Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Daugiametį jurginą išsikasiau iš lauko.Pravažiuodama į Ramygalą vis matydavau kelmą,turbūt buvusios sodybos,vieną kartą sustojau ir išsikasiau daigų.Pasisodinau šalia namo,mb naikino visas plotas buvo,neturi prie namo niekas augti,pagal jį.Tai nučiupau daigą,dabar auga gėlyne. mirksiukas.gif
Flioksų turiu net mėlynų visokių spalvų,man senovinė irgi gėlė.
Laukiu vis dar lietaus,niaukstosi tik kažin ar palis?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 05 23, 10:11)
<p>Luety 4u.gif . wub.gif  wub.gif  wub.gif  kaip tik norėjau klausti apie megztuką.... Man reikia savo drąskytam persiskaičiuoti kaklą ir pečių nuleidimą. Nes kūnas numegztas, atskirtas priekis ir nugara, dabar užbaigimas liko. Pabandžiau nuo apačios. Viena moteriškė sporte taip mezga... kiek grožių sau prisimezgusi!!!  Susitinkam rūbinėje dažnai. Ir dar noriu sau drąskyto!!! Gal ne per sena? Pou, tavo kalijos pas mane ima žydėti. Kitos savaitės pradžioje kažkaip turėsiu perduoti... vazonai maži, be įgėrio kapsulių. Pavargsiu laistyti per vasara. Muka, ar turi rūžavo šalavijo? Jei tik reiks sakyk! Pas mane dalis Pou šalavijo rūžavai pražydo. Kelmą dalinant bus rūžavas.  Turiu svajonę iš kiemo pusės prie namo pasidaryti gėlyną iš medėjančių bijūnų ir daugiamečių jurginų... senovinė gėlė taigi! Jau pradėjau, dalis velėnos nukasta. O paskui paliksiu kaip dievas duos... galima bus ir neravėti, tik pamulčiuoti.</p>

Dusia,man tas rastas plesytas labai grazus tiems siulams.Megzk,turetu but puikus megztukas.
Ispanijoj numezgiau vienas kojines ir vienas pabaigiau. ax.gif biggrin.gif
Atsakyti

Dusia noriu ... bo k...vos šliužai nuėdė  :cry2:  :gun_bandana:  :zoo_taz:  net žiedų nesulaukiau  :cray: pentinus išgelbėjau, sodinsiu jau į vietą ale tokie silpnučiai ....Flioksas jazau pati pati man gėlė, kažko ant bijūnų pradėjau pykti ....

Atsakyti

Muka, pas tave bijūnai pavėsyje auga kiek pamenu taip sakei. Sodink ten melsves , šilokus. Bijūnai saulę myli!

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 05 23, 11:29)
<p>Dusia, bet aš tau ramunių neturiu verysad.gif Išsiaiškinau, kas jas valgo - tripsą pastebėjau. Eisiu į ŽS kito purškalo šiomis dienomis ir stebėsiu, kas toliau.</p><p></p><p>Taip, dėl šalavijo, greičiausiai reik kelmą dalint, nes sėklose išsihibridina vėl į mėlyną ir rožinį. Kol nepražysta, neaišku kuris. Pas mane gavosi fenomenas, nes tas pats kelmas buvo mėlynas, o vėliau pusiau rožinis pasidarė. Įtariu, kad gal vaikų šalia iš sėklų priaugo, o jie išsihibridino iki rožinės.</p><p></p><p>Man dar senovinė gėlė yra flioksas. Pas Močiutę labai miltligė puolė, dabar yra atsparesnių gal. Labai kvapi ir graži gėlė.</p>

Laba,

turiu senovinių ružavų, kvepiančių flioksų. poetinių narcizų pažadėjau ir.....radau maišelius su užrašu Pou ir Saintlina..... Ko nešaukėt, ak pasenau ir užmiršau ką žadėjau. Nugels lapai iškasiu. O flioksų kada prikast? Dabar jau dideli. Ar galima kast ir persodint?
Atsakyti

Ten gauna ir saulės kažkiek, jie dabar labai užgožia man kitas gėles :( ai matysiu kaip žydės, nes būna sukrauna pumpurus bet neišsiskliedžia :(

Atsakyti
Poetiniu narcizu per netyčia iš sesės su vilkdagiais atsivežiau. Pernais iškasiau , susodinau , tegul dauginasi .
Kažkokį flioksą pirkau ? Fioletinis su fioletiniais lapais.
Kai pirkau sodybą radau smidrų , irisų mėlynų žemų , pilną sodą šiurpių, du kelmus bijūnų ir žieminį jurginą. Lelijos nesiskaito , jos auga kur nori . Tokie augalai apleistoj, 5 metus nešienautoj sodyboj išgyveno. Dabar su šiurpėmis turiu vargo -pati šienauju ten kur aviliai , kad palikti šiurpių krūmelius žydėti . Man labai gražu ... Ps bajorės po miegamojo langu auga bele kaip. Jos buvo darželio gėlės ar laukiniai padarai ?
Atsakyti
Bajores auga palangeje, o pas mane vikingas zilvinas baseine,beje paneiges mita,kad gyvates vilnos nemegsta.
Miega po vilnoniu kilimu .
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2024 05 23, 14:11)
Bajores auga palangeje, o pas mane vikingas zilvinas baseine,beje paneiges mita,kad gyvates vilnos nemegsta.
Miega po vilnoniu kilimu .

Jei tas mitas , kad su vilnonėmis kojinėmis vyžose miškan eidavo - tai ne dėl atbaidymo. O todėl kad kojinės storos, suveltos ir gyvatė neperkas. Batai prabanga. Čia man baba taip pasakojo kuri gimusi buvo 1899 metais.
Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2024 05 22, 21:48)
Rašo 5-8 zona.Manau išgyventų? ax.gif
Sakausi,kartu su melsvėmis.Rizikuosiu.Tuo labiau užauga didelis,man patinka. mirksiukas.gif
Ir deja per autobusų stotį tik siunčia.O mūms iš kaimo pasiimti sunku būtų.Paštomatu nesiunčia.Ieškosiu dabar Šviedrio. ax.gif

Ingrida , pas mane nušaltų manau toks medis:

https://www.facebook...218338696997013
Dar bitėms klemalio paieškok .

https://daugiametes....Eiedis-klemalis
Jis invazinis, negalima bele kur sodinti, nes labai plečiasi . Kai žydi tai viename žiede trys mergos sėdi . O kvepia visas sodas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 gegužės 2024 - 13:39

Šalavijas tai labai užsisėja, šiemet daug išroviau. Ot nežinojau, galvojau, kad jau visos turit. Nieko, po žydėjimo vėl prisisės, jei kuriai dar reikia - tai garsiai šaukit.

Mačiau lyg levandų daigeliukų keletas buvo, jei Anyta neišravėjo.

Ate, prie progos, aš ir pamiršau :) Flioksųs augink, jei prisiminsi pavasarį, tai būč dėkinga - labai graži gėlė.

Pentiniumo vieną daigą radau mėtose, persodinau Sesei, nes aš retai kada leidžiu sėkloms subręsti - nukarpau, kad nestyrotų. Reiktų vieną žiedyną palikt, kad užsisėtų.

Šįmet pirkau po daigelį monardų, čiaudulinių kraujažolių, saulenių, kraujalakių, šilagėlių, žiognagių. Jei užsiveis, tai dalinsiuos kokiais metais - dabar dar mažutytės.

Bajorė gražu, ypač mėlyna. Kiek suprantu, taip pat senovinė darželių gėlė.

Va jurginų niekaip neprisijaukinau, Močiutė tiek turėjo daug, o man tokia gal nelabai gėlė... Ir kardeliai. Pamerkti gražu, o va auginti,- nea.

Atsakyti
Jau sausmedžių uogos ima nokti . Nepamirškit patikrinti wub.gif
Atsakyti

Daugiametį jurginą išsikasiau iš lauko.Pravažiuodama į Ramygalą vis matydavau kelmą,turbūt buvusios sodybos,vieną kartą sustojau ir išsikasiau daigų.Pasisodinau šalia namo,mb naikino visas plotas buvo,neturi prie namo niekas augti,pagal jį.Tai nučiupau daigą,dabar auga gėlyne. mirksiukas.gif
Flioksų turiu net mėlynų visokių spalvų,man senovinė irgi gėlė.
Laukiu vis dar lietaus,niaukstosi tik kažin ar palis?

Nebetikiu, kad lis...

Atsakyti