiu.Tuo labiau užauga didelis,man patinka.
Ir deja per autobusų stotį tik siunčia.O mūms iš kaimo pasiimti sunku būtų.Paštomatu nesiunčia.Ieškosiu dabar Šviedrio.
Ingrida , pas mane nušaltų manau toks medis:
https://www.facebook...218338696997013
Dar bitėms klemalio paieškok .
https://daugiametes....Eiedis-klemalis
Jis invazinis, negalima bele kur sodinti, nes labai plečiasi . Kai žydi tai viename žiede trys mergos sėdi . O kvepia visas sodas.
Šalavijas tai labai užsisėja, šiemet daug išroviau. Ot nežinojau, galvojau, kad jau visos turit. Nieko, po žydėjimo vėl prisisės, jei kuriai dar reikia - tai garsiai šaukit.
Mačiau lyg levandų daigeliukų keletas buvo, jei Anyta neišravėjo.
Ate, prie progos, aš ir pamiršau Flioksųs augink, jei prisiminsi pavasarį, tai būč dėkinga - labai graži gėlė.
Pentiniumo vieną daigą radau mėtose, persodinau Sesei, nes aš retai kada leidžiu sėkloms subręsti - nukarpau, kad nestyrotų. Reiktų vieną žiedyną palikt, kad užsisėtų.
Šįmet pirkau po daigelį monardų, čiaudulinių kraujažolių, saulenių, kraujalakių, šilagėlių, žiognagių. Jei užsiveis, tai dalinsiuos kokiais metais - dabar dar mažutytės.
Bajorė gražu, ypač mėlyna. Kiek suprantu, taip pat senovinė darželių gėlė.
Va jurginų niekaip neprisijaukinau, Močiutė tiek turėjo daug, o man tokia gal nelabai gėlė... Ir kardeliai. Pamerkti gražu, o va auginti,- nea.
Daugiametį jurginą išsikasiau iš lauko.Pravažiuodama į Ramygalą vis matydavau kelmą,turbūt buvusios sodybos,vieną kartą sustojau ir išsikasiau daigų.Pasisodinau šalia namo,mb naikino visas plotas buvo,neturi prie namo niekas augti,pagal jį.Tai nučiupau daigą,dabar auga gėlyne.
Flioksų turiu net mėlynų visokių spalvų,man senovinė irgi gėlė.
Laukiu vis dar lietaus,niaukstosi tik kažin ar palis?
Nebetikiu, kad lis...