Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Bitininkėms patarimas - užmačiau.

Sodininkas Gediminas patarė, kokiais darbais reikia užsiimti šiuo metu, ir pristatė populiarėjančią naujieną – dekoratyvų ir vertingą augalą - Delfi agro

Atsakyti
Anoks čia darbas kiaušinius išvirti . Ne talibai taigi .
Pas mus tokios tradicijos , ar čia to krašto , ar mamos - babos nežinau .
Ir dar - man Velykų bobutė kiaušinių atnešdavo... Kada spėdavo nudažyti nežinau . Kol aš miegodavau ? Ir mano vaikam nešdavo. Jiems ne tik kiaušinių bet dar ir kinderių biggrin.gif

Ingridėl, gal už Igną balsuočiau . Aš taigi vatnikė . Man dabartinis nepatiko kai reikėjo rinktis iš dviejų . Rinkausi mažesnę blogybę. Nors daug jiedu su Duda gero padarė , kai karas prasidėjo. Lietuvoje tik niekas apie tai nekalbėjo ...

Bet kokia mėsa yra geriau už bulką. Mano nuomonė. Senais laikais kai badas pirmiausia diržus išvirdavo ir suvalgydavo , pakui tik garšvas ...
Kadangi Smegenų Plovimas vyksta , tai mėsa blogis, riebalai blogis . Gėris avižos, piliulės ir žolės... Na tais klausimais turiu savo nuomonę biggrin.gif
Atsakyti

Turbūt balsuosiu už Nausėda, nes daugiau nėra už ką visiškai. Šitas bent jau žinomas fruktas

Atsakyti

Dusia, kai badas būdavo, dilgėles valgydavo. Ir jei būdavo dilgėlių, tai ant to ir laikydavosi. Vėliau jau garšvos. O kas balandas valgydavo, tas ir ant debesėlio supdavosi netrukus.

Atsakyti

P.S. tik ne už Igną, Eduardą ir t. t.

Atsakyti

saule,10 silumos,rasojutimine 5 del salto didelio vejo.
Dusia,cia gal kaip kokiuose regionuose tu kiausiniu valgymas ivairus,arba pagal seimu tradicijas.Pas mus Velyku ryta nieko nedarydavom,nevalia.kiausiniai is vakaro dazomi,valgomi buvo,kaip pas Muka,su krienais ir pyragas su sviestu.

Tiesa,mano kalija vazone iskele ziedus,skaiciavau 14 ,bet bus daugiau,ir vienas si ryta jau prazydo. ax.gifGrazu man.

net pas mus +12 ))

pas mus irgi Velykų rytą nieko negalima buvo daryti. Pamenu, kaip nuo mamos velnių gavau, kad galvą Velykų rytą išsiploviau )))  o dabar nieko, pati ir bulves skuta per Velykas, ir pakast ko daržan nulenda )) Tai kiaušinius ir mes vakare dažydavom ir ryte šaltus valgydavom. Nors kai pagalvoji - karštas tikrai skaniau.

Va kokia tradicija dabar kaime atsiradus, ko anksčiau nebuvo - tai kiaušiniautojai. Eina vaikai su krepšiais krūvom. Reik užsipirkt saldainių, sausainių, kad turėt ką visiems įdėt. Kaimas nemažas, suvažiuoja visokie anūkai proanūkiai, tikrai daug ateina. 

Tai jau kalijos foto kel kur nori, bet kad man parodytum  :wub:  aina sau, net 14 žiedų  :wub: Nu kokio grožio kelmas turėsi  :wub:​ 

Atsakyti

P.S. tik ne už Igną, Eduardą ir t. t.

o tai daugiau kandidatų jau neatsiras? psio, galutinis pasirinkimas jau tik iš šitų? Ta prasme, ne iš tavo pavardintų, bet iš to oficialaus sąrašo.

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 03 27, 13:20)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Pou" data-cid="73141380" data-time="1711537985"><div><p>P.S. tik ne už Igną, Eduardą ir t. t.</p></div></blockquote><p>o tai daugiau kandidatų jau neatsiras? psio, galutinis pasirinkimas jau tik iš šitų? Ta prasme, ne iš tavo pavardintų, bet iš to oficialaus sąrašo.</p>

Laba,
Saintlina, kaip su keliuku baigės?
Atsakyti

o tai daugiau kandidatų jau neatsiras? psio, galutinis pasirinkimas jau tik iš šitų? Ta prasme, ne iš tavo pavardintų, bet iš to oficialaus sąrašo.

Yra, balsuosiu.

Atsakyti

Išpikiavau pomidorų daigus, na bet tokia bloznuma. Anksčiau Razormino buvo mažom pakuotėm, dabar neužmatau. Būt gerai.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 03 27, 12:07)
Labos
Ingridėl  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Pasėdėk, pagulinėk , pamegzk ... O daržai birželio pradžioje pasėti labai gerai užauga.
Oras labai apgaulingas, saulytė šviečia, bet vėjukas žieminis. Nemielas .
Per Velykas vasara ateis.
Mukute, antros Velykų dienos niekas nešvęsdavo . Pirmadienį visi į darbus , mokslus ir tt. Atstumai ne tie , kad kažkur po darbų važiuoti.
PS aš kaimietė. O  mano kaime niekas šaltų kietai virtų kiaušinių kai aš buvau vaikas nevalgydavo  biggrin.gif . Ir aš tame tarpe smile.gif Kietai virtas kiaušinis tik baltai mišrainei arba įdarymui .  Velykų rytą švieži, šilti , minkštai virti kiaušiniai su sviestu . Sviestą dedi į kiaušinį, jis patirpsta, pabarstai druska,  kabini šaukšteliu  ir valgai. Užkandi juoda duona ... Net užsimaniau  tongue.gif
Mane irgi gerai būtų surišti . Nulėkiau į sporto salę.  MB raukėsi ir barėsi ... Bet jei bus blogai tai rytoj  biggrin.gif . Grįžau lengvesniais pečiais. Blogiausia būna miegoti . Šianakt miegojau be pagalvės,  žymiau lengviau vartytis  tongue.gif .
Darbai cypauja, dar reikia ištrūkti apsipirkti ( teks su MB ,kad  terbų ant pečių nenešt).

pas mumi švęsdavo ir dar diedai moteris su vandeniu laistydavo, čia turbūt iš lenkų atėjo, nes diedukas su močiute tai tikrai šnekėjo lenkiškai smile.gif mes visi kavianski tai atstumai nebėda buvo smile.gif
Atsakyti

Saintlina, kaip su keliuku baigės?

nieks nenori pešiotis. Artimiausi kaimynai ta proga irgi prasiplės, tai net patenkinti. Tai net nelabai yr kam bangas kelt..

Atsakyti