QUOTE(Dusia37 @ 2024 03 27, 09:07)
Labos
Ingridėl
Pasėdėk, pagulinėk , pamegzk ... O daržai birželio pradžioje pasėti labai gerai užauga.
Oras labai apgaulingas, saulytė šviečia, bet vėjukas žieminis. Nemielas .
Per Velykas vasara ateis.
Mukute, antros Velykų dienos niekas nešvęsdavo . Pirmadienį visi į darbus , mokslus ir tt. Atstumai ne tie , kad kažkur po darbų važiuoti.
PS aš kaimietė. O mano kaime niekas šaltų kietai virtų kiaušinių kai aš buvau vaikas nevalgydavo
. Ir aš tame tarpe
Kietai virtas kiaušinis tik baltai mišrainei arba įdarymui . Velykų rytą švieži, šilti , minkštai virti kiaušiniai su sviestu . Sviestą dedi į kiaušinį, jis patirpsta, pabarstai druska, kabini šaukšteliu ir valgai. Užkandi juoda duona ... Net užsimaniau
Mane irgi gerai būtų surišti . Nulėkiau į sporto salę. MB raukėsi ir barėsi ... Bet jei bus blogai tai rytoj
. Grįžau lengvesniais pečiais. Blogiausia būna miegoti . Šianakt miegojau be pagalvės, žymiau lengviau vartytis
.
Darbai cypauja, dar reikia ištrūkti apsipirkti ( teks su MB ,kad terbų ant pečių nenešt).
Labas rytas,
saule,10 silumos,rasojutimine 5 del salto didelio vejo.
Dusia,cia gal kaip kokiuose regionuose tu kiausiniu valgymas ivairus,arba pagal seimu tradicijas.Pas mus Velyku ryta nieko nedarydavom,nevalia.kiausiniai is vakaro dazomi,valgomi buvo,kaip pas Muka,su krienais ir pyragas su sviestu.O jau sviesto skanumas budavo,anais laikais is mociutes vezdavomes,jie karves kelias laike kaime.
Dusia,jums gerai,yra turgus,yra ukininkai,kurie dar pagamina normalios mesos,Nu cia su mesa krakas.Ar brangi parde ar pigi,vienas ir tas pats,bjauri,neskani,smirdinti,ar jautis at vista,vienas ir tas pats.Turgu nera,fermeriu pardziu neiko.Viena buvo,pardave visa ferma ,tas naujasis parde uzdare,apmokesdino iejima i gyvuliu apziura i darzus.Anksciau,kol anukai buvo mazi,vaziuodavom paziuret gyvuliu,pavaiksciot po ferma,viskas free,braskiu ir avieciu skink i in delius,valgyk kiek nori,o ko nesuvalgai ir prisiskynei i indeli,nesiesi i parde apmoket,nebrangiai.Pardej ir kiausu ir mesos buvo.Zodziu,nezinau net ka pirkt apart zuvies velykom.MB parnese vista is vidutinio brangumo maisto PC,nu nepatinka ji man,propusta,kaip silikonine boba,ispampus visa,imsi virt ar kept,bus skonis baisus.Tai va,atpratins nuo mesos reiks tapt vegetarais,kol savo darzoves bus,valgysim savo,o po to rankiosim zolytes,kurios nenusals per ziema
Tiesa,mano kalija vazone iskele ziedus,skaiciavau 14 ,bet bus daugiau,ir vienas si ryta jau prazydo.
Grazu man.