Fainas daiktas O čia lietuvis tau darė?Vis varvindavau seilę vėlėjų grupėj, kai buvo ant bangos tie vilnų miksavimai Bet dabar vis dažniau atsiranda, kad parduoda. Bet kaina tai nemažėja
Fainas daiktas O čia lietuvis tau darė?Vis varvindavau seilę vėlėjų grupėj, kai buvo ant bangos tie vilnų miksavimai Bet dabar vis dažniau atsiranda, kad parduoda. Bet kaina tai nemažėja
Čia iš Baltarusijos atvežė. Bet mergelė pažiūrėjo ir sakė, kad laisvai galėtų pagamint, tik juostos tos su adatėlėm/spygliukais reik. Ir išvis nesuprato, už ką čia tiek pinigų ima )))
Reik ait youtubą studijuot, iki kokios stadijos šukuot tą kailį reik. Bet nėr jėgų, užsižvengiau iki negalėjimo )) Mergelei peruką pagaminau )))
Tai ir verpimo ratelį turi?🧐
Turiu elektrinį verpimo aparatą. Bet jau suprantu, kad jo greitis man iš fantastikos srities bus )) reiks grįžt į realybę ir kokio verpstuko paieškot )
Tai jau kažkiek prišukavai ant peruko
Aš iš tokių adatėlių vieną rankinį pasidariau, o antrą fabričną dėvėtų parduotuvėj nukoviau Tai rankomis prasišukuoju, kai reik kokio mikso
Kažkaip per daug fotkių prisisega..
Screenshot_20240309_065033_Gallery.jpg 891,07KB 0 Parsiųsta kartų
žollia, 08 Kov 2024 - 22:51, parašė: Tai jau kažkiek prišukavai ant peruko Aš iš tokių [url="https://www.wool.lt/rankinio-karstuvo-adateles-2-vnt"]adatėlių[/url] vieną rankinį pasidariau, o antrą fabričną dėvėtų parduotuvėj nukoviauNieko sau ) ko tik nebūna tose parduotuvėse, pasirodo )) Prišukavau KAŽKĄ )))
Atsiprašau, jei didelės foto. Telefone atrodo normalios, bet kompe gal kitaip..dydžio pasirinkt man sm nesiūlo )
Labas rytas.
Karštuvas tai tas su rankena, ne volai aš taip pat buvau nustebusi, kad toks daiktas papuolė Su viltimi, kad atsiras ir antras, dar ilgokai į tuos dėvėtus vaikščiojau. Galvojau, kad gal pasimetė dėžėse ir atsiras . Bet teko antrą pačiai pasidaryt, nusipirkus adatėlių lapą .
Šunės ant kažko lojo pusę nakties, lakstydamos palei tvorą, turbūt lapės šliaužiojo aplink... Esu be miego
Labai gražiai susikaršė Maišysi su avies vilna?Sakai, čia jau gerai taip? Ne, turbūt nemaišysiu. Išties tai nė nežinau )) Nė neturiu avies vilnos. Mačiau, kai kas ant medvilninio siūlo verpia. Šiandien gal net geriau gaunasi, kažkiek įsicinkinau turbūt. Mergelei barzdą iki juosmens pagaminau ))) jau visiems draugeliams foto išsiuntinėjo ))
Pridėta:
Labos,
Saintlina koks smagus Tavo rytas
Net aš video pažiūrėjau apie vilnos karšimą! Vat mūsų kraštuose nekaršdavo niekas namie. Latvijoje buvo geros karšyklos, visi veždavo ten. Kiek baba pasakodavo ir tt. Visada vilna veždavo karšyklon. O verpimas man atrodė labai sunkus darbas. Kaip ten nereguliuoja vienodą storumą siūlo... kosmosas. Kiek aš verpdavau rateliu tai būklė gaunasi ir tiek . Reikės važiuoti į kaimą, nes popiet meistrai atvažatvažiuoti turėtų. Gal sutartume dėl grindų betonavimo. O paskui jau po truputi , kai išbetonuota. Ir būtų kita pusė namuko sutvarkyta.
Gražaus šeštadienio
apsiniaukes sestadienis,bet nelyja,gal dar prasvis?Nors 8 silumos ne mazai siuo metu laiku.
Visos kokios darbingos si ryta.Viena verpia,kita i kaima lekia,tik as" kompe sedziu."
Ingrida ne mano pusrycius pagamino,tai teks eit paciai pasidaryt.
Grazu man ziuret ta vilnos karsima.Dar atsimenu,kaip mamute ruose mano megztukui pati siulus.Nusipirko is karsyklos avies vilnos sukarstos,pati verpe,pati daze,pati mezge.Turejo zmones laiko anais laikais.Gyvenom tuo metu dvieju kambariu su maza virtuvele bute 4 zmones,viskas tilpo,sutilpo,niekas dulkiu nebijojo.Atsimenu veliau dar tevelio sesers vaika ant buto prisiemem,nes kaime mokykla iki 8 klasiu,o jis perejo i 9kl,tai tik mieste mokykla vidurine buvo.Istiesdavo sudedama lovele paskutinej laisvoj vietoj kambary ,permiegodavo,o diena visiems vietos pakakdavo.Cia buvo apie 1960-1963.Atrodo taip senai,ir kartu ne.Dabar viskas kitaip zmoniu santykiuose .