Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Labas rytas,

pagaliau atsilo,16 siandien rodo bus ir saules daugiau ir vejo nera.Valio,kaip smagu.
Vakar paziurejau zirniai kur dyge,kur ne,tai ikisau dar i tarpus,gal neisnesios peles.Nuo mano nuodu,peliu nesumazejo,matosi,kad eda,nes palieka ekskrementus tose talpose,kur tie milteliai supilti.Burokai irgi blogai sudygo,ir salotos,kur is ivairiu lapeliu seklos,beveik nedygo.Is namu persodintas salotas i siltnami kazkas nugriauze kelis daigus.Nu zodziu,kaip visada.Nusiveziau paprikas is namu,zadejau persodint i indelius ir parsivezt,bet nutariau nebeterst palangiu,pakeliau ant lentynos salia pomidoru deziu,nes nebeturiu tokiu siltdeziu,uzdengiau dviguba agro,kaip nori,taip lai gyvena.Bet dabar jau atsilima rodo,tai gal ir gerai,isgyvens.Pomidorai jau paauge,tuoj reikes agro kelt auksciau,prades remtis i ja,bijau kad nenuluztu.
Isbarsciau pelenus ant darzo,apsibarsciau save,nes vejas nesuprasi is kur,atrodo atsistoju pavejui,o deda gusi i mane.Buvau susipylus i dideli vazona su skylem dugne ir kraciau ant darzo ji,bet vistiek gavau porcija.Durna,neuzsidejau maskes,busiu prisikvepus tu pelenu.
Laukia palangiu ir langu remu sveitimas,uzuolaidu plovimas,nes daigu nebera namie,o Velykos ant nosies.
Kaip idomiai Prancuzijoj.Vaikus atostogom paleidzia,ne ant Velyku,o ant atvelykio.Subludo pasaulis.Galvojau dukra atvaziuos Velykom,o pasirodo Margo atostogos tik nuo 8d iki 22d.Nu ka,per atvelyki atsvesim irgi su kiausiniais.
Papildyta:
Labai daug video apie hidrolatugamyba yra youtubej

Papildyta:
siandien kompe sena versija SM veikia,kaip bitute,reiskia dar ne pabaiga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 20 kovo 2024 - 11:33
Mukut mano paprikos ir baklažanai pikiuojami . Vakare teks. Paguoda , kad nedaug pasėjau.
Luety , fainas pas jus oras 4u.gif
Pou, o Rygoje kaliošus gamina ?
Aš žinau tik dvi labai geras siūlų parduotuves Rygoj, ten yra to , ko nėra LT. Iš vienos esu pirkusi siūlų. Ne brangiau negu LT siųstis. Ir šiaip senamiestyje labai daug fizinių siūlų + mezginų parduotuvių. Mažytės, turistams. Man geriau už muziejus biggrin.gif Moka jie žakardinti .
Mano vaikystės miestas Ryga, labai dažnai ten važiuodavom visuotinio deficito laikais. Žuvelių skonis būdavo nerealus , ir barankų ... Iš viso man Latvija tokia sava šalis, beveik kaip namie jautiesi , joks ten ne užsienis biggrin.gif tongue.gif
Biški liudna , kad pavasris ... neatsimezgiau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Jau visai mažai laiko lieka hobiams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 20 kovo 2024 - 12:03

Mukut mano paprikos ir baklažanai pikiuojami . Vakare teks. Paguoda , kad nedaug pasėjau.

o kiek mergelė paprikų prisėjo.. porą saujų, ne mažiau.  Ir visos sudygo )))  vis prapešioju praeidama, nes durniaus darbas tiek pikiuot. O ir ką po to su jom daryt? 

Baklažanų nesėju visai. Žiauriai koloradas juos pas mane ryja. Stipria chemija purkšt nesinori, nurinkimas neveikia, tai nebeauginu išvis.

Atsakyti

Luety , fainas pas jus oras 4u.gif
Pou, o Rygoje kaliošus gamina ?
Aš žinau tik dvi labai geras siūlų parduotuves Rygoj, ten yra to , ko nėra LT. Iš vienos esu pirkusi siūlų. Ne brangiau negu LT siųstis. Ir šiaip senamiestyje labai daug fizinių siūlų + mezginų parduotuvių. Mažytės, turistams. Man geriau už muziejus biggrin.gifMoka jie žakardinti .
Mano vaikystės miestas Ryga, labai dažnai ten važiuodavom visuotinio deficito laikais. Žuvelių skonis būdavo nerealus , ir barankų ... Iš viso man Latvija tokia sava šalis, beveik kaip namie jautiesi , joks ten ne užsienis biggrin.giftongue.gif
Biški liudna , kad pavasris ... neatsimezgiau biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifJau visai mažai laiko lieka hobiams.

Taigi iš dainos sprendžiant, gamina 🤣

Sadūnai - Oi, kur reiks tas mergas dėt

Oi, kur reiks tas mergas dėt?
Į Rygą, į Rygą, į saldainių fabriką.
Į Rygą, į Rygą, į saldainių fabriką.

Oi, kur reiks tas mergas dėt
Į Rygą, į Rygą, į cukierkų fabriką.

Oi, kur reiks tuos bernus dėt?
Į Rygą, į Rygą, į arielkos fabriką.

Oi, kur reiks tas bobas dėt?
Į Rygą, į Rygą, į kaliošų fabriką.
Į Rygą, į Rygą, į kaliošų fabriką
.

Oi, kur reiks tuos diedus dėt?
Į Rygą, į Rygą, į tabokos fabriką.

Atsakyti

Dusia, čia gi baika, - daina tokia.Kad jau mes prie daržų tokios, tai jau į kaliošų fabriką - cukierkų gi mažai valgai :)

Aš tai pamenu Briugėje kai įlindau į tas mažytes nėrinių ir gobelenų parduotuvytes, grožių grožis. Apskritai, nuostabus miestelis, blakinėčiau laiminga ten.

Atsakyti

bet jei daina yra, tai ir kaliošų fabrikas turi būt )) ar bent jau buvo ))

Atsakyti

Na tai tikriausiai gi buvo. Kaip ir beje Nokia iš pradžių buvo kaliošų gamykla.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 03 20, 12:46)
<p>Dusia, čia gi baika, - daina tokia.Kad jau mes prie daržų tokios, tai jau į kaliošų fabriką - cukierkų gi mažai valgai smile.gif</p><p></p><p>Aš tai pamenu Briugėje kai įlindau į tas mažytes nėrinių ir gobelenų parduotuvytes, grožių grožis. Apskritai, nuostabus miestelis, blakinėčiau laiminga ten.</p>

Tokią dainą net pamiršusi buvau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Tai manau , kad senais laikais daugiau gamybos buvo Latvijoje. Turtingesnė šalis buvo už Lietuvą iki sovietų. Deficito laikais pramoninių prekių buvo Latvijoje daugiau . O pas mus geriau su maisto produktais.
Prisikalbėjau ... noriu )
Kai buvau vaikas svajojau , kad turėsiu namuką Latvijos žvejų kaimuke prie jūros . Tame tarpe nuo Kolkos iki Jurmalos. Šiai dienai pamačiau gražesnių vietų ir šiltesnių jūrų biggrin.gif Nebenoriu .
Man gal Gentas labiau patiko negu Briugė ? Bet jie labai skirtingi. Gal ir nereikia lyginti.
Ten šokoladas nerealaus skonio . Kaina atitinkama... Skanu , daug nesuvalgysi , natūralu ir sotu.
Atsakyti

Na taip, šokoladas, nėriniai, gobelenai :) Briugė tai garsi dar tokiu labai gražiu siuvinėjimu šilkinėmis virvelėmis.

Apskritai graži šalis.

Atsakyti
Anidanda,po menisko operacijos,man ramentų reikės,ar užteks įtvaro?Reiks,jei ką ieškoti ramentų garaže ,po mb klubo operacijos turi dar būti. ax.gif
Atsakyti

Anidanda,po menisko operacijos,man ramentų reikės,ar užteks įtvaro?Reiks,jei ką ieškoti ramentų garaže ,po mb klubo operacijos turi dar būti. ax.gif

Jei meniska susiųs - tada reikės. Jei tik iškirps atplysusia dalį - nereiks 

Atsakyti

Labas rytas :4u:​ 

Atsakyti