MB dirba ir privačiam sektoriuje. Žinok tikrai nėra alga kaip UK
Su 4 vaikais ir tik vienam iš šeimos dirbant, visur sunku bus. Dėl vaikų teisių tikrinimo, ar vaikai turi kambarius, tai pirmą kartą girdžiu. Nn žmonių, giminių ten išvykę, nu rimtai niekam netikrino
Ingrida, prajuokinai su medicina. Kuri mama nenorėtų vaiko daktaro Aš irgi norėjau . Maniškis nes įstojęs buvo . Antru numeriu
Aš tai visada sakiau - eik į programerius... nenorėjo.
Pinigai nedideli lyginant su progrmavimu, bet daro tai kas labai įdomu . Kūryba taigi , augintinius dresiruoti . Kad ir labai maži tie augintiniai Maistui , kelionėms, paskolai užtenka. Žiūrint kokie poreikiai pas žmogų ...
O kokie tie jo augintiniai?
Labas rytas,
sakiau diskusija baigiu,bet nu uzveda vel.Londone namu nuomos kainos dideles,bet,jei tavo atlyginimas neisnesa pragyvenimo minimumo gauni universalius kreditus namo nuomos kastams padengt.Londonas pats brangiausias miestas pasaulyje,nera ko stebetis.Provincijoj,kaip musu,mokesciai uz nuoma perpus mazesni.Tiesa,dar Londone ir uzmokestis uz darba turi kitus ikainius,nei visoj UK.
Nebėra Lietuvoj tu minimalių algų miestuose.
Ir dar labai daug juodų pinigų . Tikėti statistika negalima.
Niekas nesiginčija , kad UK atlyginimai didesni . Ypač prestižinių specialybių .
Bet šiai dienai mieste net nekvalifikuotas darbuotojas dažnai tą anglišką minimumą uždirba. Regijonuose pašalpiniai klesti.
Jei gyveni regione iš pašalpos , gal ir verta važiuoti ...
Bet jei mieste ir gauni 1200-1300 ar verta ?
Mano vaikai visai nesitarė kur stos . Jie žinojo
Čia aš žliumbiau savaitę kai išvažiavo .
Lietuvai turi tą NemeilėsSavoŠaliai geną . Kažkada MB dirbo Čekijoje. Atlyginimai ne pyragai , kainos irgi . Bet jie labai retai kažkur važiuoja Laimės Ieškoti . Jiems gana. Kažkaip laimingi pas save. Ir dar lietuvaičiams labai patinka kančia Galiu spręsti pagal tai kiek kartų privačia partiją valdžion išrinkom Prie jų valdymo visada skauda
Kaip tas nekvalifikuotas darbuotojas LT gali uzdirbt minimuma UK per tas pacias darbo valandas,man idomu.
Apie Cekija,cia is tos serijos VBS.Pilna vien musu mieste darbuotoju is Cekijos,dar daugiau nei is LT.Visi viesbuciai padaveju,registraturos darbuotoju dauguma cekai.Cia kiek as susiduriau dirbdama.Turiu drauge is gymo laiku ceke,jos pasakojimai kitokie.
Nevaiksto socialiniai darbuotojai tikrint koki nama tu issinuomavai ir ar jis tiks tavo vaikams.Yra istatymas ir jo laikosi,kad jei seimoj 4 vaikai,tai turi but vienos lyties vaikams viemas kambarys,o tevams kitas.Sunus turi dvi poras vaiku,tai jis gavo valdiska nama 3 miegamuju,tai yra ,vienas miegamasis tevam,vienas dviem mergaitem ir vienas dviem bernam,taip pat bendras kambarys visiems susest ir ilsetis ir virtuve.UK namai skaiciuojami kiek turi ne kambariu ,o miegamuju.O atskirai kiekvienam vaikui kambario nereikia,niekas nepraso,tokiu taisykliu nera.Ir dar,jei noresi nuomotis is agenturos,negales 6 zmones issinuomot 2 miegamuju namo,nes agenturos privalo laikytis nuomos istatymo,apie kuri rasiau auksciau.O socialiniai darbuotojai eina tik i skundus,jei seimoj pijokaujama,triuksmaujama,jei paliekami vaikai vieni iki 10 m,amziaus ir kas notrs paskunde,o siaip,be niekur nieko niekas nieko netikrina.
Kiek suprantu tai treniruoja baltimą. DNR pjausto virusų pagalba ? Kažkas tokio labai primityviai sugebu papasakoti.
Aš viską suprantu , kai jis pasakoja apie savo darbą, dievo dovana moka papasakoti paprastai be terminų.
Bet perpasakoti ne.
Būna kad dirba 24 valandas, nes kas kelias val. tenka maitinti arba žiūrėti kas užaugo ir tt.
Sekmadienio vakare dažnokai važiuoja iki darbo kažką iš šaldytuvo ištraukti ar kažką pamaitinti.
Labos
Vyniotiniai išvirti, paslėgti einu žagarėlių kepti ir tortą daryti. Dar avinuką iš sviesto padarydiu,išsiderėjo iš mamuko Kiaušiniai jau užmerkti darysiu kelių spalvų su svogūnais ir mėlynuoju kopūstu, pastaruosius pirmą kartą, mažu kažkas gausis
Dėl vaiko pasirinkimo...nekišau nosies oi ne meluoju kišau, norėjo būti psichologė, tačiau pasirinko tekstilės inžinierija o dabar programuotoja ...ir ką tu čia patarsi, gyvenimo šachmatai susidėlioja kaip turi būti.
Saintlina prajuokinai su Klaipėdos turgumi, tikiuosi patiks
Ką lekiu toliau būrti virtuvėje, paskui vaikyti gyvates
Muka,esu darius su melynuoju kopustu,man gavosi snipstas.Bet internetas pilnas,kad nusidazo.Neisivaizduoju,kiek tada reikia to melyno kopusto det,kad itrauktu kiausinis spalva.Tiesa,mano kiausai tada buvo rudi,baltu niekur neradau.Siemet turiu.
Pagalbinis darbininkas statybose , kaina prasideda nuo 100 Eur už dieną.
Vairuotojas - startinis atlyginimas nuo 1000 , paskui kyla iki 1500. Vežioti prekes. Paprastai lengvo svorio .
Mano įmonėje gamyba - darbininkų atlyginimas nuo 1200, kas nesenai pradėjo iki 1600 kas dirba 10 metų.
Sandėlys prasčiausiai apmokamas . Pradeda nuo 900 ir vidurkis 1200.
Vadybininkas kiek uždirba, tiek gauna. Per metus pasidaro įdirbį iki 1800-2000, jei gali dirbti tą darbą .
Visos išvardintos pareigos apie kurias kalbu Kaunas. Pati žinau ...
Valytojos darbas , veiklos vieta - Vilnius ir Kaunas , valo privačius namus . Nuo 1000 iki 1500 per mėn . Dirba sau . Moka tą darbą daryti . Turi vardą. Pažįstu asmeniškai .
Socialinė padėjėja -800-1300, ne 8 val. dirba, mažiau . Darbas sunkus.
Visokių santechnikų , elektrikų kurių atlyginimas tik minimumas, o skaičiai bele kokie ? Kokios jų pajamos ? 8-14 tūkst kai pakilimas statybose? Ir dar lauki kol teiksis pasirodyti .
Kirpėjos , manikiuristės - jei moka dirbti 2 000 lieka. Atmetus medžiagas. Vidurkis atlyginimo per metus. Žinoma , jei rankos iš dubcės auga tai eisi į minusą.
Vėl kalbu - apie Kauną ir apie žmonės kurie moka dirbti .
Dazykit raudonuoju saldžiu vynu, gaunasi tamsiai violetiniai blizgantys kiausai
Man labai nemieli . Kokie tai drakono. Šiurkštūs .
Luety, kalbu apie šiandien dieną:
Pagalbinis darbininkas statybose , kaina prasideda nuo 100 Eur už dieną.
Vairuotojas - startinis atlyginimas nuo 1000 , paskui kyla iki 1500. Vežioti prekes. Paprastai lengvo svorio .
Mano įmonėje gamyba - darbininkų atlyginimas nuo 1200, kas nesenai pradėjo iki 1600 kas dirba 10 metų.
Sandėlys prasčiausiai apmokamas . Pradeda nuo 900 ir vidurkis 1200.
Vadybininkas kiek uždirba, tiek gauna. Per metus pasidaro įdirbį iki 1800-2000, jei gali dirbti tą darbą .
Visos išvardintos pareigos apie kurias kalbu Kaunas. Pati žinau ...
Valytojos darbas , veiklos vieta - Vilnius ir Kaunas , valo privačius namus . Nuo 1000 iki 1500 per mėn . Dirba sau . Moka tą darbą daryti . Turi vardą. Pažįstu asmeniškai .
Socialinė padėjėja -800-1300, ne 8 val. dirba, mažiau . Darbas sunkus.
Visokių santechnikų , elektrikų kurių atlyginimas tik minimumas, o skaičiai bele kokie ? Kokios jų pajamos ? 8-14 tūkst kai pakilimas statybose? Ir dar lauki kol teiksis pasirodyti .
Kirpėjos , manikiuristės - jei moka dirbti 2 000 lieka. Atmetus medžiagas. Vidurkis atlyginimo per metus. Žinoma , jei rankos iš dubcės auga tai eisi į minusą.
Vėl kalbu - apie Kauną ir apie žmonės kurie moka dirbti .
Ne Kaune ar vln situacija visai kitokia. Pvz Darbininkai iki 1000 uždirba. Kitos sritys irgi mažiau. Net ir mokantys dirbti. Pvz mano draugė plaukimo trenerė sporto mokykloj nei 800 negauna. Viena augina du vaikus, tad kad išgyventų turi kiekvieną savaitgalį papildomai uždarbiauti. Man asmeniškai tai neatrodo normalu
Man labai nemieli . Kokie tai drakono. Šiurkštūs .Mat kaip. O man gražu, kaip brangakmeniai atrodo 😄. Be to- jokio vargo