QUOTE(Pou @ 2024 03 29, 12:54)
<p>Kava, tai tu įdėjai skelbimą trobos, kuri prie pat kelio, griūnanti. Bet jei paieškoti normalesnės sodybos, su patogumais name, ne prie pat gatvės, nėra arba kainos tikrai didelės.</p><p>Aš į Vilnių važinėjau 100 km., man tai taip pat kainavo. Pasirenki ar nuomotis būstą tam pačiam mieste, ar važinėt. Man pigiau būtų persikelt buvę, bet šeima buvo Kaune. Bet jei rinktis migravimą šaly ar emigraciją iš šalies - aš rinkausi šaly. Man keista, kad žmonės neieško išeičių toj pačioj šaly, bet va kitur - dar ir kaip. Sako, kad UK uždirba daug, pasižiūri kiek jie dirba, kaip dirba - na ir Lietuvoje panašiai uždirbtų. Įperkamumas - tai ne vien maistas. Kai suplotų už nuomą bezbožnus pinigus, už elektrą, internetą ir t.t. - panaši kokybė būtų kaip čia, tik pliusas, kad sava šalis, savi žmonės.</p><p></p><p>Nebūtina, kad mūsų nuomonės sutaptų.</p>
Nereikia sakyt,kad UK zmones dirba daugiau nei LT.Dirba visur,jei nori turet.LT zinau irgi labai daug dirbanciu zmoniu,nes nori turet,O UK keli darbai ne labai apsimoka,izauga atskaitymo procentas ryskiai.Palygint nesunku- 40 val po £10,45 yra minimali alga.Menesis 1672£.LT minimumas per menesi 567 eurais,tai svarais dar maziau iseis.Masina bustas niekur nera pigus islaikymas,bet yra daug niusansu.Ta suzinai,tik gyvendamas cia.O atvaziaves keliom dienom,ir pavaiksciojes,pasiklauses ka sneka kiti,vaizdo nesusidarysi.
Isvaziavau budama 50 metu,2002m,kai jokio darbo musu mieste uz normalu atlyginima nebuvo galima gaut.Ir dar daug niuansu,kodel rinkausi emigracija.Isvaziuojant negalvojau visam,tik 6 menesiam,tada visi ant tiek laiko planavo vaziuot ir dauguma pasiliko.
Sunku pradzioj-taip.Niekada nesijausi savas_taip.Visada ilgieses Lietuvos-taip.Kuo senyn tuo labyn,bet cia vaikai,gimine didesne dalis.Ir dar daug niuansu,kurie cia laiko.Ypratau,vistik 22 metai.
QUOTE(Amadėja* @ 2024 03 29, 12:54)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Dusia37" data-cid="73141807" data-time="1711707790"><div><p>Kaimui Labai pakenkė pašalpos.
Žolia aš matau kitą pusę - nenori žmonės dirbti .
Nepasakosiu liūdnų istorijų , bet taip yra.
Buvau UK 2019 Londėj ir 2020 Velse metais. Tai Londone kainos kosmosas. 2020 metais Velse kavinėse brangiau, parduotuvėje kai kas ...</p></div></blockquote><p>Pernai brolis Londone buvo. Sakė labai brangu, o jis pakeliaujantis žmogus.</p>