Ir dar , auginu daržoves , kurios mano nuomone yra sveikos ir nelabai gausi pirkti - pastarnokai , ropės, ridikai. Burokėlius auginu , nes labai skanu švieži: žalių salotos, kepti ir tt. Kol kas daržas meditacija ir skonis . Išrovei - nuskynei - burnon. Parsiveži Kaunan jau ne tas Morkas privalau auginti vien dėl lapų , kraujagyslės mano prastos .
Mukute sėsiu jau porus ir svogūnus daigams.
O kada porus sėsite? aš mislinu kartu su pomidorais kitą savaitę.
Nesėsiu visai porai man tas pats kas svogūnai
o man skanu ir tas ir anas tiesa iš sėklų šuds gaunasi, šiemet neauginsiu, netinkama gal dirva Na kaip knieti man kas gausis iš tų antramečių česnakų, reiks apravėti nes žolės prižėlę, ketinau juk viską sukultivuoti o jie bac ir išlindo.
ir man įdomu. Kaži, ar augs kaip pavienės galvutės, ar jau kuokštais?
matosi ir pavienių ūgliukų ir keli kuokštai.
Pomidorų tyrės pas mus eina tik daina. Mažiukas mano padažams jas naudoja. Tai šitų galiu daryt daug. Kitas reikalas, kad labai norėčiau tą mažiuką išsiųst kur nors toliau..
jauciasi pavasaris,visos tik apie darzus.
As galvojau,gal mano gaminti konservai neskanus,kad nevalgom,o pasirodo visoms ta pati beda Mano darziukas tik 37,5 m2 ir is jo valgom 3 seimos ir gana visiems,tik zinoma sodinu ir priziuriu as viena.Kai man reikia kur isvaziuot,daznai sutampa,kad kiti dveji turi uzimtas savaites ir neiseina ateit paliet,bet as nepykstu,ne visada vaziuoju kur vasara ir ne visada atsisako man padet.Tik siemet planavom geguze i Isp.brolis tuo metu leks i Barselona,sunus amzinai uzimtas su savo 4 vaikais,bet sake palies.
Kiek uzauga tiek uztenka.
Morkos jau pasetos siltnamio pakrasciuke labai ankstyvam naudojimui,buna labai dideles ir skanios,dar nesudyge.Lauke irgi iberta ,kai baigsis siltnamyje,bus lauke,o zieminiam vartojimui nebesesiu,sukirmyja ir dar ,palikus zemej per ziema apsisaknyja ir sumedyja.Daryt kazkokiu kaupu nedarysiu,nei eglisakiu cia rasi,nei ka,tik peles isnesios viska ir amen bus mano vargas.Kol yra pardej organika skyrelyje,tol perkam ziema.As ir taip laiminga,kad turiu savo darzoviu visa sezona.
Porus visada seju apie ta laika,bet zadu siemet nest,ne ypatingai jie mums sueina,MB saukia,kad per kieti jam ir neduoda skonio,o man skanu.Butinai sodinsiu vel pastarnoku,sueina vietoj bulviu.Skanu.Ir butter nutu(sviestinio riesuto).Noreciau kopustu,bet nepagaunu sezono,kada jie sodina,kada jie nurodo,man nepasiteisino,o ir pas juos nemaciau,kad augtu.Ka augina,tai kale lapai ir marigoldu lapai,tu tai matosi kiekvienam darze.
Tai va. Na jei nevalgo konservų, tai ir negaminkit. Geriau kaimynams šviežią perteklių padalinkit, nes išmest tikrai gaila. Galų gale, galima į maisto banką, dienos centrus nuvežti. Tai bus iš visos širdies dėkingi, nesiraukys tikrai.
Mes tai valgom ir marinuotus, raugintus agurkus, marinuotus burokėlius ir burokėlių košę su svogūnais ir paprikom. O pomidorų savo sultyse kiek būtų, tiek suvalgytume tikrai - kasdien galiu valgyt. Uogienės keletą stiklainiukų per metus - tai jei gaminu, tai į tuos mažyčius vienam kartui - suvalgėm ir niekur nesistumdo. Dar padažo daržovinio padarau keletą stiklainių, bet taip pat reik į mažesnius stiklainiukus pilstyt. Viskas.
Tai va. Na jei nevalgo konservų, tai ir negaminkit. Galų gale, galima į maisto banką, dienos centrus nuvežti. Tai bus iš visos širdies dėkingi, nesiraukys tikrai.
Man atrodo, jie negali priimti iš bet ko. Viskas turi būti dokumentuota.
Kiek vežiau į privačius senelių namus,priima be jokių popierių.
Na bulves pasodintos,zadeto lietaus nera dar ,tik salta.Bet dirbt su kastuvu kai salciau daug maloniau.
O konservu reikalingumas tai nuo meniu priklauso.Visada susivalgo burokeliai ,nes batviniai,pomidoru padazai ir paprikos su baklazanais.
O pabegti kazkur saintlina man atrodo jau per velu.Lenkijoje vyksta kazkokie kariniai manevrai dideli,o visuomeneje visas maidanas.
Lietuvoje tie manevrai kita men numatyti,bet visuomene gi tvarkinga,dar kokia trinkele kas isjudins,neduok dieve.
Turkijoje jau irgi buvo manevrai visuotiniai ,net moterys turejo dalyvaut .Nors tiesa sakant manau ,kad turkija ruosiasi kazkam vidurio rytuose.
Estijoje Narva, Latvijoje Daugpilis, o kas Lietuvoje skelbs savo respubliką? Klaipėda ar Vilnius?
Vilniuje mano vaikai ...
Kažkada senai , kai du vaikai paaugliai buvo, o mudu jaunesni daug visko suvalgydavom.
Aš taigi gamintoja. Nereikia man konservų , ar pusfabrikačių ...