Netikiu kažkaip aš tais rusų veržimasis į rasieja. Kaip tik atvirkščiai matau. Va pernai Egipte buvom, tai gidė sakė masiškai perka rusai butus Egipte ir bėga į čia, nuo mobilizacijos. Net NT kainos lb sukile dėl to. Mūsų Palanga irgi pilna rusu, turi čia butus, įdomu kodėl, jei kaliningrade geriau. Baisiai siautėja internete rusų kibernetiniai šnipai, verbuotojai, skleidžia dezinformacija pilnu u tempu
Nuo karo pradžios pabėgo apie trys milijonai rusų iš šalies. Tai žinoma, kad kažkoks procentas nepritampa. O ko negali Kanados rusai atskristi iki Vokietijos ir grįžti žemyniniu transportu namo? Iki Turkijos ar Dubajaus su persėdimu? Labiau verkia negu nori. Vokietijoje aplamai labai labai daug rusų... kai pirmą kartą buvau Niunberge, nustebau. Dabar kai buvau rudenį tai jau pritilusi jų kalba. Pagal tai kiek yra sekimo ir kamerų didžiuosiuose Rusijos miestuose, tai tikrai labai saugu. Patys giriasi...
Biški juos pradėjo išsiuntinėti visos šalys už šovinistinių įdėjų skleidimą. Netgi Turkija nemažai išgrūdo už postus internete. Vat mitais apie masinį grįžimą dėl to kas Rusijoje saugu netikiu. Yra kita medalio pusė. Nepritapau, pašalpos pasibaigė... palosiu už pinigus, prims lengviau savi.
O dėl viso kito... tokia jau ta istorija. Europa paseno, supuvo iš vidaus. Kaip stora kiaulė. Nei gimdyti, nei kariauti nebegali. Visos didžiosios imperijos sugriuva iš vidaus.
Kaune gražu, saulėta bet šalta... minusas nemenkas buvo naktį.
Pas mus didelė šalna, viskas pabale dar, -5
Labas rytas.
Šalta ir pas mus -3.
Pas mus didelė šalna, viskas pabale dar, -5
Vakar pas mus buvo -7
Tai va. Na jei nevalgo konservų, tai ir negaminkit. Geriau kaimynams šviežią perteklių padalinkit, nes išmest tikrai gaila. Galų gale, galima į maisto banką, dienos centrus nuvežti. Tai bus iš visos širdies dėkingi, nesiraukys tikrai.
Mes tai valgom ir marinuotus, raugintus agurkus, marinuotus burokėlius ir burokėlių košę su svogūnais ir paprikom. O pomidorų savo sultyse kiek būtų, tiek suvalgytume tikrai - kasdien galiu valgyt. Uogienės keletą stiklainiukų per metus - tai jei gaminu, tai į tuos mažyčius vienam kartui - suvalgėm ir niekur nesistumdo. Dar padažo daržovinio padarau keletą stiklainių, bet taip pat reik į mažesnius stiklainiukus pilstyt. Viskas.
Uogienes pas mane vaikai valgo su blynais, su batonu, vyras irgi su blynais, gėrimys darosi, tai sueina.
Padažų, pomidorų tyrių sunaudoju gamindama kažką, pomidorų savo sultyse dar yra, bet ir suvalgėm. Saldžiarūgštė mišraine su cukinijom beveik pasibaigė (tiko labai ji greitam troškinukui su mėsa, vištiena), liko pernykščių su agurkais ir liko dar burokėlių, jų lapų, bet dar sriuboms sueis, šaltibarščiams.
Agurkus mama daro, tai pravalgėm irgi.
Svarainių sirupo dar daug yra, bet sueis, kai bus šilta. Mb tada daris daug gėrimų.
Kas liks senesnių, tai turiu aš kam nuvežt.
Yra giminaitis vežimėlyje...soc.būste gyvena. Jam viskas stiklainiuose tinka 😃
Reik savaitgalį prarinkt ko matos, kad perdaug ir nuvežt jada prie progos.
AA taigi mes jau Europoje. Ir norim būti pažangūs Koks ten taškas...
Dėl kariavmo. Gal ponas Makronas kažką žino? Gal pigiau kariai Ukrainoje, negu Pabaltijį atsiminti? O jei ne tai Kazė Marė visai Nato?
Oj, gali ir karas būti, ir belen koks kitas biesas. Dėl to gyventi reik dabar ir mažiau galvą sukti dėl to kas gali nutikti, nes tada ne tik ateities gali nebūti, bet ir dabarties kokybė labai abejotina.
Jau europoje.O tai kur pries tai ? Amerikoje ? Azijoje?
Tiksliau gal but sakyt - kapitalizme.
Kad nėbėra Europoje kapitalizmo... pašalpos, išmokos, paramos.