Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Patarimo reikia.Ką dar galima susodinti į šiltnamį,pusė dar laisvo.Pomidorų apie 90 jau pakaks.Stogas kiauras.Arbūzus susodinau į lauką daugumą,kelis į šiltnamį ir du melionus palikau.Šeštadienį planuoju miestan,ko paieškoti turgelyje?Jaučiu paprikomis užvarysiu.Gal dar kažko egzotiško norėtųsi? ax.gif
Dukra ,Paryžiuje,sakė balsuos ambasadoje.Sakau jei jau neprabalsuosi tiek to. mirksiukas.gif Nu ne sako reikia pareigą atlikti.
Pasikeitė nuomonė kažkaip,ber dar tvirtai nežinau už ką balsuoti? ax.gif
Bitės ko gero susikraustė į kriaušę,rado angelę,prasigraužė?Nors ir spietynėn laksto.Durniukės numirs žiemą.Bet tai kaip laukinėje gamtoje išgyvena?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 23 gegužės 2024 - 08:42

Ingrida būtumei arčiau pas mane prisikastumei melsvių. Turiu 4 rūšių. Jos taigi plečiasi.  Vilkdagius reikia drąskyti , mesiu kompostinėn dalį, dauginasi kaip pasiutę... Su planavimu ne kas... aš stengiuosi kokias senovines gėles susodinti prie seno namo. Sulfinijos ir petunijos netinka, reikia pelargonijų ir margenių. Man taip atrodo.  Ir dar noriu senovinės krūminės rožės. Bet kol kas nėra jai tinkamos vietos.  Atvažiavau padirbi , o padariau mizerį. Buvau užsilėkusi matyt. Gyvenimą reikia švesti :D . Luety, vakar baigiau kojines, gal šiandien išskalbsiu, ryt parodysiu. Nesu  patenkinta... galvojau bus gražiau. Reikėjo kitų siūlų. O pirkti negaliu, kol 50 pr turimų nesunaudosiu. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 gegužės 2024 - 09:12

Na tikrai nėra dideli tie plotai tik arti 13 arų, bet žinai prišikaliota ir du įvažiavimai nes du sklypai, pirkti ne kartu, teko suktis. Kaip buvo vienas ...kitaip viskas buvo fomruojama, atsirado du viename mažinau kitame plėčiau va ir gavo pardakėlis lyg su planu ir be plano. Man gražu dideli plotai ir erdvės tada gėlynai atsiskleidžia kitomis formomis o pas mane prišikaliota ir be esmės. Tik vienu džiaugiuosi, kad visi gėlynai ir daržai yra kraštuose, beveik išgautas veidrodinis vaizdas  :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 23 gegužės 2024 - 09:52

Patarimo reikia.Ką dar galima susodinti į šiltnamį,pusė dar laisvo.Pomidorų apie 90 jau pakaks.

Trijų tokių kaip tu reiks kai ateis laikas derlių tvarkyt... persodink tiesiog erdviau tuos pomidorus, būs visam šiltnamiui per akis.

Atsakyti

Ingrida dar baklažanai gerai augtų. Ir dumplainiai. Ikišk cukiniją kampe, anksčiau valgysi. Man pirmos labai skanios. Salotos niam niam...

Atsakyti

Pas mane baklažanus koloradas nuryja. Ir šiltnamy randa. Nebesodinu.

Atsakyti

Dusiuk nė viena babcė neturi citrinžolės stoties turguje. Ir galiu konstatuoti daugemetės gėlės pigesnės stoties turguje nei šilainiuose, nukirtau rusmenę didžiūlį kerą už 5, paprastą ėžuolę už 3 ir dar kažkokių, nepamenu net :)

Atsakyti

Muka dėkui :4u: 

Šilainiuose irgi :D​ 

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 05 23, 08:12)
. Luety, vakar baigiau kojines, gal šiandien išskalbsiu, ryt parodysiu. Nesu  patenkinta... galvojau bus gražiau. Reikėjo kitų siūlų. O pirkti negaliu, kol 50 pr turimų nesunaudosiu. </p>

Labas rytas,

matai,kokia tu greita. 4u.gif bigsmile.gif
Man liko antros kojines du motyvai ir pirstai.Jei pasiseks sivakara uzbaigsiu,ryt isskalbsiu,o kada fotkinsiu,nezinau,nes priklauso nuo oro.
Toliau tesiu Margo megztuka,nebedaug liko.Kojinems bus ijungtas stabdis biggrin.gif biggrin.gif jei pasiseks sutramdyt save,
O siaip,labai reiktu i soda,bet MB po danties traukimo,kazin ar sveika jam vaziuot i veja dirbt,matysim,kaip jausis.
Nuotaikos vel nera,ne ilgam jos man uzteko po Ispanijos.
Atsakyti
Nemoku baklažanų užauginti.Neauga jie pas mane. ax.gif Tiksliai dumplūnių reikės,vaikai mėgsta.Reikės daigų paieškoti,prisiaugindavau pati,vienais metais dėžėmis užaugo,kai išretinau. bigsmile.gif
Ačiū Dusia dvi rūšis melsvių turiu,prikaišiota po medžiais kur niekas neauga. ax.gif Bet matei kokių geltonų yra?Man kažkaip norisi tokių salelių kitų spalvų.Alūnių nemažai yra,tokie raudoni debesėliai žalumos visumoje.Dar audžiu mintį kitą savaitę rizikuoti,per autobusų stotį.Nežinau,bet audžiu mintį.
Gavosi tie gėlynai neplanuotai,pradėjome tvarkyti kitą sklypą namukui ir buvo eilė vyšnių atskirta žemė.Kai ekskavatorius išrovė tas vyšnias,nepaliksi gi kalnų,kad pjauti neišeis įvažiuoti.O atsivėrė tokia žemė po dilgėlynų,ant duonos tepti norėjosi.Ir ką pradėjau kasti,tvarkyti,taip ir gavosi. ax.gif Palei kelią pusiau durpė,praktiškai hortenzijoms nepyliau durpės,labai ne daug,o auga daug geriau nei pievoje,kur pilta durpės. bigsmile.gif
Atsakyti

Luety :4u: . :wub:  :wub:  :wub:  kaip tik norėjau klausti apie megztuką.... Man reikia savo drąskytam persiskaičiuoti kaklą ir pečių nuleidimą. Nes kūnas numegztas, atskirtas priekis ir nugara, dabar užbaigimas liko. Pabandžiau nuo apačios. Viena moteriškė sporte taip mezga... kiek grožių sau prisimezgusi!!!  Susitinkam rūbinėje dažnai. Ir dar noriu sau drąskyto!!! Gal ne per sena? Pou, tavo kalijos pas mane ima žydėti. Kitos savaitės pradžioje kažkaip turėsiu perduoti... vazonai maži, be įgėrio kapsulių. Pavargsiu laistyti per vasara. Muka, ar turi rūžavo šalavijo? Jei tik reiks sakyk! Pas mane dalis Pou šalavijo rūžavai pražydo. Kelmą dalinant bus rūžavas.  Turiu svajonę iš kiemo pusės prie namo pasidaryti gėlyną iš medėjančių bijūnų ir daugiamečių jurginų... senovinė gėlė taigi! Jau pradėjau, dalis velėnos nukasta. O paskui paliksiu kaip dievas duos... galima bus ir neravėti, tik pamulčiuoti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 gegužės 2024 - 11:13

Dusia, bet aš tau ramunių neturiu :( Išsiaiškinau, kas jas valgo - tripsą pastebėjau. Eisiu į ŽS kito purškalo šiomis dienomis ir stebėsiu, kas toliau.

Taip, dėl šalavijo, greičiausiai reik kelmą dalint, nes sėklose išsihibridina vėl į mėlyną ir rožinį. Kol nepražysta, neaišku kuris. Pas mane gavosi fenomenas, nes tas pats kelmas buvo mėlynas, o vėliau pusiau rožinis pasidarė. Įtariu, kad gal vaikų šalia iš sėklų priaugo, o jie išsihibridino iki rožinės.

Man dar senovinė gėlė yra flioksas. Pas Močiutę labai miltligė puolė, dabar yra atsparesnių gal. Labai kvapi ir graži gėlė.

Atsakyti