Iš nemielų dalykų - vakar du naikintuvai praskrido . Zoknių ? Šventinę dieną kėlė ? Bjaurus tas garsas.
aha, garsas tikrai labai nefainas..
Sode jau kriaušių pumpurai prasprogo, žydėjimas jauč ant šalnų išpuls. Ir serbentai lapus jau paleido, vyšniukė čiut laikosi, tuoj pumpurai prasprogs. Ta tokia šiluma nežinau ar gamtai į gerą.
Bet mums smaguma buvo.
Jau ir mes šiltnamį užsidengėm, aplinką apsitvarkėm, dar liko darbelių, bet pamažu.
pas mus dar nieks nežydės iki artimiausios šalnos (kur ryt/poryt nusimato). Kriaušių, vyšnių pumpurai nemaži, bet dar nespės išsižiot. Slyvos, kaip nekeista, dar net nesiruošia. Serbentai agrastai su lapeliukais, bet jie nebijo šalnų.
Man mergelė privežė pakeltų lysvių. Kam man jos, kai yra 20 arų daržas? Bet toks savim patenkintas, kad keturias sustatėm ir žemių pripylėm. Ridikėlių prisėjau. Dar 10 ar 11 liko. Braškių kokių pasodint? Tegu šienauja aplink, jei taip nori )))
Žiedai dar neišsiskleis, bet bijau, kad ir neišsiskleidusius gali nuvirinti - pernai taip padarė. Ankstyvas serbentų krūmas jau ir žiedų karolius išleido, tik dar neišsiskleidė.
Su tomis lysvėmis prajuokinai. Man nepasiteisino. Prilindo į jas varpučio ir per dangą (apačioj įtiestą), kažkoks paturbintas. Užkniso. Padarysiu ten gėlynus, tankiai prisodinus gėlių, kad užgožtų piktžoles, o daržą kelsiu tik į arimą. Na dar liko kelios lysvukės agurkams vienos veislės - kitos bus jau pagrindiniam darže.
Šiaip tai apie tas dėžes ir trimeriuot reik papildomai, kad gražu būtų. Yr vazonės.
Mano mergelė sugalvojo dar 6 graikinius pasodinti. Iš riešuto augintus. Praėjusiais metais pasodinom 4, visi išgyveno . Tai maža pasirodė Čia tie dideli ,kuriuos rekomenduoja kas 12 metrų sodinti.
Nenoriu jokių pakeltų lysvių. Dėl laistymo .
Dusia, koks fainas tavo vyras. Kaip gražu medžiai, ypač pasodinti grupelėmis.
Su tomis lysvėmis prajuokinai. Man nepasiteisino. Prilindo į jas varpučio ir per dangą (apačioj įtiestą), kažkoks paturbintas.
varputis visada visur išlenda. Net neabejoju, kad ir čia taip bus. Nebent ta dirbtine žole visur aplink apdėlios. Priklojau apačioj kartono, bet pati žinau, kad labai laikinas dalykas.
varputis visada visur išlenda. Net neabejoju, kad ir čia taip bus. Nebent ta dirbtine žole visur aplink apdėlios. Priklojau apačioj kartono, bet pati žinau, kad labai laikinas dalykas.
Tai va, mane užkniso tose dėžėse varputis - jis ties kraštais lenda. Pabandyk jį išrauti. Perkasi su kastuvu, nukirsi, bet viso jo neištrauksi iš už dėžės krašto. Keletą metų buvo ramu, bet pernai prasidėjo džiaugsmas. Tai ne, galės varputis su ramunėmis ir ežiuolėmis, levandomis draugaut. Su agurkais jam nelabai - anų vartyt per daug negalima.
Užsimaniau to Fokino kaip šikt. Visur rašo, kad reik tik originalią pirkt. Mulčiavime nėr, emolus - nėr. Kitur rašo, kad originali, bet to ženklo lyg neįžiūriu.
Kur pirkot?