Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Pou , ką mėgstate ... Višta , antis, spandinė, karka, šonkauliukai , maltos mėsos mandresni kepsniai ir tt. Šonkauliukai riebu būna. Paukštiena liesiau . 

Jei vyresni žmonės man labai patinka maltos mėsos patiekalai . Dėl problemų su dantimis... Nejuokauju, yra ta bėda. Steiko nepateiksi.

Atsakyti

https://www.facebook...747743330651095

Įdėja... Paprasta ir skanu .

Atsakyti

Pou , ką mėgstate ... Višta , antis, spandinė, karka, šonkauliukai , maltos mėsos mandresni kepsniai ir tt. Šonkauliukai riebu būna. Paukštiena liesiau . 

Jei vyresni žmonės man labai patinka maltos mėsos patiekalai . Dėl problemų su dantimis... Nejuokauju, yra ta bėda. Steiko nepateiksi.

Gerai tu sakai, Anytai kaip tik su dantimi problema (išlipo vienas). Kepu tokius kepsniukus: malta mėsa, tada sluoksnis virtų kapotų grybų, tada tarkuotas sūris, ant viršaus majonezo kepurėlė.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 03 26, 08:11)
<p><a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.facebook.com/watch?v=747743330651095'>https://www.facebook.com/watch?v=747743330651095</a></p><p>Įdėja... Paprasta ir skanu .</p><p></p>

Labos,

as irgi dairausi velyku valgiu nedaug,bet skaniai.
Ta nuoroda labai jau riebu,kiauliena suris ,permazanas ,aliejus,ir neatrodo man skanu.Tai jau zrazai skaniau.
Ingrida,lengvos operacijos ir greito gijimo.
Atsakyti

Aš darau kepsnius iš maltos jautienos tokios formos kaip Kijevas, į vidų dedu grybų ar  paprikos  ar kt  + galima kruopa sviesto , sūrio   ir tt, ko turiu , ką sugalvoju .  Ir apsuku plonai pjaustyta šonine. Žalia , ne rūkyta. Skanu būna.

 Pas mane faršas be jokių ten miltų , kruopų, krakmolų  ar džiūvėsių. Kad laikytų formą  ir  neirtų kepant reikia gerai padaužyti .

Kai sezonas labai skanu dėti į faršą  smulkiau tarkuotos sunktos cukinijos.

MB parvežė "kačka' iš Lenkijos. Tai net nežinau , ar antis ar gabalas lėtai keptos jautienos. Plėšomos, skanios.  Tobulą gabalą lėtam kepimui pasilikau , net užrašiau Velykoms :) 

Atsakyti

MB parvežė "kačka' iš Lenkijos.  :)

kas ta 'kačka'?

Atsakyti
Grazinames velykoms naturaliais produktais biggrin.gif biggrin.gif
https://www.youtube....h?v=mf2Bg3y49rg
Atsakyti

Grazinames velykoms naturaliais produktais biggrin.gifbiggrin.gif
https://www.youtube....h?v=mf2Bg3y49rg

 


Labos :)

 

Mamukas griežtai tik pas ją, tai ką tu čia ir primandravosi  :D Saldumynus tai jau man leidžia gaminti apart bulkos, tai va bus žagarėliai ir varškės nekeptas su oreo tortas, dar kelis vyniotinius išvirsiu...paskui pešimės...kodėl tiek daug, bet tradiciškai rūkytas virtas kumpis, krienai, kepta višta, vyniotinis šoninės, bulka naminė, balta mišrainė ir šiukštu jokių žuvies ir silkių  :huh2: ai dar mano gamintas avinukas iš sviesto...ir teip metai iš metų, mamos mama teip gamino, dabar mama gamina... jauč, jeigu bus kam ir aš gaminsiu  :D Vot tep mano mamukas  :4u:

Draugė laidoja trečia savo žmogų :( ( vyras pirmas mirė ir du sugyventiniai, pastarieji prieš velykas) tai kažkaip nekažkaip :(

kačka tai antis :) čia lenkiškai

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 26 kovo 2024 - 13:08

Aš darau kepsnius iš maltos jautienos tokios formos kaip Kijevas, į vidų dedu grybų ar  paprikos  ar kt  + galima kruopa sviesto , sūrio   ir tt, ko turiu , ką sugalvoju .  Ir apsuku plonai pjaustyta šonine. Žalia , ne rūkyta. Skanu būna.

 Pas mane faršas be jokių ten miltų , kruopų, krakmolų  ar džiūvėsių. Kad laikytų formą  ir  neirtų kepant reikia gerai padaužyti .

Kai sezonas labai skanu dėti į faršą  smulkiau tarkuotos sunktos cukinijos.

MB parvežė "kačka' iš Lenkijos. Tai net nežinau , ar antis ar gabalas lėtai keptos jautienos. Plėšomos, skanios.  Tobulą gabalą lėtam kepimui pasilikau , net užrašiau Velykoms :)

Dusia, anties gavai :)

Aš į maltą mėsą dedu kiaušinį, druskos, pipirų ir meškinio česnako. Kotletus, kai kepu, kartais dedu labai smulkiai tarkuotos morkos. Duodu pailsėti mėsai. O malu sprandinę dažniausiai.

Muka, Velykoms mano Mama visuomet, jei tik gali daro žuvies vyniotinį su kiaušiniais ir svogūnais, keptais svieste, plius želatina. Čia taip pat iš kartos į kartą gaminama. Su krienais ir majonezu valgom.

Atsakyti


tai va bus žagarėliai .... tradiciškai rūkytas virtas kumpis

žagarėlius kaip seniai kepiau.. gal reiktų imt ir padaryt ir man? 

O kas per kumpis? Kokios gaminimo subtilybės? Šitas variantas man skaniai skamba ))

Atsakyti

Aš mėgstu rūkyto virto kumpio įsidėt į grybavimą :)

Atsakyti

Perkamas kumpis su nedaug riebaliuko, surišama, kad formą turėtų ir apverdama kartu su šaltiena, nuo rūkyto kumpio šaltiena įgauna skonį tokį sodresnį. Tuomet išimama ir paslegiame, paskui pjaustoma ir valgoma su krienais.

Žagarėlius ir aš labai senai kepiau, tai sumislinau pasiterliosiu  :P

Pou močiutė sakydavo per visą gavėnią valgėt žuvį, tai šiukštu ant stalo ir dar, jokių karštų patiekalų tik šalti, po prisikėlimo tik pabaikt tiekti į stalą ir jokio darbo, pirmą velykų dieną tik savi prie stalo, antrą dieną jau gali lankyti gimines. Vot tep tokia mano močiutė buvo...išėjo anapilin 65 metų .....

Tiesa kumpis tik šalto rūkymo  :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 26 kovo 2024 - 13:48