Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Neišlaikiau tradicijų . Pas mane vaikystėje būdavo ruliadas ir burokėlių mišrainė Velykoms. Kaip vienas iš patiekalų . Nesu gaminusi , manau , kad niekas nevalgytų tokio patiekalo ax.gif
Kada daug patiekalų suvalgyti nežinau ?
Pusryčiams visada šilti kiaušiniai. Tada važiuojam pasivaikščioti iki Pažaislio, kad pietums vietos pasidaryti . Pietums vienas šiltas.
Vaikai paprastai anksčiau parvažiuoja, tai šeštadienį prikepu žuvies. Pamarinuoju silkės. Mėgsta labai. Šeštadienį dar pasninkas.
Bandau sugalvoti , kas mano šeimoj galėtų valgyti žagarėlius? Aš ne. MB nebe... Sūnus sportuoja , saldumynų vengia. Be to su jo jautriu, iš manes paveldėtu virškinimu, abejoju ar ragautų tokio negero riebalo. Biochemikas biggrin.gif
Va taip man nieko ir nereikia tongue.gif
Atsakyti

Būtų mamaitė šalia patikėk būtų tų ritualinių patiekalų.

Mama per pandemija visiem lauknešėlius padarė, kad tik nepamirštume kas turi būti ant stalo.

Žinai pats nekažką p[atieklas, bet va išlaikius riebalų virimo balansą mažu... na taip užsimanė šeimyna, aš tai saldumynam labai abejinga...ale iš kur tas triženklis svarstyklėse  :blink:​ 

Atsakyti

Tiesa kumpis tik šalto rūkymo  :)

o, net pagalvojus nebūčiau, kad nekaršto :) 

Atsakyti
Iš tradicijų tai kiaušinių ridenimas ir supynės ...
Va ką pamenu.
Anūkų neturim , o mes jau tingim smile.gif
Atsakyti

Na kiaušinius ridendavome ir mes, antrą dieną Velykų pas dieduko seserį Vilijampolėje susirinkdavom, o ten vaikų būrys...ot zbitkų prigalvodavome. Tuomet suneštinis, kas ką turėdavo tuom dalindavosi....jo miršta kartos, miršta su jais ir papročiai, bet nemanau, kad tai blogai, kiekvienas atneša savo dalelę į gyvenimą. 

Saintlina mažu tiks  :rolleyes:​ 

Atsakyti

Saintlina, mes taip pat virdavom šalto rūkymo kumpį. Man skanu, vaikystės skonis. Bet va man tai tiesiog šienapjūčių valgis.

Muka, kaip įdomu, matai. Tas vyniotinis pas mus gryn velykinis, nes ten daug kiaušinių įeina. Ir visuomet būdavo ir kažkoks šiltas maistas.

Beje, pas Močiutę mes kiaušinius dažydavom ir virdavom iš vakaro, o va Vyro giminė - tą rytą.

Atsakyti

Turiu tokius langus, bet visą vasarą laikau ir abejas duris atidarytas. Neužtenka man pomidorams tik langų. Nebent jie šonuose būtų. Pas mane viršuj.

Dėl tarpinių egzaminų visiškai sutinku. Idiotizmas kažkoks.

Jie gerai pavasarį

Atsakyti

Perkamas kumpis su nedaug riebaliuko, surišama, kad formą turėtų ir apverdama kartu su šaltiena, nuo rūkyto kumpio šaltiena įgauna skonį tokį sodresnį. Tuomet išimama ir paslegiame, paskui pjaustoma ir valgoma su krienais.

Žagarėlius ir aš labai senai kepiau, tai sumislinau pasiterliosiu  :P

Pou močiutė sakydavo per visą gavėnią valgėt žuvį, tai šiukštu ant stalo ir dar, jokių karštų patiekalų tik šalti, po prisikėlimo tik pabaikt tiekti į stalą ir jokio darbo, pirmą velykų dieną tik savi prie stalo, antrą dieną jau gali lankyti gimines. Vot tep tokia mano močiutė buvo...išėjo anapilin 65 metų .....

Tiesa kumpis tik šalto rūkymo  :)

Kokia įdomi idėja

Atsakyti
Na man Velykos ne Velykos be šiltų kiaušinių ...
Ir būtinai daužtis ( iki dabar) , kieno kiaušinis stipresnis, tas nugalėtojas biggrin.gif .
Muka , kokia antra Velykų diena prie sovietų ?
Supynės ir ridenimai tik pirmą dieną, kitą dieną jau mokyklos, darbai ir tt.
Atsakyti

Sėdžiu Santarose prie LOR. Šeimistė sakė aš tikras galvos skausmas jai 😂

Kraujo tyrimai idealūs 😃

O jaučiuosi taip, kad griūčiau ant to suolo miegot striuke apsiklojus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 26 kovo 2024 - 15:15
QUOTE(Amadėja* @ 2024 03 26, 15:14)
<p>Sėdžiu Santarose prie LOR. Šeimistė sakė aš tikras galvos skausmas jai 😂</p>
<p> </p>
<p>Kraujo tyrimai idealūs 😃</p>
<p> </p>
<p>O jaučiuosi taip, kad griūčiau ant to suolo miegot striuke apsiklojus.</p>

Tai kokia ji gydytoja, jei taip kalba.
O tyrimus išanalizuoti ir vaistus nuo spaudimo ar cholesterolio paskirti gali ir DI . Pagal protokolą.
Laikykis 4u.gif
Atsakyti

Amadėja, ką Santaros kl. LOR pasakė?

Atsakyti