QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 25, 08:42)
Dėl braškių - ateina pas mane koks tai kenkėjas kuris nukarpo žiedus...
Keičiu vietas, visas senas metu lauk - sodinu iš naujo . Derliaus visada kažkiek turiu ... Pavalgymui . Esu bandžiusi ir purkšti - nepadėjo. Gal ne mano daržas kaltas - daug pievų aplink , kur auga žemuogės tikros ir netikros... Natūralių pievų neišnaikinsiu
Šiaudai labai gerai prieš derėjimą - uogos švarios , nepūna net jei lietingas sezonas papuola. Net mano giminė kuri nepripažįsta mulčivimo visada užkloja šiaudais kai uogos ima rastis .
Dėl šiaudų tai man taip liepė daryti tiek IK , tiek Edaigų savininkė
kažkada konsultavausi ... Mano žemėje tai tiktų .
As nezinau,kaip pas jus,bet as,jei uzdengiu siaudais,tai po jais tu pilku vabalu tiek prisirenka,kad lipa ant ju ir grauzia braskes.Nezinau,kaip tuos vabalus naikint.Jie matyt prisinese su medzio drozlem,kai pylem takams,o dabar yra visur.Eda papriku lapus,vaisius,sedi saknyse.Darosi jau katastrofa.
Turiu siaudu,vistiek desiu,kai ims raust.Pas mane jau zydi.O video imeciau taip sau.Labai idomiai jis zeme ruosia braskem,yra po video nuoroda.Jie turi daug ryziu huskus,neatsimenu,kaip lietuviskai,tai va,jis degina ji,ir maiso su perpuvusiu karves meslu,kiausiniu lukstais,dar ten kuo,jau nepamenu,o isaknydina irgi,ant griuztes zemes deda banano skiltele.Idomu pamatyt ivairiapuse darzininkyste.Kas vieniems zaidimas,kitiems,kurie neturi darzo,hobis.
QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 25, 09:00)
Luety - kas kiek reikia laistyti ? Pas mane visi augalai privalo išgyventi 5-6 dienas be vandens .
Tada geriau durpių maišai ir lašelinė laistymo sisema. Taip augina LT šiltnamiuose pirmam derliui.
Augina daug kas cia tuose maisuose,bet laistymo sisitema man neprieinama.Turejau minti tokia ir as,bet paskui ,isstudijavus ,atsisakiau.
Dar paziurejau video,kaip jis pomidorus augina,tai irgi protingai,sudaro salygas pridetinem saknim vystytis ir turi derliaus pakankamai.Nu zodziu yra ten ka paziuret,idomiu auginimo budu su mazai dirvozemio ir didele ismone,bei ziniomis.