Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.

Ex,pas mane žirniai jau sudygo. mirksiukas.gif
Luety,viskas gerai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 04 23, 07:05)

Labas rytas.

Ex,pas mane žirniai jau sudygo. mirksiukas.gif

Oi, gėda pelėda man.. Reik greit pasėt. Jei šiandien nutaikysiu tarpą kai nelis, gal pasėsiu. Lysvelę reik padaryt, niekas neparuošta. Ir ką aš taip veikiu, kad mano žirniai dar pakeliuose tupi.
Damos, Ingridos torčiuko jau nėra, aš pasiėmiau. Mažas buvo, nemačiau reikalo dalint..
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2022 04 23, 07:36)
Oi, gėda pelėda man.. Reik greit pasėt. Jei šiandien nutaikysiu tarpą kai nelis, gal pasėsiu. Lysvelę reik padaryt, niekas neparuošta. Ir ką aš taip veikiu, kad mano žirniai dar pakeliuose tupi.

Prieš du metus žirnius pasėjau vasario14.Sudygo ir užsnigo,bet nei vieno kirmino nebuvo.Pirmas darbas darže būna-žirniai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ex žirnių šiandien nesėk... negalima per lietų. Bent pora dienų turi būti geras oras po pasejimo. Taip mane baba moke. Sakė per lietų pasėti plyšta ir nedygsta. Mano vieni jau sudygę. Del bulbų jei turi kuo mulciuoti gali sodinti.  Gegužes pradžioje,  kai žydi obelys būna šalnos...  mulciuotos  nespės išdygti. O nemulciuotos gali. Tiek mano žinių apie žemės ūkį  4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 balandžio 2022 - 08:24
QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 23, 08:06)
Ex žirnių šiandien nesėk... negalima per lietų. Bent pora dienų turi būti geras oras po pasejimo. Taip mane baba moke. Sakė per lietų pasėti plyšta ir nedygsta. Mano vieni jau sudygę. Del bulbų jei turi kuo mulciuoti gali sodinti.  Gegužes pradžioje,  kai žydi obelys būna šalnos...  mulciuotos  nespės išdygti. O nemulciuotos gali. Tiek mano žinių apie žemės ūkį  4u.gif

Ot tai dėkui už naudingus patarimus 4u.gif pasirodo, visai nekokia aš daržininkė. Neturiu kuo mulčiuot, tai gal dar palauksiu ir su bulvėm. Paskui nušals, tai nieko greičiau nebus to derliaus. Nors iki obelų žydėjimo, bent jau pas mane, tai dar toli turbūt. Bulvės belaukdamos dėžėje spės derlių duot biggrin.gif
Atsakyti
Nu va - kažkas iš pat ankstyviausio ryto jau sodina, sėja, akėja... biggrin.gif
Nieko, ir aš mažą darbelį spėjau atlikt. Dabar pusryčiukai ir į trasą biggrin.gif
Vakar tik pomidorus į šiltnamį išgabenau - visiškai apsileidus. Na, ir turiu ką turiu - ištįsę, gležni... Nu ok - nėra labai jau blogi, bet šiltnamyje nuo mažų dienų augę būna nepalyginami.
Vakar atvežė nusipirktą traktorių. Nu, tai dabar žiūrėsiu, kaip vyras pažadus pildys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 04 23, 06:03)
As is virtuves krausciausi i lauko terasa, tai irgi radau padaigintu bulvyciu.Teisingiau pamirstu kibiro dune .Teko pasodint.
Kai lauko bulves jau seniai islindo ir tris kart nusalo turbut.
Bet pomidorai kazkaip isigudrino isgyvent.Gal tie kibirai su meslu kazkiek silumos sukaupia?Meslas tai labai senas,koks dvidesimt metu.
Siandien laukiu ,kad wisterija pagaliau isskleis ziedus,taip velai.Ir radau jos vaika isaugusi.Ot metai siemet ,kales vaikas wisterijos vaikas.Dabar galvoju,kas vertas to wisterijos vaiko?Kam atiduot ,kad rupintusi,kaip as rupinuosi.

Labas rytas, 4u.gif
Alta,kokios spalvos Wisterija?Man grazu,kai jos arkoj auga,visi ziedai nusvyra vidun,eini,kaip per kokiu liustru karalyste.
Pasiseks kazkam.

QUOTE(Ex @ 2022 04 23, 06:36)
Damos, Ingridos torčiuko jau nėra, aš pasiėmiau. Mažas buvo, nemačiau reikalo dalint..

Ex,torto negaila,tu anksciausiai atsikelei,nors ir noreciau,bet dziaugiuos,kad suraitei,as ir taip stora,isgelbejai.
Nu kiek tu ten bulviu turi?Kila,du?Tik sodink,toki maza ploteli pridengsi kuom nors,jei salnos uzeitu.Mano 6kg jau sudyge,atrodo kasem placiai tarp bulviu tuscias vagas,o kai sudygo,matosi,kad apkaupimas bus sokis su kardais. biggrin.gif biggrin.gif MB sako,zeme taupiau.Dabar tegul nesa zeme sutaupyta apkaupt buvvem biggrin.gif biggrin.gif
Zirniu net nesodinau siemet,tiek jau to.Neturejau nusipirkus,o ir uz akiu neuzkliuvo kai pro seklas ejau.
Vakar atidaviau didesne dali pomidoru daigu vienai gerai sodo kaimynei,palikau dar vienai du ir savo namo kaimynei-du.Palaikysiu dar kol tokie vejai,gal nenumirs,nors lipa lauk is puodeliu jau.
Mano lysvese jau keletas zydi,siandien reikia rimtai pririst jau.Paprika ankstyvoji jau su ziedais.Ar reikia ta virsunej ziedeli pirma isskint,ar palikt ji?Vienos isskina,kitos palieka.Na,o tos kur sudygo veliau dar tik dabar trecius,ketvirtus lapelius leidzia,sakau gal tas didziausias jau kist i lysve?
Agurkai sudygo,keli jau leidzia net pagrindini lapeli.Agurkus reik isicinkint anksciau man set,jau galejo augt,zeme isilus siltnamyje.
Siandien noriu spinatu paset galiuka.
Tai va tiek mano darzininkystes.
Siandien vaxiuosim i soda ir isbandysim nauja barbekine,paraugem mesos.
Si ryta 11 silumos,sauleta,bet vejas siaurinia nepalieka,o dar skaiciau geguzes 6d.zada uragana iki 65-100km/val veja.Gal ne pas mus?Gal nueis sonu i Cardifa?Reik eit pastudijuot,but ne kas,israutu mano visus medelius.Cesnakai ir nuo to vejo visi nulinke lysvej,kosia kasdien pazemiu.
Muka turbut pagiriojasi po vakar sekmingo pasirodymo?Muka ,kaip jautiesi?
Kavasucitrina,foto galetum imest savo padargo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 23 balandžio 2022 - 10:11
Luety, kaip prajuokinai su tuo savo bulvių kaupimu ir sutaupyta žeme lotuliukas.gif mano vaizduotė laki, taip ir matau, kaip taviškis kepurėmis neša sutaupytą žemę biggrin.gif
Agurkų nepasisėjau blink.gif pamiršau.. Aplamai agurkus pamiršau kaip daržovę bigsmile.gif Matyt vis veikiu ne tą ką reikia.

Kavute, traktoriukas liuks, viską už tave padarys kartu su tavo dieduliu, tu tik sėdėsi krėsle, supsiesi ir pypkę rūkysi.

Einu agurkų sėt, man neišeis šiandien dykai pasėdėt ir parūkyt.
Atsakyti

Labas rytas, Kokios Jūs ankstyvos. Mano balkone pomidorai žaliuoja, labai išsitempę, liauni. Bet meilės nebuvo, kai sėjau ir nežinia kaip čia bus su ta sodininkyste.  Lynoja, išsivaliau vieną langą, einu kitą išvalysiu. Kitą buto pusę ir balkoną paliksiu kitam kartui, kai baigs dulkint kiemą su traktoriais ir kita sunkia technika - gretimą namą renovuoja, pamatus tvarkė, tai viską iškniso, dabar laiptinių prieigas tvarko. Alergologė dėl slogos nieko nepasakė, sveika 😁 Brėžinukai geri. Na, bent tyrimą dėl vapsvų paėmė. Jei bus blogas, gydys nuodais ir gal nereiks bijot anafilaksinio šoko. Muka, kaip Tu?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 23 balandžio 2022 - 11:10

Šiandien ta diena kai girdisi kaip žolė auga... Gamtoje  smagu. Pou tu vapsvos ar bitėms įkandimui alergiška?  Nes jų nuodai skirtingi. Bites rūgštis,  vapsvos šarmas.  Dažniausiai būna alergiški bitėms? Man bitės ikandimas dzin. Vapsva labai rausta ir niežti... 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 balandžio 2022 - 11:44

Šiandien ta diena kai girdisi kaip žolė auga... Gamtoje  smagu. Pou tu vapsvos ar bitėms įkandimui alergiška?  Nes jų nuodai skirtingi. Bites rūgštis,  vapsvos šarmas.  Dažniausiai būna alergiški bitėms? Man bitės ikandimas dzin. Vapsva labai rausta ir niežti... 

Vapsva tuomet pasidarbavo. Ta, kurią visi širše vadina.

Įdomiai taip. Juk nekart buvo tiek bitės, tiek kamanės, tiek  vapsvos įgėlusios. Parausdavo, paskaudėdavo ir tiek. O va čia gerklos pradėjo tinti.

Prieš 6 metus brėžinukus darė, tai buvau alergiška ir piktžolėms, beržams, graižažiedžiams- siuntė reumatologė. Nors realiai nebuvau gyvenime alergiška.

Dabar alergnė sloga yra, čiaudulys, kosčiojimas, o tyrimai geri, nulinė reakcija, kai anąkart 5 cm blynai raudonavo. Paradoksas.

Atsakyti
Luety, traktorius yra traktorius, o padargai kol kas prie jo 2: freza ir žolės pjovimo smile.gif. Įmesiu fotkę tau vėliau smile.gif

Ex, aha, gerai būtų man tik pypkę rūkyt biggrin.gif. Žada išdirbt žemės sodinimams, tai nelabai dar įsivaizduoju, kiek savo gležnų rankyčių darbo papildomai dar reikės smile.gif
Atsakyti