Tai ir vėl viskas sukasi apie didmiesčius. Tai negi visiems suvažiuot į Vilnių?
Toliau nuo Vilniaus pilna pusdykių sodybų, bet va ten kažkaip niekas nesiveržia. Kodėl? Nes o kaip ten pragyventi?
Manau pusdykiu jau niekur nebėra 🤔
Toliau nuo Vilniaus pilna pusdykių sodybų, bet va ten kažkaip niekas nesiveržia. Kodėl? Nes o kaip ten pragyventi?Manau, apilnk kiekvieną miestą tos sodybos yra brangios, ne tik apie Vilnių. Plius visur, kur yra ežerų, upė prateka ir pan. Šiaip problema gal yra ne tik darbo nebuvimas.. galėtų juk ten gyvent į pensiją išėję ar nuotoliu dirbantys. Didesnė bėda yra, kad nebėr arti med.punktų, bankų, paštų, autobusai nevažiuoja ir pan.
Man klausimas, ką iš UK galima siųsti į Lietuvą dabar? Seniau gal rūbus kraudavo ?
Iš Lietuvos tai tašėm maisto tėveliai pakrauna. Pati kroviau , mano kolegės vaikams krovė ( jie dirbti išvažiavę buvo ), mano sesė savo dukrytei prieš šventes visada pakrauna. Kokio užkrovimo autobusiukai važiuodavo į UK pati mačiau. Ne kartą kroviau .
Dėl pinigų , tai niekas nesuskaičiavo ir nesuskaičiuos. Labai daug grynų vaikšto . Atrodo normalu , kad seniems tėvams vaikai privalo padėti ? Man tai žmogiška. Ar reikia lietuviškai - remti vaikus iki pensijos ( žinoma jų pensijos ) ?
Man gaila to Milijono lietuvių kurie pasikeitus santvarkai patapo nebereikalingi . Jų vaikaičiai jau tikrai nemokės kalbos. Juos Lietuva prarado .
Kad Lietuva per 20 metų labai pasikeitė, tai irgi faktas. Ne tik trinkelėmis.
Kai kur į gerą , kai kur į blogą.
Vat nebūtų buvę Tarybų , gal ir gyventume kaip kokie suomiai . Nors mes ne tokio charakterio ...
Ne tik charaktery esmė. Gyventume kaip visa normali Europa +-
Kava, tai tu įdėjai skelbimą trobos, kuri prie pat kelio, griūnanti. Bet jei paieškoti normalesnės sodybos, su patogumais name, ne prie pat gatvės, nėra arba kainos tikrai didelės.
Aš į Vilnių važinėjau 100 km., man tai taip pat kainavo. Pasirenki ar nuomotis būstą tam pačiam mieste, ar važinėt. Man pigiau būtų persikelt buvę, bet šeima buvo Kaune. Bet jei rinktis migravimą šaly ar emigraciją iš šalies - aš rinkausi šaly. Man keista, kad žmonės neieško išeičių toj pačioj šaly, bet va kitur - dar ir kaip. Sako, kad UK uždirba daug, pasižiūri kiek jie dirba, kaip dirba - na ir Lietuvoje panašiai uždirbtų. Įperkamumas - tai ne vien maistas. Kai suplotų už nuomą bezbožnus pinigus, už elektrą, internetą ir t.t. - panaši kokybė būtų kaip čia, tik pliusas, kad sava šalis, savi žmonės.
Nebūtina, kad mūsų nuomonės sutaptų.
Kaimui Labai pakenkė pašalpos.
Žolia aš matau kitą pusę - nenori žmonės dirbti .
Nepasakosiu liūdnų istorijų , bet taip yra.
Buvau UK 2019 Londėj ir 2020 Velse metais. Tai Londone kainos kosmosas. 2020 metais Velse kavinėse brangiau, parduotuvėje kai kas ...
Pernai brolis Londone buvo. Sakė labai brangu, o jis pakeliaujantis žmogus.