Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Kas esate mezgę iš Dundaga ( latvių ) vilnos ? Man atrodo labai šiurkšti , nors labai išgirta. Turiu sruoga nesugalvoju kam panaudoti ...

Žolia , tu vilnos žinovė ?

Meta skaras iš jos megztas, bet man atrodo kąs ?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 19 kovo 2024 - 11:34
pasimegzk pavyzdeli,issiplauk ir pamatysi,ko ji verta.Siaip apie ja raso,kad latvijos aviu vilna.Tai koks skirtumas,kokia ta avis,jos vilna ir lietuvos avies vilna kazin ar kuo skiriasi.Cia as taip galvoju neciupinejus.Manau ,kad cia gera latviu reklama savo produkto.
Atsakyti

Apdirbimas vilnos tame fabrike geras, kiek aš supratau. Dėl to jinai vertinama.

Netgi iš kašmyro ožkų gali gauti šiukščią vilną ... 

Atsakyti
Dusia, Man atrodo, kad nėr latvių avių vilna. Yra fabrikas vilnos apdirbimo Rygoj fabrikas . O vilna pas juos yra Naujosios Zelandijos avių. Perkam vėlimui iš ten kartais susimetusios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2024 03 19, 14:18)
Dusia, Man atrodo, kad  nėr latvių avių vilna.  Yra fabrikas vilnos apdirbimo Rygoj  fabrikas  . O vilna pas juos yra Naujosios Zelandijos avių.  Perkam vėlimui iš ten kartais susimetusios  4u.gif


Dėkui Žolia wub.gif 4u.gif
Na kažkur sugalvosiu aš ją paleisti. Gal kojinėms? Turiu estiškos natūralios vilnos , storis tinka. Gal kokį žakardą kojinėms?
Noriu į Rygą. Senai buvau tongue.gif
Jei papulčiau tai mezgimo knygų prisipirkčiau . Buvau prieš kokis 5-6 metus , tokio grožio mezgimo knygų mačiau bigsmile.gif, bet tada beveik nemezgiau. Tai tik pakilnojau . Reikia kalbinti MB ... PVZ traukiniu ?

Atsakyti

Dusia, į kaliošų fabriką užsimanei? Palauk čiut šilumos ir važiuokit pasivaikščiot, - gražu ten.

Atsakyti
Labos smile.gif
Gal jau kur paprikas pikiuojate biggrin.gif Pomidorai jau kilputes kai kurie iškėlė, žodžiu veiksmas vyksta. kaži ir šį kart iki sodo nulėksime, vis reikalai verysad.gif Norėčiau pavėpsoti į inkilus, turime du viename visad peri o kitame tik kartkartėmis ir kas jiem netinka unsure.gif
Ingrida MB sua lembiku verda aš nekišu nagų, jeigu kas klauks perklasiu. Jis daro hidrolatą nemaišydamas kopmonentų, jeigu šalavijas tai šalavijas, jeigu levanda tai levadna....
Kava o kas neišeina?
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Ačiū Mukute.Tik vakar gavome,mb nagrinėjo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2024 03 20, 07:19)
Kava o kas neišeina?

Kaip ir viskas išeina, tik kyla visokių klausimų, pvz. dėl laikymo, dėl gamybos iš džiovintos ar šaldytos žaliavos, dėl įdomesnės gamybos, pvz. iš agurkų, dėl susidariusiu eterinių aliejų ir pan. O ką dariau, tai viskas gavosi, klausimas, kiek kokybiškai.
Atsakyti

Na jeigu kvepia tai gerai :) nes kitu atveju jau reikia laboratorinių tyrimų. Džuiovinta medžaiga MB daugiau patiko, nes drumzlių mažesnė tikimybė susidarymui. O va dėl šaldytos medžiagos nebandė, reiks pasakyti. va su pušų, eglių pumpurais nekažką, labai aparatas užsiteršia, paskui ilgai vargsti kol viską išvalai.

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2024 03 20, 09:04)
<p>Na jeigu kvepia tai gerai smile.gif nes kitu atveju jau reikia laboratorinių tyrimų. Džuiovinta medžaiga MB daugiau patiko, nes drumzlių mažesnė tikimybė susidarymui. O va dėl šaldytos medžiagos nebandė, reiks pasakyti. va su pušų, eglių pumpurais nekažką, labai aparatas užsiteršia, paskui ilgai vargsti kol viską išvalai.</p>

Dėl džiovintos girdėjau nuomonę, kad visai kitokios sudėtis hidrolatas gaunasi - daug prastesnis, nei iš žalios. Kita nuomonė, kad viskas ok. Be to skaičiau, kad džiovintą reikia pamirkyt prieš distiliavimą, tik taip ir neaišku, nei kiek laiko, nei kokios temp.vandenyje. Ir reikėtų prieš džiovinant pasisvert, kad žinot kiek nudžiūvo, kiek vandens pilt. Šaknis berods irgi mirkyt reikia.
Dėl kvapo tai nebūtinai jis kažkoks intensyvus turi būt, žiūrint, ką distiliuoji.
Spyglių, pumpurų nebandžiau, nes manau, kad su jais gal irgi kokių niuansų yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 20 kovo 2024 - 09:12

Dėl džiovintos girdėjau nuomonę, kad visai kitokios sudėtis hidrolatas gaunasi - daug prastesnis, nei iš žalios. Kita nuomonė, kad viskas ok. Be to skaičiau, kad džiovintą reikia pamirkyt prieš distiliavimą, tik taip ir neaišku, nei kiek laiko, nei kokios temp.vandenyje. Ir reikėtų prieš džiovinant pasisvert, kad žinot kiek nudžiūvo, kiek vandens pilt. Šaknis berods irgi mirkyt reikia.
Dėl kvapo tai nebūtinai jis kažkoks intensyvus turi būt, žiūrint, ką distiliuoji.
Spyglių, pumpurų nebandžiau, nes manau, kad su jais gal irgi kokių niuansų yra.

 

Taip MB mirko, vasarošilčiame vandenyje, viskame vadovaujasi daugiau nuojauta, kadangi viską darome savo reikmėms.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 20 kovo 2024 - 10:26