QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 25, 12:27)
Lyg mačiau kažkokią laidą - pavasari purškia, paskui kloja šiaudus , po derliaus susirenka šiaudus ir senus lapus .
Aš esu mulčiavimo fanė. Nes tingiu ravėti . Nes pas mane visada trūksta drėgmės . Mulčiuojant piktų žolių būna 10 kartų mažiau ir iš po mulčo didžiosios lengvai išsirauna. O mažas užkloji nauju sluoksiu mulčo nusbaigia pačios. Mulčiuoju "storai", o ne pabarstau ... Mulčiuoju dažnai , o ne 1 kartą . Nuravėti dažnai būtų greičiau , negu tinkamai mulčiuoti . Tai yra mano smėlynų daržo įpatumai ... Mažuose plotuose gauti normalų derlių . Nu nelaistysiu aš tų braškių kas vakarą . Kartą savaitėj papilsiu vandens , jei vėl sausra bus ir turės išgyventi . O jei bus šlapia vasara, " ant šiaudų " gulėdamos puvinio nepagaus . Čia yra mano auginimo filosofija. Kas tinka pas mane , netinka pas Muka ar Ex ir tt.
Didžiausia nesąmonė kurią esu padariusi - pjuvenomis mulčiavusi ... Fek . Pjuvenos tik avietėms.
Ir dar mano sodyba papuola į Neries "Bermudų trikampį " , ten retai lyja . Kaune lyja, Kaišiadoriuose lyja , pas mus sausa. Čiobiškio kelto Keltininkas taip man kažkada išaiškino . Nederlingoje ir sausoje žemėje mulčiavimas yra būdas nelaistant kas vakarą gauti derlių ....
Dusia, aš esu tame Bermudų trikampyje. Niekaip anksčiau nesuprasdavau kodėl už kelių šimtų metrų pliaupia lietus, škvalas, o pas mane virš galvos nei debesėlio. Ir dažnai taip. Savo sodybą irgi seniai vadinu Bermudais.
A.Alta,niekuo tu ne blogesnė. Daug žinai, daug moki, tik visai nesugebi tinkamai pateikt savo rašliavos. Reik būti tokiu kaip tu "pačiuožusiu", kad suprast tavo proto klodus. O tokių čia beveik nėra. Ar nematai, kad 99% beveik neiššifruoja tavo romanų. Tai klausimų papildomų kyla, tai vertimo reikia, arba ranka numoja - tesižino..
Ate, visos mes čia vienodi žmonės, nėra gerų, blogų, kiekviena su savo pričiūdais. Na, reik išmokt prasilenkt, neužkibt ir bus tvarka