tai tiesiog mažiau sodink. Išties erdviau augdami jie puikų derlių duoda. Bent jau iš mano dvidešimties karučiais vežu, užtenka per akis ir mums, ir tėvams, ir mano vaikams.
tai tiesiog mažiau sodink. Išties erdviau augdami jie puikų derlių duoda. Bent jau iš mano dvidešimties karučiais vežu, užtenka per akis ir mums, ir tėvams, ir mano vaikams.
Viskas kuo mažiau.Sekmadienį buvo dukros,kepėme šašlykus,siūliau obuolių,iš šaldiklio daržovių,nieko nelietė.Eina sau,pilnas šaldiklis.Mažinsiu mažinsiu viską.Kam?Mūms irgi kuo mažiau.Abejoju ar dar sėti ridikėlius,salotas?O kam paskui tik nurauti darbas?
Rytoj galvoju susikasti žemę ir žirnius papilti.
Ko gero jokių morkų,burokėlių?Užteks cukinijų,agurkų šiek tiek,na svogūnų,turėti šviežių laiškų.Viskas,gyvensime sau. Šparaginių dar abejoju,pilnas šaldiklis.Na dar arbūzų,melionų,kas sueis tikrai.
Aš dar su stogdengiais bendrauju.Vieni ,suprantu įmonė,užsišaukė su pvm 2 tūkstančiais daugiau,nei dirbantys su patentu.Na ką bendrausime su patentininkais.Mūms ką į kišenę,pigiau. Gal pajudės kada darbai?
Patrešiau rožes,tujas,nugenėjau šilauoges pagaliau.
Kabina gerklė,kažkur rankas pašalau jau?
Man atrodo žiauriai neteisinga šitie patentai. Ta pačia veikla užsiimančios įmonės privalo mokėti didžiausius mokesčius, jie niekada negalės pasiūlyti tokių kainų kaip dirbantis su idv. O žinoma, kad žmonės rinksis tai, kas pigiau.
Mažinsiu mažinsiu viską.Kam?Viskas,gyvensime sau
O kas čia visai neseniai antrą sodą sodino? ))))
Sodas ne daržas. Medžiai,krūmai man gražu. Nereikia tiek nugaros lenkti.
Sodas ne daržas. Medžiai,krūmai man gražu. Nereikia tiek nugaros lenkti.
Ale darže gali pasisodint metrą daržovių, jei daug nenori. O obuolius maišais rinkt reik nori nenori. Ir kažką daryt su jais. Ir paskui lygiai taip pat nieks tiek nesuvalgo..
Labas rytas,
Aš tai norėčiau užsiauginti tiek, kad nereikėtų kišti į stiklainius. O kai užauga išmesti gaila.
Apie dalinimą rašiau, kai bandžiau atiduoti kelis kibirus agurkų.
Salotas valgom prausbliūdžiais. Pati geriausia mano auginta daržovė. Maistas gerosioms pilvo bakterijoms. Savos, žemėje augintos, saulės matę... agurkas ir pomidoras taigi ne dažovė.
Man daržas meditacija. Ne nugaros lenkimas. Mažas. Mulčiuojamas. Dalis vasariško kaimietiško gyvenimo. Vien tik daržo dėl daržovių neturėčiau. Kol neturėjom kaimo draugai siūlė pas save daržą... nu jau ne.
Gražios dienos!
Saintlina bandysiu šiemet mažiau sodinti pomidorų, nes ir daržą susimažinau, pasodinome šilauogių daugiau, tai šiltnamyje bus ir paprikos su čiliais, galiuką nugnybsiu nuo pomidorų. Žodžiu vienur pasimažinu kitur pasididinu
Daržas meditacija... nežinau man gal nėra vargas, bet ne meditacija. Norėčiau ir aš tiek užsiauginti, kad nekišti į stiklainius, reikai sudoroti kas yra skladukę ir visuose kituose kampuose. Kažkaip nesivalgo mums tie vekuoti, marinuoti pomidorai, va padažas neblogai sueina kaip darau čilį troškinį, balandėliams ar kokiam kitam troškiniui ale kiek reikai per sezoną 10-15 puslitrinukų, o prigamini tai 30-40 . Tiesa vakar pasėjau kelias sėklutes pomidorų, radau promyk, bus krašte prie baklažanų o paskui rausiu von
Gražios dienos
Labas rytas.
Kalbu tik,jaučiu bus daržiukas nedidelis,bet bus.Šiltnamių gi nelaikysi irgi tuščių?Bet mažinsiu,tikrai.
Medžiai?Jau įsitikinau vasariniai,rudeniniai obuoliai sueina naudojimui.O kiek uoginių gi dar yra.Pvz.medliavas tris turiu,šermukšnių visokiausių.Man jie dėl grožio,gražu,paskui paukščiai tegul puotauja.Juodųjų srebentų tikrai turiu apie 20 krūmų.Visada sueis į turgelį,vyno gamybai,einamas.Jokios priežiūros pagenėti?Agrastai susivalgo irgi nemažai naujų pasodinta.
Sveikos, Merginos,
na bet jūs ir duodat. Norit užsiauginti tiek, kad nereiktų nieko į stiklainius kišt - lengviau nebūna. Gi neauginkit ir tiek.
Jei artimieji nevalgo, o auginat, nes norit duoti, bet neima, - tai neauginkit.
Man blogiau, aš tai norėčiau. Tiesiog per tiek metų žinau, ką tikrai valgom ir norim valgyti, kas užsilieka. Tai ir gaminam tą, ko norim. Pasiskaičiavom, kiek reik.
Na kam daryt 30, jei suvalgai 10? Ok, pas mane taip su burokėliais. Bet aš juos ir auginu kas antrus metus - darau vienu ypu dviems metams ir nesuku galvos. Pernai sumažinau, kai ko matau, kad buvo per mažai. Šiemet kiek padidinsim daržą. Jei bus per sunku, kitąmet mažinsiu ir nusipirksim, jei reiks.
Morkos prastai auga, pasėsiu keletą šviežiam valgymui ir viskas. Atsisakėm braškių, česnakų, beveik morkų - kenkėjai, neauga. Neapsimoka tiesiog, per didelis vargas, kad nusiskinti nuo dideliausios lysvės dubenėlį uogų.
Ir dar, jei pas mus perteklius, aplinka viską paimtų su dėkingumu.
Ingrida perteklių parduoda, tai viskas ok. Tiesiog reik atprasti perdirbinėti perteklių ir namuose sandėliuoti, jei vaikai neima. Turgelis viską paims.
Gražios dienos
Pas mus buvo -7 naktį.Mano našlaitės pakabintos ant medžių gal atlaikė?Tokios išsigandę dabar.Šiuo metu -1.
Klientams siūlau šaldytų aviečių į šampę ir tie ne visi sunaudoja.