Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

tai kas metrą sodinu smile.gifŠiltnamio plotis 3 m. Ar 3,5 m? Gal 3,5, nelabai siauras atrodo. Per vidurį takelis. Tai abipus takelio po vieną eilę pomidorų gaunasi, vienas daigas arčiau takelio, sekantis šiek tiek link sienos, trečias vėl arčiau takelio. Paprikų pernai prikaišiojau aplink. Bet pomidorus aš dviem stiebais auginu, o vyšninius ir trim.

Pas mane 3 metrai, bet namelio tipo, dariau su dviem takeliais, man taip patogiau. Normali lysvė per vidurį, o iš krašto po siauresnę. Jei tau 20 daigų pakanka, gal taip būtų patogiau? Šoninėse eilutėse paprikas susodintum. Labai lengva priežiūra būtų.

Atsakyti

Siaip tai ir nezinomu stiebu kiekiu buna labai geras derlius.Jau isbandyta.Tiek kad tam reikia daug vandens ir stiprios dvasines organizacijos.Ir neimanoma nei kazkaip priristi ir vertikaliai islaikyt.Vistiek nuvirsta nuo vaisiu svorio. biggrin.gif
Bet cia ne pedantems.

Man Vyras padeda stiebus parišt, nes aš per žema - nepasiekiu viršaus, kur tvirtinam prie vielos šniūriukus. Bet yra buvę, kad šlumštelėjo nuo svorio viskas žemyn.

Atsakyti
Pou - šonuose dar galiu sodinti po vieną eilę tokių kaip Dotnuvos ir tt. Ar kokius čeriukus kaip Mandat , kurių nesugaudau ir kaip AA sako - stiebų skaičius neskaičiuojamas, tai pas mane tų skėtinių kekių skaičius bele koks ... Ar sukišti paprikas. Ar kokius žemaūgius. Aš pernais pabandžiau vienu stiebu, patiko . Bet jau iš pradžių pastangas rodau . O paskui kažkas pabėga tai jau tiek to ...
Lietuvoj tas bele koks stiebų skaičius netinka, nepėja prinokti . Pernais labai gražus ruduo buvo, tai daug sunoko ... O jei šalnos ? Kam man tos dėžės žalių pomidorų namie ax.gif
Atsakyti

Pou - šonuose dar galiu sodinti po vieną eilę tokių kaip Dotnuvos ir tt. Ar kokius čeriukus kaip Mandat , kurių nesugaudau ir kaip AA sako - stiebų skaičius neskaičiuojamas, tai pas mane tų skėtinių kekių skaičius bele koks ... Ar sukišti paprikas. Ar kokius žemaūgius. Aš pernais pabandžiau vienu stiebu, patiko . Bet jau iš pradžių pastangas rodau . O paskui kažkas pabėga tai jau tiek to ...
Lietuvoj tas bele koks stiebų skaičius netinka, nepėja prinokti . Pernais labai gražus ruduo buvo, tai daug sunoko ... O jei šalnos ? Kam man tos dėžės žalių pomidorų namie ax.gif

Aš viršūnes pakerpu, kad spėtų sunokinti. Bet vis tiek ir žaliokų būna, bet maniškis nesiskundžia - uoliai naikina.

Atsakyti
Mano šiltnamis 7.5 X4 kažkas panašaus, vienas takelis, daigų virš 60, sodinu trim eilėm...kur dedu ogi dalinu tėvam, uošviam ir t.t. durnė...
Atsakyti

Mano šiltnamis 7.5 X4 kažkas panašaus, vienas takelis, daigų virš 60, sodinu trim eilėm...kur dedu ogi dalinu tėvam, uošviam ir t.t. durnė...

Tau patogu? Pas mano Anytą šiltmy anksčiau buvo vienas takelis, bet pažiūrėjo, kad pas mane stipriai patogesnė priežiūra, perdarė ir pas save kitokį priėjimą. Močiutė taip pat su dviem takeliais augino pomidorus, agurkų šiltnamis buvo siauresnis arkinis, tai su vienu takeliu, bet po vieną daigą iš kraštų sodino, kad nereiktų bruktis per lapus.

Atsakyti
Pripratau, tiesa sunku kaip raišioti reikia ir skabyti...bet tokia konstrukcija jau šiltnamio, nes buvo du sulipdyti 56 kv.m. tai vieną MB nugriovė ir ačiū die, bo kaip pirkome kitą sode ten buvo irigi šiltnamis mažesnis gal kokių 21 kv.m. tai tris metus abu apsodindavau, dabar jau protingesnė užtenka to vieno ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 06 kovo 2024 - 14:29
Mukute, jei yra galimybė persiplanuok vidų . Jei takelis ne asfaltas... Daryk du takus, matysi , kaip bus patogiau, lengviau ir tt. Pasitaupysi sveikatą. Ir tankinti neverta, iš mažiau daigų galima gauti puikų derlių wub.gif
Aš tinginė, man norisi kuo mažiau darbuotis:)
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 03 06, 16:46)
Mukute, jei yra galimybė  persiplanuok vidų . Jei takelis ne asfaltas... Daryk du takus, matysi , kaip bus patogiau, lengviau ir tt. Pasitaupysi sveikatą. Ir tankinti neverta,  iš mažiau daigų galima gauti puikų derlių  wub.gif
Aš tinginė, man norisi kuo mažiau darbuotis:)

neišeis...nes vamzdukai parišimui padaryti šonuose, taip jau padaryta konstrukcija ...ai jau pripratau
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2024 03 06, 14:29)
Pripratau, tiesa sunku kaip raišioti reikia ir skabyti...bet tokia konstrukcija jau šiltnamio, nes buvo du sulipdyti 56 kv.m. tai vieną MB nugriovė ir ačiū die, bo kaip pirkome kitą sode ten buvo irigi šiltnamis mažesnis gal kokių 21 kv.m. tai tris metus abu apsodindavau, dabar jau protingesnė užtenka to vieno  ax.gif

Mano kvailu supratimu , normaliai pasidarius takus , ir per vidurį pasodinus 30 pomidorų - derliaus būtų kaip iš 60 . Tankus susodinimas tai tik daug darbo, o derlingumas menksta. Pomidorui reikia erdvės.
Mukute nebeinam jaunyn 4u.gif wub.gif
Atsakyti

Man vyras viršuje nutiesęs vielą, prie kurios mes pririšam virvutę, kuria apvyniojam stiebus. Rudenį sudeginam virvutes su nurautais pomidorais.

Atsakyti
Issitaise oras,nera vejo,grazu,saule tokia pridusus,bet smagu 11 silumos.Pasidarbavom sode,siltnamyje jau viskas sudyge,pasiliejau,kraujazoles vazoneliuose sukile,ismeciau lauk ir pakalnuciu vazonelis prideyges,tai irgi ispasolvoninau lauk,jos nebijo salciu,o ju jau ir nebebus.Nusipirkom zemiu 3 maisus,pradzioj toks kompostas 50 litru budavo 3 maisai uz £10,po to mokejom 3 maisai uz £12,dabar jau 3 maisai £15,arba vienas £5,99.Tai ir perki tris.Reiks pomidorus kita savaite jau persodint i atskirus vazonelius ir palikt siltnamyje,sodinant i lysve beriu truputi kompostines zemes,sueis.
Mano siltnamis arkinis,atrodo ,kad 18kv.nebeatsimenu,bet turiu lysve vidury,kur telpa 18-20 pomidoru,o jei buna daugiau,sodinu po du viena eile,ar kas antra,ziurint,kiek perdaug pasiseja.,viename sone agurkai,kitam paprika.Blogumas tas,kad neteisingai kryptis siltnamio,pietu saule i sona kaitina.Turiu dengt agro balta is vidaus is to sono,nes labai degina.O siaurinej pusej nenori niekas augt.Ir agurkai ne kazka ir paprikom netinka.O sukt kitaip jau velu,icementavom.
Peles neisejo,seklines bulves pradejo griauzt,tris pragriauze,issiveziau namo,eino jos kakot neduosiu suryt,o i ta vieta sumaisiau miltu su boru ir padejau,bei kitur padeliojau,paskaicius viena ukininka-darzinin ka,kaip jis kovoja su tais rajunais,sake iseina amziams uzede tu milteliu.Bet ar pas mane jos es miltus,abejoju kazkaip.Nu bet gyvates,surijo visus paliktus nuodus ir neisstipo dar.
Svogunu laisku,poru,krapu parsivezem ,truputi dilgeliu,garsvu lapeliupasirinkau,dar kelis kiaulpieniu lapelius,reik eit salotu daryt pavasarisku.
Atsakyti