Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(saintlina @ 2024 05 21, 14:19)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Dusia37" data-cid="73149519" data-time="1716289732"><div><p>Birželio mėnesį Slovakijos Tatruose dar nekaršta. Liepos mėnesį jau mano oras vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>kaip iš tokios karščio mėgėjos tai tas 'dar nekaršta biržely' labai įtartinai skamba... ))</p>

https://meteofor.lt/...ca-11052/month/
Atsakyti

Ačiū, kad pasidalinote savo patirtimi 4u.gif
Man atrodo, kad 5 daigeliai gal perdaug vienoj vietoj, kaip ir reiktų bandyt skaidyt ax.gif Kažkaip nepagalvojau po 1 sėklą sėt. Bet kai iš kokių 30 išdygo tik 5, tai vargo vakarienė tiek krapštytis su jomis. Ant pakelio parodyta, kad sodinimas kas 20 cm vienas nuo kito augalas. Bet gal kokius 2 bandysiu sodint į vazoną, kad rudenį galėčiau įnešt į patalpą. O kitus 3 pasodinsiu lauke ax.gif O gal tiesiog 1 šiltnamyje pasodinsiu, šalia artemisia annua. Tegul egzotika kartu gyvena biggrin.gif
Man 27-28 tai tikrai per karšta. O tiek yra pas mus ne pavėsyje jau visa savaitė. Nebepernešu visai karščio ax.gif Reiktų braškes apdėt šiaudais, bet vakarop eisiu. Vieną lysvę po agro danga laikiau iki tų karšių, tai jau greit uogų bus bigsmile.gif O lapų mulčo nevisoms uždėjau, gerai bus ir šiaudai dėl uogų švarumo.
Atsakyti

Ačiū, kad pasidalinote savo patirtimi 4u.gif
Man atrodo, kad 5 daigeliai gal perdaug vienoj vietoj, kaip ir reiktų bandyt skaidyt ax.gifKažkaip nepagalvojau po 1 sėklą sėt. Bet kai iš kokių 30 išdygo tik 5, tai vargo vakarienė tiek krapštytis su jomis. Ant pakelio parodyta, kad sodinimas kas 20 cm vienas nuo kito augalas. Bet gal kokius 2 bandysiu sodint į vazoną, kad rudenį galėčiau įnešt į patalpą. O kitus 3 pasodinsiu lauke ax.gifO gal tiesiog 1 šiltnamyje pasodinsiu, šalia artemisia annua. Tegul egzotika kartu gyvena biggrin.gif
Man 27-28 tai tikrai per karšta. O tiek yra pas mus ne pavėsyje jau visa savaitė. Nebepernešu visai karščio ax.gifReiktų braškes apdėt šiaudais, bet vakarop eisiu. Vieną lysvę po agro danga laikiau iki tų karšių, tai jau greit uogų bus bigsmile.gifO lapų mulčo nevisoms uždėjau, gerai bus ir šiaudai dėl uogų švarumo.

Pas mus ta temperatūra vienaip jaučiasi, kitur kitsip. Man pas mus 28-30 perkaršta, o Turkijoj visai ok.

Atsakyti
Nustojo lyt,sutvarkiau viena reikala su valdiska institucija ir isvarem i soda.Po lietaus zeme minksta,tai ravejau,ravejau. biggrin.gif biggrin.gif Nupirkau viena daiga Marrow,tokia dryzuota zukinija,nes kitokiu neradau,imeciau i verteja,vercia kaulu ciulpai biggrin.gif biggrin.gif Viena daiga butter nut,6 kaliaropes ir 6 ziedinius kopustus.Susodinau viska.Norejau nors viena daiga dar agurku,bet visi ilgavaisiai,as ju nemegstu,teks laukt savu.Vos parsliauziau,liko nesusodinti alysiukai balti ir svyrancioji verbena.Nebebuvo jegu.Galiu dirbt tik 2,5-3 val,po to jau kajukt.Sedziu dabar pavargus iki negaliu,bet laiminga,patenkinta savim,daug padariau.Dar reikia daug padaryt.Kai oras dregnas,zole eina suoliais.MB bulves apravejo,apkaupe,zole buvo apipeses,nes buvo ilga,o dabar graziai nupjove,sausmedi apdailino,nes lipo jau ant stogo,bet nupjove vienoj vietoj mano hostas iki saknu.Nu jpklmn,ar tie vyrai akli,kas jiems yra,kad jie neskiria,kur pjaunama zole,kur geles.Maniskis sake neskiria biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Dabar jau megsiu,pabaigsiu viena kojine i dezute.
Atsakyti

Neskiria jie...arba nepamato.

Atsakyti
Slovakijoje buvau rugpjūtį,pats tas,tikrai ne per karšta,arba taip pasitaikė? ax.gif
Citrinžolę du metus ant palangės praauginau.
Nusipirkau 6 paprikas su žiedais jau,bandysiu.Dar 12 pomidorų,visokiausių moliūgų.mochito mėtų,kažkada auginau.Pas pažystamą tokie gražūs arbūzų daigai,susigundžiau 6,dar tris melionus.Bet kaip sukapojo uodai,kol susodinau,ėjo ėjo lietus ir pro šalį,o uodai kaip išbadėję.Žolyta kaip tu gali dirbti vakare,tie kraugeriai puola iš viso?
MV rožės nelabai,nesusigundžiau,aguoną daugiametę pasiėmaiu ir pakas.
Luety pas jus protezai dantų tai nebrangūs,pas mus girdėjau 1 tūkstantis jau kainuoja. bigsmile.gif
Atsakyti
Šiltnamius uždarote nakčiai?Pasimetųsi,naktys šaltos ar nebe? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2024 05 21, 16:32)
Slovakijoje buvau rugpjūtį,pats tas,tikrai ne per karšta,arba taip pasitaikė? ax.gif
Citrinžolę du metus ant palangės praauginau.
Nusipirkau 6 paprikas su žiedais jau,bandysiu.Dar 12 pomidorų,visokiausių moliūgų.mochito mėtų,kažkada auginau.Pas pažystamą tokie gražūs arbūzų daigai,susigundžiau 6,dar tris melionus.Bet kaip sukapojo uodai,kol susodinau,ėjo ėjo lietus ir pro šalį,o uodai kaip išbadėję.Žolyta kaip tu gali dirbti vakare,tie kraugeriai puola iš viso?
MV rožės nelabai,nesusigundžiau,aguoną daugiametę pasiėmaiu ir pakas.
Luety pas jus protezai dantų tai nebrangūs,pas mus girdėjau 1 tūkstantis jau kainuoja. bigsmile.gif

Na as galvoju protezas protezui nelygu.MB apatinio zandikaulio sveikas geras protezas laikesi tik ant 1 danties,kuris jau amen.Tai dantistas sake,kad i ta pati proteza istatys ta viena trukstama danti,danti istrauks ir b us pilnas protezas..Gal pries du metus dare ta nauja mokejo £500.
Papildyta:
Pas mus vesesnis oras ir tai as palieku kiaurai atdara siltnami diena nakti,tik siandien uzdariau viena gala is kurio rytoj zada stipru veja ir palikau tik viena gala atdara.O Lietuvoj tai gi,kaip Ispanijoj dabar,karsta.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2024 05 21, 19:10)
Na as galvoju protezas protezui nelygu.MB apatinio zandikaulio sveikas geras protezas laikesi tik ant 1 danties,kuris jau amen.Tai dantistas sake,kad i ta pati proteza istatys ta viena trukstama danti,danti istrauks ir b us pilnas protezas..Gal pries du metus dare ta nauja mokejo £500.
Papildyta:
Pas mus vesesnis oras ir tai as palieku kiaurai atdara siltnami diena nakti,tik siandien uzdariau viena gala is kurio rytoj zada stipru veja ir palikau tik viena gala atdara.O Lietuvoj tai gi,kaip Ispanijoj dabar,karsta.

Ai ,Luety,tai čia tik pataisė?Prieš 5 metus giminėje Vilniuje viršutinį gamino sumokėjo 450,dabar sako tūkstantis? ax.gif
Palikau pravertus šiltnamius,nėra dar tokios šiltos naktys +14.
Pamėginau paravėti ,toks gražus vakaras ,na kur tau viena ant kojos po 4-5 uodus,o dar ant rankų.Įlindau į šiltnamį parišti pomidorų,tas pats. bigsmile.gif
Saintlina jau pilnai valgai braškes?Prasideda jau ir pas mus.Dukrai tik kelias nunešiau,išvažiavo,o dabar jau pilna raustančių.o valgytojų nebus.Jaučiu kaip dėsiu rudeniop,vieną šiltnamį dar frigo braškėmis.Plėvelė suplyšųsi,nekeisime,dar arbūzus paauginsiu,paskui sukasiu ir braškėmis.Gerai,kol brangios jau gali valgyti savo.O pomidorams paliksiu vieną šiltnamį. mirksiukas.gif
Atsakyti

Nešaltos. Aš nedaryčiau, bet mama dar uždarinėja. Ji labiau gal bijo, kad vėtra naktį neužeitų ir durų neišlaužytų.

Atsakyti

Pridarau duris, o langas pats darinėjasi

Atsakyti

Saintlina jau pilnai valgai braškes?

Kaip čia pasakius..šiltnamy jau prieš dvi savaites noko pilnu tempu. Tik pas mane jų šiltnamy nėr daug. Man nelabai patinka jas šiltnamy augint. Nudera anksti, paskui šiltnamį užima, nebent kokias remontantines.

Atsakyti