Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Sveikos. Sulaukiau vakar Silvestro pasirodymo ir miegelio. Privargau vakar.

Nežinau kaip šiandien, bet vakar šiltnamis bujojo. Daigai gražūs, jau su žiedais visi,  apmulčiuoti vietomis, tik kur krapai ir salotos žemė palikta. Mes visu šiltnamio perimetru prišaudom dar gerą metrą plėvelės iš vidaus ir tada jau nedangstau niekuo. Tik suguldau dar nuo giros, mineralinio butelius, pripildžius vandens.

Šįmet sodinant įbėriau čiut condito, pomidorams patiko.

Šalnos sode būta, nežinau, kaip su vaismedžiais. Kriaušė nukentėjus, matosi, kad ne visur užuomazgos. Dabar pats Bogatyriaus žydėjimas, skleidžiasi žiedai,- gaila, jei pakandžios.

Prieš porą savaičių pirkau turguje raudoną žiognagę, vakar pats gražumas buvo, apsipylus žiedais.

Sėjom, sodinom. Vėjas, jauč, šiaurys buvo, apsirengę kaip žiemą buvom, nes kiaurai košė gūsiais,- vis morkų sėklas išnešdavo  🤣

Į indelius susėjau agurkus, sustačiai šiltnamy. Po poros savaičių juos išsodinsiu, jei viskas gerai ir pasėsiu antrą partiją.

Gražios dienos!

Atsakyti

Nu ką, saintlina. Tituluoju save EV eksperte. Sakiau, kad bus 13-15 vietos. Tiksliai per vidurį smile.gif

Aha, aš irgibapie tave vakar pagalvojau ))

Atsakyti

Priedas  IMG_3879.jpeg   100KB   0 Parsiųsta kartų

Linkėjimai is Berlyno 🌷

Atsakyti

Anidanda kokie Jūs greiti ! 

Kaip gyvos po savaitgalio darbų?

Mano daržai pasėti pasodinti , kas galima. Visi šiltamėgiai tegul palaukia dar. Kas šiltnamyje susėta, kai ką tiesiai lysvėn po 25 gegužės. Liko gėlės, liko žolė... 

Šalnos nebuvo baisios. Šilkmedis negavo, riešutmedžiai du naujokai per lapus truputuką gavo . Pasodino slėnyje, o ten visada šalčio zona.  Atsigaus , ne visai nušaldė.

Autostrada ištisai remontuojama, kančia šiemet važinėjimas. Jau norėtųsi gyventi. Bet gegužė visada tokia, nei šen nei ten.

Rinkimai... yra Vilnius ir yra Lietuva. Ir nieko daugiau nepridursi.

Atsakyti

Labas rytas,

Oi anskti kėliausi bo jau iš sodo važinėju...na gal priprasiu, darbe jau buvau 6.30 ale jau kiek pasidariau iki šio laiko  :rolleyes: galiu ir jus paskaitinėti. Šiaip savaitgalis visai neproduktyvus, šiltnamis apsodintas tik iš dalies, nes vieni svečiai, kitą dieną kiti, aišku papliurpta, pasijuokta, pabendrauta...bet darbai nepasidaro :( reiks po darbo kuistis daržuose šiltnamiuose, bo pasivyti tai jus reikia  :D Šalnos naktį ir šeštadienio į sekmadienį būta, bet nendidelės..o aš dar šiltnamio duris neuždariusi kitos pusės, bet lyg nieko nenušalo, aš šiemet savo pomidorus kaip konclageryje vis išbandymai  :unsure: labai naktį rankas skaudėjo nuo riešų, ir kairės menties viduj tarsi koks durklas įsmeigtas nei įkvėpti nei pajudėti, ot būsių kokį uždegimą pasigavusi  :unsure: trūksta man dar šito.... Tiesa rinkimų apylnkėje sukėliau šiokį tokį šurmulį, atsisakiau balsuoti referendume tai vos ne durne buvau išvadinta, o kaip garsiau pasakiau, kad tai mano teisė pasirinkti, tai komisijos pirmininkė užglaistė....

Einu žiūrėti rinkimų rezultatų...

Gražios dienos :mirksiukas:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 13 gegužės 2024 - 06:24
vartotojo įkelta nuotrauka
Muka,tau virusai sedi klajokliame nerve(n.vagus)Magnetine audra aktyvavo,dabar teks gydytis.
Tu mokeisi eliminuot ,tokius kaip as.As mokiausi padet ,tokiems kaip tu.
Bet tu manes neklausai.Tai tavo kunas tau sumoka uz neklausyma.Nepyk ant manes uz si posta .Tai logika.As tau net pub med tezem savo tiesa galiu irodyt.
Atsakyti

Pirmas 3 vietas atspėjau, 4-5 man netikėta... Matyt Šimonytė "pasiėmė" dalį Žalimo balsų (maniau jos bus mažiau), Žemaitaitis Vėgėlės. Džiugu tik, kad Vėgėlei "nepaėjo", bet tas Vaitkus. Oj oj

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 05 13, 07:20)
Kaip gyvos po savaitgalio darbų?
Šalnos nebuvo baisios.

miego noooriu ))) Savaitgalis pas mane nedarbingas buvo. Šiltnamį užsodinau iki savaitgalio. Kas netilpo, persodinau į didesnius vazonus ir sustačiau tam pačiam šiltnamy. Mažiau agro reik viskam užklot )
Šalna iš šeštadienio buvo stipri, bet jau pas mane ir iki jos kas galėjo, tas nušalo. Galit įsivaizduot, jei serbentų šiemet neturėsiu jokių.. išties net nelabai pamenu, kada buvo serbentai nušalę, neužmušami atrodė. Braškės gyvena po tankia balta agro, o naktim klojam ant viršaus dar stora juoda agro. Jau maniau, šiandien bus galima nuimt ir tą baltą. Kur ten, vėl šalnas žada.
Tai va, nors ir nedirbau, bet neišsimiegojau visai. Tai aurorą žiūrėjau, tai euroviziją. Dar po EV ėjau šilauogių vandeniu purkšt, nes žydi tiesiog fantastiškai, o pas mus jau antrą nakties 0 buvo.
Su draugėm, žinoma, visada super wub.gif Dar šeštadienio vakarą vaikai su mergom atsibeldė pašvaistės medžiot. Man labai gaila, kad mažiukas su savo fotiku nepafotkino naktį prieš, pas jį nerealūs kadrai būt gavęsi. Jei jau mano telefonas taip ryškiai fiksavo.. Nes sekančią naktį daug silpnesnė buvo, aš išvis nesugebėjau nufotografuot, o pas jį gražiausios fotkės gavosi.
Žooodžiuu.. vėl pirmadienis, vėl dirbt. Išeina viena kolegė, visi jos darbai pereina papildomai ant mano galvos. Tiesiog neatsidžiaugiu. Ir dar mašinos reik ieškot pirkt, nes maniškės nutarėm neberemontuot. Mergelė aktyviai man Kajeną perša )))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 13 gegužės 2024 - 06:45

Labas rytas, na gal tos audros atsitrauks. Atsibodo galvos skausmas.

Muka, kai šalia, tai pamažu ir pasidarysi. Jei pas jus buvo šalnos, gali būt, kad ir mus užkabino. Gaila gėlių būtų, kur pasodinau.

Gražios visoms dienos, nesirkit  :4u:​ 

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2024 05 13, 07:33)

mane, sakyčiau, suneramino kiek Vaitkus balsų surinko..

Dėl referendumo aišku buvo, kad nieko nesigaus. Kad būtų priėmę, reikėjo, jog praktiškai visi atėję 'už' prabalsuotų. Kas sunkiai įsivaizduojama.
Atsakyti
Tai aisku pirk kajena.Tai ateis isbuozinimo laikai,bus lengviau susigaudyt.Kas yra kas. biggrin.gif
Pas mus dar ateinancia nakti zada saltoka.Aisku salcio jau nebuna,o kadangi dafiga lietaus,tai net agurku ir cukiniju jau yra.Neskaitant ,kad paskutine siluma buvo kovo menesi,paskui atejo pavasaris ir vasara baigesi.Burokus ravejau su ziemine striuke ir skara.Naktimis buna apie nuli.
Bet ,as pasitikiu augalais,ju quorum sensing yra geras.
Laimes Simonyte.Tai geriausia ,kas gali nutikti Lietuvai.Ir tai ne sarkazmas.
P.S. Del svaikatos ,tai dabar naudoju naturalu olibano extracta.Burnoje jausmas,kad lyg buciau smilkala suvalgius.Bet jokios audros nekamuoja.Nors gal del to ,kad darze labai daug darbo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 13 gegužės 2024 - 06:55
Labas rytas 4u.gif
Šiąnakt be šalnos lyg ir ax.gif
Muka, aš irgi žadėjau nebalsuot referendume. ale, kai nuėjau į kitą apylinkę, ne savo kaime balsuot, reikėjo laukt kol sutikrins , tai žiopsodama ir pamiršau...
Na, pasirodo LT pelkėj maurus prasklaidyt nepavyko... Per gerai dar, matyt, kad pokyčių nereikia. Gyvenimas tęsiasi smile.gif
Trkatoriuko rėmą lyg ir pavyks sutvarkyt, įpusėjo ax.gif Vakar nusivaikščiojau su rankine pjaudama, sąnarius klubų pajutau turinti ax.gif
Atsakyti