Labas rytas,
Esu siuntus giminem kaledom tases,MB mamai padejom pinigais sildymui,atvaziave visada prikraudavom saldikli maistu,atsargas skalbimo milteliu.Mano teveliui mazai siuntem,tik malkom ir anglim pinigu,namo apsildymui ziema,bet atvaziave ar as ar brolis,visada pripirkdavom maisto atsargu,skalbimo priemoniu,o kai issikele i buta,jau nebereikejo siust,neprieme,uztekdavo pensiju,mano tevelio didele pensija buvo.
Siuo metu siunciu tik ,kai kam giminej labai sunku,o siaip nebera kam besiust.
Luety, Brangioji, gi aš neklausiu taip, kad ataskaitą pateiktum. čia retorinis klausimas. Jei ką, tai ir mes, kai Sesuo gyveno UK, mes prikraudavom krepšių krepšius dovanų, lauktuvių į UK ir ne vienąkart siųsdavom. Ir pagal tai, kaip pervežėjai klesti, tai darė ne vien mūsų šeimos. Tokie mainai vyko ir vyks.
Aš tą ir norėjau pasakyt, kad jau nebėra kam siųst - kitose šalyse jau pasikeitė gyvenančių karta. Jie patys įsitvirtino - vaikai ir Lietuvoj tikrai gerai uždirba, arba jie užsieny gyvena, studijuoja. Tos pagalvos reikia vis mažiau.
Jei kaip Žolia sako, lietuviai perka namus užsieny, anksčiau taip pirkdavo Lietuvoje emigrantai, nes daug kas tikėjosi grįžti į Lietuvą - jei ai argumentas.
Merginos, mūsų minimali alga jau tikrai didelė ir tikrai gerbūvis ne toks, kaip kad buvo prieš dešimt metų, jau nekalbu apie dar ankstesnį laiką.
Tiesiog, gyvenimas yra geras. Kad jis geras parodo, kiek mes jau turime atvykėlių dirbti čia ir ne tik karo kontekste, tai buvo jau ir anksčiau.
Nereikia įsivaizduoti, kad Lietuva pašalpinių ir blogai gyvenančių šalis. Taip nėra. Kas gali dirbti ir nori - tikrai sėkmingai daro tą ir Lietuvoj. Daug kas Lietuvą įvardiną kaip galimybių šalį.
Tikėkimės, kad bus taika ir mes tik dar labiau klestėsime.
Gražios dienos!