Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Vakar išroviau pirmus ridikėlius. Pripjoviau nemažai svogūnų laiškų, ir salotas savaiminukes jau kelias išroviau . Auga viskas šiltnamyje kaip ant mielių .

nieko sau  :blink:  pas mus koks tai š su ridikėliais ir salotom. Sėjau daug, sudygo mažai. Ir tie patys dar visai nedidukai. O sėjau, atrodo, tik savaite vėliau už tave.

Atsakyti

Labas rytas,

Sodan dar neskubu kraustytis, kažkaip šiemet niekur nesiskuba. Bet gal į galą mėnesio jau reiks. Dar namie turiu išsipikiuoti pomidorus o jau kitos susisodinusios, aš kaip visad "neperedavykė" vis iš paskos  :huh2:  Šiltnamyje dar ridikai neraunami, bet va rukolos jau maišiuką paroviau, paskui lauke pernai buvau palikusi svogūnus https://zaliastotele...145047-727.htmltai irgi maišioką prilaužiau, pasiteisino eksperimentas  :P Kaip reikia nuo garšvos ravėti vieną gėlyna  :blink: ale kaip prisiruošti 15 metrų išravėt, reiks klupciais varyti, gal šį savaitgalį bandysiu. 

Saintlina ale tas ir žalias škaradnas. :huh2: 

Dusia gaminai meškinio česnako druską, jau ir man reikia :B​ 

MB niekaip neatsidžiaugia langų valymo robotuku, na nėra super duper švariai ale kiek tie langai išbūna švarūs. 

Atsakyti

Muka, o kas pasodino pomidorus? Mano išpikiuoti į mažyčius vazonikus (0.25 gal), dabar reik į didesnius tupdyt. Aš kasmet juos kelis kartus persodinu iki šiltnamio. Bet jei geri orai bus, jaučiu po kelių savaičių sodinsiu į šiltnamį ir apklosiu. Pernai man taip pasiteisino. Vėliau susirgau ir mėnesį negalėjau nieko daryt, tai peraugo daigai, nieko gero iš jų nebuvo. O va 8 daigai, pasodinti balandį, buvo liuks.

Šiltnamy dar nieko valgomo. Ridikai vos išdygę. morkos sudygusios, salotas ir krapus teko atsėt. Šį savaitgalį nebuvom, snarglius namuose laikom.

Jau mulčiavime atsirado plokščiapjovės, bet mažosios nėr,- tos kur man reik. Kitos per dickos, išpjausiu ir ką reik palikt :)

FB apžiūrėjau, kokios gražios čiaudulinės kraujažolės. Gal ir man jų reik. Ir verbenos reik tikriausiai.

Atsakyti
Saintlina , pas mane žemė šilta. Galvoju todėl taip greitai užauga ridikai? Taigi gaunasi kaip kokia šiltlysvė, mulčą apkasu , prilieju ... O to mulčo pas mane nemenkai būna likę po žiemos.
Salotos geriausios yra savaiminukės. Visada palieku kokias 2-3 sužydėti. Kai nužydi , pakabinu. Ten kur kabo savaime pribyra sėklų . O kitur pavasari prilieji ir pabarstai . Nereikia žeme užpilti . Sudygsta kaip kilimas, retinti reikia. Salotų nedaug , bliūdelis . Ir ridikų koks 20 ... Pirmi skanūs.
Mukute tokių svogūnų turiu senai. Man jie labai aštrūs. Paprasti skanesni . Ir dar kažkokių laiškinių česnakų turiu. Jau irgi valgomi . Gražiausi laiškai gavosi iš tų svogūnų kurie žiemojo šilnamyje. TY pernais augino laiškus, paskui kai sodinau pomidorus iškasiau , nuvaliau ir tokius nedaaugusius palikau krepšiuke ( vėdinasi ) šiltnamyje. Jie ir kepinosi visą vasarą ir šaldėsi žiemą. Pavasarį susodinau . Tai tokie nerealiai gražūs laiškai užaugo ... FB kažkas dalinosi, kad taip daro . Prisiduodu veikia .

Pou mano spalvos žalia, mėlyna, pilka, ruda visų atspalvių . Juoda spalvų spalva. Na dar vasara baltos maikutės jei karšta ... Jokių raudonų, fiooletinių , rūžavų rūbų pas mane nėra. Suknelė gal dar gali būti gėlėta. Bet mylimiausios vienspalvės. Taip man patinka.

Pomidorus pikiuoju 1 kartą ... Nevargstu .
Atsakyti
Labas rytas,

Saintlina,uzuojauta.Skaudziausia,kai savi augintiniai sukelia skausma. ax.gif
Ridikai mano tik lauke,jau tuoj tuoj bus,nes oras atsilo,rukolos visas bliudas parsiveztas,vakar valgem ir siai dienai liko dar,svogunu laiskai,krapai,senai siltnamyje savo,lauke turejau,beveik isnaikinau,,kazkaip mudviem nepraejo jie,o ir prieziura ju man sunki,isaugina ziedynus,reik skabyt,jei ne ,prisiseja visur aplink,i takeli ir suauga,kaip miskas.O valgytoju tiek ir tera.Salotos jau gal kita savaite bus sociai,dabar dar tik pirmus lapelius nuskyniau,man sliuzai jas truputi aptvarke,ne visos beisaugo po to.
Vakare atplaukia mano viesnios,einu ruostis.
Grazios dienos.

Atsakyti
Kas domisi yra labai nebloga laida NeRedaguota laida su praeities žvalgu, ty ŠJ...
Atsakyti

Pou,.kaip.sveikatos? 

Amadėja, kaip tau judasi?

Anidanda, kaip Karmen? Šiandien pagaliau poilsis?

Vakar padirbėjau kieme, paravėjau. Su liemens įtvaru ir krųlūvou ant kojų. Su vaistais....vakare nebepaėjau. Nors nrbuvo fazių, bet padaroau tempimo pratimukų 30min.mankštelė (dar ir mb prikslbinau, nes dkundės nugara). Šiand. gan ok. Dar be vaistų. Tieda vakare gėriau kapsulę nuo tų visų maudimų

Atsakyti

Va ko nesėjų, tai rukolos - kažkaip neprisijaukinu aš jos. Pasėjau ledinių salotų, sviestinių ir paprastų. Krapų kelių veislių, nes patinka ir kur žiedynus krauna (susikarpau jaunus ūgliukus ir užsišaldau), ir kur žalią masę augina. Ridikų nelabai valgau, bet iš įpročio pasėjau, pirmus porą kartų suvalgom, paskui išdalinu. Pakeltoj lysvėj tribulkos jau atžėlusios, dar kažkokie žieminiai svogūnai (česnakiniai), bet jų nedaug tėra. Į šiltnamį pasėjau White Lisbone, Parade man taip pat patinka. Ir dar sodinukų didelių nupirkusi prisodinau. Aš pavasarį užauginu krapų ir svogūnlaiškių derlių, kol šiltnamis tuščias, tada į maišiukus ir į šaldiklį. Daug suvalgau. Viena. Man ir ant bulvių tinka, ir į šaltibarščius, ir žuvienes, grybienes.

Salotų reik gal pabandyt palikt vieną žiedyną, visuomet išraunu.

Atsakyti

Va ko nesėjų, tai rukolos - kažkaip neprisijaukinu aš jos. Pasėjau ledinių salotų, sviestinių ir paprastų. Krapų kelių veislių, nes patinka ir kur žiedynus krauna (susikarpau jaunus ūgliukus ir užsišaldau), ir kur žalią masę augina. Ridikų nelabai valgau, bet iš įpročio pasėjau, pirmus porą kartų suvalgom, paskui išdalinu. Pakeltoj lysvėj tribulkos jau atžėlusios, dar kažkokie žieminiai svogūnai (česnakiniai), bet jų nedaug tėra. Į šiltnamį pasėjau White Lisbone, Parade man taip pat patinka. Ir dar sodinukų didelių nupirkusi prisodinau. Aš pavasarį užauginu krapų ir svogūnlaiškių derlių, kol šiltnamis tuščias, tada į maišiukus ir į šaldiklį. Daug suvalgau. Viena. Man ir ant bulvių tinka, ir į šaltibarščius, ir žuvienes, grybienes.

Salotų reik gal pabandyt palikt vieną žiedyną, visuomet išraunu.

Salotą žydėt verta palikt šiltnamy. Puikiai subrandina sėklas. Belen kiek prisirinkau. Špinatų irgi galima, bet tie ir lauke ok, o salotas lauke vėjas išnešioja...

Atsakyti

Kas domisi yra labai nebloga laida NeRedaguota laida su praeities žvalgu, ty ŠJ...

Apie ką?

Atsakyti

Va ko nesėjų, tai rukolos - kažkaip neprisijaukinu aš jos. P

man rukola labai skanu, bet pirktinė. Pati kai auginu man ji per aitri būna.

Atsakyti

Vakar padirbėjau kieme, paravėjau. Su liemens įtvaru ir krųlūvou ant kojų. Su vaistais....vakare nebepaėjau. 

oho.. visai nelabai tau. Reik tikėtis, kad tos mankštos kažkiek padės, nes vaistų gi negersi pastoviai..

Atsakyti