Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Nu bet gal palyginkit NT nuomos kainas, visokius šaunius mokesčius ir t.t.

Nesusikalbam. Bet gal ir nereik. 

Aš tai pilnai supratau tavo mintį :) kam gaunasi, tas užsidirba ir čia. Kas stengiasi - irgi. Namie bet kuriuo atveju yra lengviau, nei svetimoj šaly pradėt nuo nulio. 

Kita vertus, Kava irgi teisi - minimalus atlyginimas  turėtų būti toks, kad žmogus galėtų išgyventi.  Bet pinigai iš dangaus ir tiems verslams nekrenta.. 

Sudėtinga viskas.

O bet tačiau - varom šventėm ruoštis :) 

Aš dar šiandien jaučio žandų nusipirkau. Ir kokakolos ))  vynu apsirūpinau irgi Klaipėdoj :) ten pat mažoj kepyklėlėj ir bobą įsigijau. Tai praktiškai prie puodų/bliūdų ir nereiks sėdėt, tikiuosi.

Atsakyti

Dazykit raudonuoju saldžiu vynu, gaunasi tamsiai violetiniai blizgantys kiausai

Aš pernai taip dariau. Labai gražūs gavosi. Blizgantys. Bet turbūt su sausu vynu. Ir netgi rudi kiaušiniai nusidažė, nes kitokių neturiu :) 

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 03 30, 09:18)
Luety, kalbu apie šiandien dieną:
Pagalbinis darbininkas statybose , kaina prasideda nuo 100 Eur už dieną.
Vairuotojas - startinis atlyginimas nuo  1000 , paskui kyla iki 1500. Vežioti prekes. Paprastai lengvo svorio .
Mano įmonėje gamyba  - darbininkų atlyginimas nuo 1200, kas nesenai pradėjo iki  1600 kas dirba 10 metų.
Sandėlys prasčiausiai apmokamas . Pradeda nuo 900 ir vidurkis 1200.
Vadybininkas kiek uždirba, tiek gauna. Per metus pasidaro įdirbį iki 1800-2000, jei gali dirbti tą darbą  .
Visos išvardintos pareigos apie kurias kalbu Kaunas. Pati žinau ...
Valytojos darbas , veiklos vieta - Vilnius ir Kaunas , valo privačius namus . Nuo 1000 iki 1500 per mėn . Dirba sau . Moka tą darbą daryti . Turi vardą. Pažįstu asmeniškai .
Socialinė padėjėja  -800-1300, ne 8 val. dirba, mažiau . Darbas sunkus.
Visokių santechnikų , elektrikų kurių atlyginimas tik minimumas, o skaičiai bele kokie ? Kokios jų pajamos  ? 8-14 tūkst kai pakilimas statybose? Ir dar lauki kol teiksis pasirodyti .
Kirpėjos , manikiuristės  - jei moka dirbti  2 000 lieka. Atmetus medžiagas. Vidurkis atlyginimo  per metus. Žinoma , jei rankos iš dubcės auga tai eisi į minusą.
Vėl kalbu - apie Kauną ir apie  žmonės kurie moka dirbti .

Visko yra,bet palyginimui,kirpejai iseina apie 45£ i valanda,vairuotojas,pristatytojas i prekybcentrius maisto produktus is sandelio,nezinau,kaip juos pavadint,dirba dvi savaites,dvi savaites ne,per dvi savaites 3500£.Nebesigilinu.Svarbu,kur apsistojai,kaip sugebi gyvent,bet Tevynej geriausia.Bet neisiena daugeliui jau gryzt.Jauni,be vaiku ar dar mazais ne mokykliniais vaikais stipriai migruoja kitus ir i LT taip pat,jiems atrodo LT saugu.I Portugalija daug kas perka apleistas fermas ir kuriasi.Kaip kam kur patinka.

QUOTE(Anidanda @ 2024 03 30, 09:28)
<p>Dazykit raudonuoju saldžiu vynu, gaunasi tamsiai violetiniai blizgantys kiausai</p>

Man gaila vyno tokiam reikalui bigsmile.gif bigsmile.gif

Mesa kepa,misrainei viskas verda,einu kiausu dazyt.Dar reikia i soda palekt,paliet mano pomidorus,dienos sauletos,siltnamyje karsta,bus isdziuve ko gero.
Atsakyti

Aš pernai taip dariau. Labai gražūs gavosi. Blizgantys. Bet turbūt su sausu vynu. Ir netgi rudi kiaušiniai nusidažė, nes kitokių neturiu :)

Kuo saldesnis vynas, tuo daugiau cukraus, tuo labiau blizga kiaušiniai. Perku kokį pigu dėžutėje už 3€

Atsakyti

Anidanda, 30 Kov 2024 - 12:12, parašė: Kuo saldesnis vynas, tuo daugiau cukraus, tuo labiau blizga kiaušiniai. Perku kokį pigu dėžutėje už 3€
Blizgėjo ir nuo sauso :) bet pabandysiu saldesnio paieškot.   Atvažiavom į kaimą. Kaip šilta.. paukščiukai čiulba. Eisim vakare stirnų ieškot :)

Bet pajūry gerokai žaliau nei pas mus :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 30 kovo 2024 - 14:28

Su 4 vaikais ir tik vienam iš šeimos dirbant, visur sunku bus. Dėl vaikų teisių tikrinimo, ar vaikai turi kambarius, tai pirmą kartą girdžiu. Nn žmonių, giminių ten išvykę, nu rimtai niekam netikrino

Ne vaikų teisės, o socialiniai darbuotojai tikriausiai. Kai atvažiavo, užregistravo į mokyklą vaikus, į sveikatos priežiūros įstaigą. Atėjo, tikrino sąlygas. Jie abu negeriantys, nerūkantys, šeima graži, darni. Dabar Svainis tik rūkyt oradėjo ir jaunystėj rūkė, bet proeš suailaukiant vaiių, tai sutarė, kad mes. Gal kad emigrantai, bet jie iš pašalpų niekad negyveno, jokių lengvatų nuomai negavo, tik vaikų pinigus kaip ir visi. Sesė nedirbo, bet išsiėmė patentą ir mokėjo mokesčiis, kad eitų stažas. Bet grįžo čia, nes namai gražūs, artimieji, draugai. Pragyveimo kokybine orasme - panašiai. Čia Sesuo dirba, Vyras negali. Buvo sunku, kai mergaitei gydymui reikėjo krūvos pinigų. Ir dabar nelengva, bet dėl to, kad namuose du ligoniai. P.S. grįžo ne dėl to, nes po poros metų tik išaiškėjo.

Koks niostabus oras, sode krapštinėjamės.

Vyrui temperatūra pakilo 😔

Atsakyti

Mukut, kokius žagarėlius kepi? Varškinius ar paprastus?

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 03 30, 15:38)
<p>Mukut, kokius žagarėlius kepi? Varškinius ar paprastus?</p>

Paprastus smile.gifo varskinis tortas ax.gif Prausiama bliūdą priviriau :) MB įvertino geruliai, pagal senobinį receptą. Po šaukšta grietinės, smetonos, degtinės, vienas kiaušinis ir miltų,kad suliptu tešla. Tik daužyti tešlą su kočėlu reikia ilgokai, tai visa šlapia buvau :D  tipo sportas :rolleyes: Lekiu virti kiaušius po vakare ant Naktinės Vigilijos važiuoasim su MB, mamukas sakė nevažiuos nusitrepsėjo :(

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 30 kovo 2024 - 16:23
Pas mus irgi nuostabus oras,sauleta 14 silumos,o saulej net 17 rode.Siltnamy pomidorai lipa lauk is dezes,neperdziuve,matyt po agro palaiko dregme,o dar nakty kondensatas susidaro gal,zodziu perkeliau is pietu puses toliau nuo lango,matosi,kd per karsta,pridengiau tik vienguba agro,pripyliau daugiau zemiu i indelius ,pora savaiciu ir bus galima sodint i siltnami.Jei neatsals orai zinoma.Paprikos irgi paauge,pasodinau su dviem lapeliais,dabar jau 4-6.zodziu,viskas gerai.Tulpes baigia perzydet,siemet keistai ir ankstyvos ir velyvos,visos kartu.OIr pilnaviduriai mano narcizai isdidejo galvos,grazu ziuret.O ravet liko darzelis.Visa kita normaliai.Ridikai lauke paauge,spinatai gerai sudyge,tik burokeliai vietomis,kur nedygo,siandien dar iberiau seklos.Krapu pilnas siltnamis.Meskiniai cesnakai irgi jau lapai ilgoi.Darbo yra ,laiko nera,MB vel serga Ispanija,isvarys mane is proto.
Einu kazka perkast ir dirbt toliau.
Atsakyti

Ne vaikų teisės, o socialiniai darbuotojai tikriausiai. Kai atvažiavo, užregistravo į mokyklą vaikus, į sveikatos priežiūros įstaigą. Atėjo, tikrino sąlygas. Jie abu negeriantys, nerūkantys, šeima graži, darni. Dabar Svainis tik rūkyt oradėjo ir jaunystėj rūkė, bet proeš suailaukiant vaiių, tai sutarė, kad mes. Gal kad emigrantai, bet jie iš pašalpų niekad negyveno, jokių lengvatų nuomai negavo, tik vaikų pinigus kaip ir visi. Sesė nedirbo, bet išsiėmė patentą ir mokėjo mokesčiis, kad eitų stažas. Bet grįžo čia, nes namai gražūs, artimieji, draugai. Pragyveimo kokybine orasme - panašiai. Čia Sesuo dirba, Vyras negali. Buvo sunku, kai mergaitei gydymui reikėjo krūvos pinigų. Ir dabar nelengva, bet dėl to, kad namuose du ligoniai. P.S. grįžo ne dėl to, nes po poros metų tik išaiškėjo.

Koks niostabus oras, sode krapštinėjamės.

Vyrui temperatūra pakilo 😔

Mano giminaičiams Niekas niekad netikrino. Keista 

Atsakyti

Man tikslo meluot nėra. JK didelė šalis. Gal nudegę buvo dėl atvykėlių tam mieste, toj seniūnijoj, nežinau. Vaikai lankė geras mokyklas/ gimnazijas  su stojamaisiais, vyriausiajam po egzaminų rekomendavo klasę peršokt. Lankė ir nuotoliu pagal sutartį Lietuvoje lietuvių pamokas gimnazijoj. Vyriausiasis dabar mokslus baigė su trišale sutartim, dirba didelėje tarptautinėje farmacijos kompanijoje. Jis liko, mato perspektyvas. Gal kada sugalvos grįžt, nes gali dirbti visam pasaulyje, bet mąsto apie Kanadą.

Dėl mokslo, kad prastas lygis, nepritarsiu. Nuo vaikų priklauso. Vaikai grįžę sustojo į stipriausias gimnazijas. Ten nebuvo privati gimnazija, bet stipri, su stojamaisiais.

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2024 03 30, 16:14)
< MB įvertino geruliai, pagal senobinį receptą. Po šaukšta grietinės, smetonos, degtinės, vienas kiaušinis ir miltų,kad suliptu tešla. Tik daužyti tešlą su kočėlu reikia ilgokai, tai visa šlapia buvau biggrin.gif  tipo sportas rolleyes.gif Lekiu virti kiaušius po vakare ant Naktinės Vigilijos važiuoasim su MB, mamukas sakė nevažiuos nusitrepsėjo verysad.gif</p>

O grietinė ir smetona ne tas pats?
Aš skruzdėlyną kepu iš panašios tešlos, tik begrietinės ir smetonos bigsmile.gif 1 kiaušinis, šaukštas alkoholio ir 95 g miltų.
Šiandien kepiau tokį manų pyragą (pirmą kartą). Nu gal ir nieko. Buvau planavusi medutį dar, bet lauke pratrepsėjom visą dieną, tai liksim be rimtesnio pyrago Šv. Velykų proga ax.gif Po pirties, tai visai nebeturiu jėgų. Ai, bus gerai ir taip ax.gif
Atsakyti