Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Luety @ 2022 04 25, 10:47)
Kieno zeme bloga,prasom budas,kaip augint braskes.
https://www.youtube....s...ex=1&t=305s

Luety - kas kiek reikia laistyti ? Pas mane visi augalai privalo išgyventi 5-6 dienas be vandens .
Tada geriau durpių maišai ir lašelinė laistymo sisema. Taip augina LT šiltnamiuose pirmam derliui.
vartotojo įkelta nuotrauka
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 25 balandžio 2022 - 10:01
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 04 25, 09:46)
Pasiutlige ,gripas ir erkes nera samokslas , o labai paprastas naikinimo ir prevencijos mokslas.Labai tikslus.Asgi jusu profesiniu veiklu nekritikuoju ir net nezinau ,kuo uzsiimat,teisybe pasakius.Tik kad muka dirba kazkur sporte , o paeit negali.Nesveikata tas sportas biggrin.gif

Tu teisi. Sportas sveika sveikiems. Nudilusių sąnarių sportu neprikelsi. Kaip ir nabašnyko fejerverkais.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2022 04 25, 10:58)
Aš. Turėjau gyvenimo šūvį ir viską pasvėriau iš naujo. Net neįsivaizduojat kiek, rodos, tikslingų, vertingų dalykų atkrito. Moralinės, psichologinės, biologinės ir kt. (A.Alta) "spintos" išvalymas. Taip pavadinčiau.

Jei tu apie tą "turi būti lengvas" iš savo pozicijų kalbi, o ne teigi kaip absoliučią tiesą, tada jo - sutinku smile.gif. Man irgi arba lengvas, arba jokio. Nooors... Nedažnai, bet esant tam tikroms aplinkybėms visai nieko ir sunkiau pabendraut biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 04 25, 09:26)
Daug kas turi buti ,ex ,bet nera.O kai kurie teiginiai postuose ,netai kad antaki pakelt ,bet apsiziuret ar vis dar planetoje geo ,esu biggrin.gif Ypac tai populiaru epidiomiologijoje ir epizootijoje beigi parazitologijoje.Labai daug jus cia nesamoniu skiedziat,liaudiskai tariant.

tai tu pirštu bakstelk, kurioj konkrečioj vietoj yra nesąmonė. Nu apšviesk mus, kad ir mes žinotume. Dabar tas 'kai kurie teiginiai' ir 'nesąmones skleidžiat' tiesiog skamba - visus jūs kvailos. Nesiginčiju, galbūt tu ir geriau išmanai, bet aš irgi noriu žinoti, jei rašau nesąmones ir apie tai net neįtariu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 25, 09:42)
Dėl braškių - ateina pas mane  koks tai kenkėjas kuris nukarpo žiedus... 
Keičiu vietas, visas senas metu lauk  - sodinu iš naujo . Derliaus visada kažkiek turiu ... Pavalgymui . Esu bandžiusi ir purkšti - nepadėjo.

prieš žydėjimą ir po reiktų purkšti. Ir paieškoti info, kuo konkrečiai.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 04 25, 10:09)
tai tu pirštu bakstelk, kurioj konkrečioj vietoj yra nesąmonė. Nu apšviesk mus, kad ir mes žinotume. Dabar tas 'kai kurie teiginiai' ir 'nesąmones skleidžiat' tiesiog skamba - visus jūs kvailos. Nesiginčiju, galbūt tu ir geriau išmanai, bet aš irgi noriu žinoti, jei rašau nesąmones ir apie tai net neįtariu smile.gif

lotuliukas.gif užskaitau.

Luety, maišuose augint, reiktų laistymo sistemos. Turbūt. Gal nenusišneku, a? blink.gif Bet atrodo įspūdingai tokios plantacijos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 25, 08:42)
Dėl braškių - ateina pas mane  koks tai kenkėjas kuris nukarpo žiedus... 
Keičiu vietas, visas senas metu lauk  - sodinu iš naujo . Derliaus visada kažkiek turiu ... Pavalgymui . Esu bandžiusi ir purkšti - nepadėjo. Gal ne mano daržas kaltas  - daug pievų aplink , kur auga žemuogės tikros ir netikros...  Natūralių pievų neišnaikinsiu smile.gif

Šiaudai labai gerai prieš derėjimą - uogos švarios , nepūna net jei lietingas sezonas papuola. Net mano giminė kuri nepripažįsta mulčivimo visada užkloja šiaudais kai uogos ima  rastis .
Dėl šiaudų tai man taip liepė daryti tiek IK , tiek Edaigų savininkė  biggrin.gif   kažkada konsultavausi ...  Mano žemėje tai tiktų .

As nezinau,kaip pas jus,bet as,jei uzdengiu siaudais,tai po jais tu pilku vabalu tiek prisirenka,kad lipa ant ju ir grauzia braskes.Nezinau,kaip tuos vabalus naikint.Jie matyt prisinese su medzio drozlem,kai pylem takams,o dabar yra visur.Eda papriku lapus,vaisius,sedi saknyse.Darosi jau katastrofa.
Turiu siaudu,vistiek desiu,kai ims raust.Pas mane jau zydi.O video imeciau taip sau.Labai idomiai jis zeme ruosia braskem,yra po video nuoroda.Jie turi daug ryziu huskus,neatsimenu,kaip lietuviskai,tai va,jis degina ji,ir maiso su perpuvusiu karves meslu,kiausiniu lukstais,dar ten kuo,jau nepamenu,o isaknydina irgi,ant griuztes zemes deda banano skiltele.Idomu pamatyt ivairiapuse darzininkyste.Kas vieniems zaidimas,kitiems,kurie neturi darzo,hobis.

QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 25, 09:00)
Luety - kas kiek reikia laistyti ? Pas mane visi augalai privalo išgyventi 5-6 dienas be vandens .
Tada geriau durpių maišai ir lašelinė laistymo sisema. Taip augina LT šiltnamiuose pirmam derliui.

Augina daug kas cia tuose maisuose,bet laistymo sisitema man neprieinama.Turejau minti tokia ir as,bet paskui ,isstudijavus ,atsisakiau.

Dar paziurejau video,kaip jis pomidorus augina,tai irgi protingai,sudaro salygas pridetinem saknim vystytis ir turi derliaus pakankamai.Nu zodziu yra ten ka paziuret,idomiu auginimo budu su mazai dirvozemio ir didele ismone,bei ziniomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 25 balandžio 2022 - 10:22
QUOTE(saintlina @ 2022 04 25, 10:15)

prieš žydėjimą ir po reiktų purkšti. Ir paieškoti info, kuo konkrečiai.

O tu ar purški? Ar tavo braškių neėda straubliukas?
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 04 25, 09:46)
Pasiutlige ,gripas ir erkes nera samokslas , o labai paprastas naikinimo ir prevencijos mokslas.Labai tikslus.

ne, nu tu pasakyk, kaip mes dabar tas erkes turėtume išnaikint. Savo kieme viskas aišku, įmanoma. Bet miškuose ir pievose? Sutinku, jei to būtų imamasi iš valdžios pozicijų, kompleksiškai. Bet to tikrai dar ilgai nebus.
Pasiutligė kuo čia dabar užkliuvo? Lietuvoje seniai nėra pasiutligės. Nes iš tikrųjų valdoma.
Atsakyti
Saintlina, o ka tu man gali duot taip pro bono? Kokia bona fide tu gali isreikst?
O uzsimenu ,todel ,kad tai kenkia silpnesniemS ,sunims pav.Saintlina tu vyr vet epizootologe ,kad ta teigi?
Papildyta:
Nu viskas dabar jau vel ant dalgio asmenu su sarmat rankose.Ziurekit manes labai nesiubuokit biggrin.gif Damos ,na prasau neteigti to ,kas yra licenzijuota veikla.Ar jus ir pilotams aiskinat ,kaip lektuva vairuot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 25 balandžio 2022 - 10:26
QUOTE(Ex @ 2022 04 25, 10:18)
O tu ar purški? Ar tavo braškių neėda straubliukas?

nepurškiu. Dabar neėda. 3xtfu unsure.gif
Bet yra buvę taip, purškiau. Praėjo gal treji metai, kol kas nesugrįžo bjaurybės.
Atsakyti
Pizdi*pizdi, einu sau. Laikas atėjo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2022 04 25, 11:16)
lotuliukas.gif  užskaitau.

Luety, maišuose augint, reiktų laistymo sistemos. Turbūt. Gal nenusišneku, a?  blink.gif Bet atrodo įspūdingai tokios plantacijos  wub.gif

Būtinai reikia laistymo sistemos maišams !
Kaip ir plėvelėje auginant ir norint normalaus deliaus.
Dėl šiaudų - ne vienas didelis pramonis ūkis juos naudoja. Dažnaiusiai ruginius. Kaip kas renkasi - kas plėvelę , kas šiaudus . Kai kas mulčiuoja ant plėvelės...
PS - jei tiesioginis vertimas iį anglų kalbos braškė ?
PS Ragaišio ūkis tinklapį atsidarius gražios šiaudų uogos auga smile.gif
Atsakyti