na as baigiau senai 1970m.Bet vis pagalvoju,kad tokiu nesamoniu nebuvo.Jokiu reformu,tik daug egzu,vos ne is visu dalyku.
Bet,tas,kas mokykloj mokesi vos ne penketais,tada buvo 5 balu sistema,tas gyvenime nieko nepasieke,o tie vidutiniokai turi labai geras profesijas.Vieni iskart stojo,kiti padirbo ir stojo.Tie,kurie padirbe stojo,tie isikure geriau,profesijos nekeite,ka pasirinko po pagalvojimo,po supratimo,ka dirbsiu.As pradejau dirbt univermage batu skkyriuj,tada perkele i apatinio trikotazo sandeli,eme girt,siulyt mokytis ir aukstesnes pareigas snarglei po vidurines,bet tevai buvo uzsispyre,ne ir viskas tik medicina,o as norejau pati pedagoginio.Kazin,kaip butu gyvenimas susiklostes vienu ar kitu atveju?Manau prekyba butu buvus geriausias varijantas Tais laikais oi kaip klestejo uzklasine prekyba,pati kiek maciau dirbdama sandelyje.As nekroviau ten nieko,tik tvarkiau saskaitas fakturas,tikrinau atvezamas prekes,o i mane jau tada ziurejo,kaip i ministre beveik kai kas,kas norejo deficitu.
Idomiai klostosi gyvenimai.Man atrodo,kad kazkas vedzioja uz rankos ten aukstai,kad turi eit savo patirtis susirinkt ten,kur kreipia.
Magistrą turi Dusiuk ;)
aš pati specialiai rinkausi kitą specialybę magsitrui, konsultavimo vadyba ir tuom esu labai patenkinta, daug žinių ir įgūdžių gavau, žinia jos reikalingos tik man, darbdavys nė vienas nepaparašė, nei diplomo nei buhalterio profesionalo pažymėjimo ir man dzin nes viską ką mokinausi viską tik dėl savęs, nes jau pabuvusi pradėjau mokintis ir žinojau ko noriu. O va 18 et ką ten gali žinoti, stojau kur priėmė nes valdžia 90-taisiais bernus dabojo nuo sovietų armijos, o mergos laisvų vietų likučius rinko, kas liko nuo jų...ai...
Luety oho kokioj vietoj dirbai
MB sesuo beveik vien penketais baigusi vos į pramprekybos mokyklą įstojo, labai didelis konkursas buvo, o kaip papuolė dar į pramonės pardavėjas o ho ho, kos blatas...o dabar nereikia nei mokslų, kaip viskas pasikeitė...
Iš to ką mokiausi šiai dienai reikalingų dalykų kaip ir nėra. Dvejybinis ir lėktuvėliai ? Programos viską daro
Apskaita buvo tarybinė pinigų principu. PVM (!!!!!) nebuvo .
Viską teko persimokyti ...
Ką aš sakau iš savo patirties , dažnai vaikai vyresnėse klasėse nekuriuos dalykus išmano geriau negu mokytojai ... Jei domisi . Informacijos labai daug, galimybės didelės. Tai ir lieka jiems tik varymas ant vaikų.
Papildyta:
Bet,tas,kas mokykloj mokesi vos ne penketais,tada buvo 5 balu sistema,tas gyvenime nieko nepasieke,o tie vidutiniokai turi labai geras profesijas.
Kadangi mano vaikai mokėsi tikrai gerai ... tai tiek kartų girdėjau per tėvų susirinkimus iš mamų tuos žodžius, kad net nupurtė .
Apskaita buvo tarybinė pinigų principu. PVM (!!!!!) nebuvo .
ir mokesčių nuo darbo užmokesčio beveik nebuvo ))) keli procentai kartu sudėjus profsąjungai ir soc.draudimui, ir psio ))
Pas mus sena įmonė, aš dar gimus nebuvau, o čia jau dirbo pilnu tempu. Visi darbo užmokesčio dokumentai guli čia archyve. Eidavo krūvos senų darbuotojų pažymų kai būdavo laikas į pensiją. Tai buvau akį užmetus.
Dėl to pastato senumo pas mus šią savaitę kokį tai filmą filmuoja laksto čia su senienų rekvizitu techninė komanda.
Dusia, pas tave tikriausiai vientisos studijos, laipsnis dabar prilygintas magistro.
Farmacijos taip pat yra vientisos studijos, 5 metai, - nėra bakalauro, tik magistras. Negali būti žemesnis laipsnis. Reglamentuojama profesija, reikalavimai išsilavinimui taikomi visose ES šalyse. Jei nori prisipažinti profesinę kvalifikaciją, kuri gauta prieš įstojimą, reik išsilyginti skirtumus. Žiauriai sudėtingas procesas. Farmacijoje tam tikros veiklos yra licencijuojamos - mažuma - ne.
Mano kita specialybė praplėtė turėtas žinias.
O šiaip, gali žmogaus nuomonė pasikeisti. Kas man dabar patinka vaikuose, tai laisvė ir kad jie nebijo priimti sprendimų. Mes tokie suvaržyti palyginus.
Padirbau šiek tiek vadinasi padedant sodint krūmelius. Vakar šakės. Taip koją skaudėjo vakare lyg mėšlungis sutraukęs būtų. Iki ašarų. Dieną tempimo pratimai kiek padėjo. Skausmo šaltinis klube. Visą naktį nėjo rast kaip atsigult, kad nediegtų ir čia po diklofenako ir raumenis atpalaiduojančių vaistų. Ryte aprimo, numigau. Truputį pavaikščiojys vėl blogai. Aišku gerai dar, kad išvis atsikelt pavyko 😂
Ryt pas neurologą.
Užkniso negyvai ta mano sveikatos būklė: jei ne sinusitas, tai nugara, tada vėl sinusitas ir vėl nugara.
Stogą rauna. Turiu šiand.vizurą pas psichiatrą (psichiterapeuto poliklinika neturi). Nžn varyt ar atšaukt, nes nežinau net kaip pavyks nuvažiuot 😁
Pasiimk bolt ir nuvažiuok.
Klubo sąnarį paprastai skauda is kirkšnies pusės, o ne iš išorės. Jei skauda išorėje, problema ko gero arba stuburas, arba raumenys
Pasiimk bolt ir nuvažiuok.
Klubo sąnarį paprastai skauda is kirkšnies pusės, o ne iš išorės. Jei skauda išorėje, problema ko gero arba stuburas, arba raumenys
kaip įdomu. Ta prasme, jei blogai su pačiu sąnariu - tada iš kirkšnies pusės skauda? Čia bendram išsilavinimui domiuosi na, arba ateičiai pravers
kaip įdomu. Ta prasme, jei blogai su pačiu sąnariu - tada iš kirkšnies pusės skauda? Čia bendram išsilavinimui domiuosi na, arba ateičiai pravers
Taip
</p></div></blockquote><p> ir mokesčių nuo darbo užmokesčio beveik nebuvo ))) keli procentai kartu sudėjus profsąjungai ir soc.draudimui, ir psio ))</p><p>Pas mus sena įmonė, aš dar gimus nebuvau, o čia jau dirbo pilnu tempu. Visi darbo užmokesčio dokumentai guli čia archyve. Eidavo krūvos senų darbuotojų pažymų kai būdavo laikas į pensiją. Tai buvau akį užmetus.</p><p></p><p>Dėl to pastato senumo pas mus šią savaitę kokį tai filmą filmuoja laksto čia su senienų rekvizitu techninė komanda. </p>
Nu gal sovietine statyba,griaus nama Jokiu sovietiniu reliktu
</p><p>Ryt pas neurologą.</p><p></p><p>Užkniso negyvai ta mano sveikatos būklė: jei ne sinusitas, tai nugara, tada vėl sinusitas ir vėl nugara. </p><p></p><p>Stogą rauna. Turiu šiand.vizurą pas psichiatrą (psichiterapeuto poliklinika neturi). Nžn varyt ar atšaukt, nes nežinau net kaip pavyks nuvažiuot 😁</p>
Nu va,drauge.Ir as sianakt visa nakty maliausi,koja lyg kas suktu i grazta aplink blauzdine asi.Kokia padeti berandu,kelios minutes ir vel suka aplink savi asi.MB nervavosi,kad neramiai guliu,nu bet ka as padarysiu,tpks seniu gyvenimas.Negeriau jokiu dichloberlu,kentejau.Dabar buvau prasieit,tai per kelena ,sone is vidines puses skauda,bado.Dar kompresine kojine nusmunka,tai isispaudzia i oda,nemalonus toks jausmas,nesitaisysi po kelnem gatvej.
Kad kirksni skauda,kai klubo sanariui kas nepatinka,tai faktas.Buvo kelis kartus,bet toks skuasmas,kad net vaiksciot negali.
Dusia,numezgiau viena kojine,is DK siulu,storoki,bet reikiamos spalvos teturiu tik tokius.Bumerango kulno nenoriu,nepatinka jis man,tai dariau pasaga,mokiausi,ardziau,mokiausi ardziau,kol galiausiai pataikiau i savo ismiera.Atrodo,kas cia toks paprastas kulnas,bet nuo pirstu mezgant,viskas kitaip,reik trigonometrini matyma turet,o as neturiu.Man labai patinka megzt nuo pirstu,bet kulnas ir akiu uzdarymas marudnas darbas.Bet iveikiau viena ir esu gana patenkinta.Siaip sunki uzduotis.Zakardo nenoriu i tema itraukt,tai tenka ieskot ,ijungt fantazija.
Mukte,bandysiu jiems skambint,gal pakeis taloneli,bet abejoju,nes pas juos gali gaut tik veliau,o anksciau nustatytos dataos ne labai.
Luety pabandyk nieks į kramę neduos.