Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Pou @ 2024 03 06, 11:26)
Aš žemų nelabai mėgstu. Gal praeitam gyvenime suvalkė buvau, nes žemas "neapsimoka", kai galiu aukštą sodinti.

aha, aš irgi nemėgstu žemų smile.gif bet prisėjau )) su mintim, kad išrausiu lauk kai aukštieji pradės derėti.
Atsakyti
Žemaūgai pomidorai pas mane aukštaūgių vietos neužima. Sodinu ten , kur netelpa aukštaūgiai ty krašte. Kai nudera nukerpu .
Lapinius burokėlius visada auginu . Net nežinau kodėl ? Valgau tai nedažnai ... Gražu man , jei margų pasėju smile.gif
Vienais metais baltus turėjau , tušindavau, skanu . Italai labai valgo ? Vasario mėn. pilni turgūs kiek buvau .
Toro pas mane ne kažką ankstyvesnis. Amžinai rodo kalio trūkumą, gal žemė tokia. Ir skonis ne mano . Ne mano pomidoras, turiu sėklų 40+ veislių smile.gif jei ne daugiau ...
Anadien prisiminiau SV dažovių košę. Salieras, morka, moliūgas. Su ghi sviestu . Kaip skanu , apsivalgymas...
Atsakyti

Gal kuri kokį dėmesio vertą standartinį raudoną auginat? Anytai tokių reik. Kažkaip išsimušė jos augintojas iš mėgstamų, tai ieško alternatyvos.

Aš visuomet sėju apie kovo 8-12  d., bet kelias sėklas į diskelius sudėjau savaitgalį, žiū, jau nosytes iškišo, reiks į žemę patupdyt.

Vasarą stovyklavietės kaimynė davė dičkį geltoną paragaut, šįmet vieną daigą užauginsiu. Jei pasiteisins - pasidalinsiu sėklomis, kas norės. Sakė, aukštaūgis. Vaisius sodrios geltonos spalvos, didelis. Skoniu gal kiek mano mylimukus Dotnuvos geltonuosius primena.

Dar stalčiuje pasikuičiau, radau Belgium heart, tik nepamenu ar skanūs.

Atsakyti

Pas mane šiltnamis stačiakampis, namelio formos, aukštaūgiai telpa visur. Toro man toks užtikrintas pomikas, kad niekad nesikaprizina, auga, parausta anksti, kasos puikios. Vienoj šiltnamio vietoje parodo kalio trūkumą, tai ten dabar Gonzių sodinu, anas išvis totalaus atsparumo.

Toro sodinu priešais duris, kurios visuomet atlapos, paleidžiu gal trimis, keturiomis šakomis, šamšalynas pilnas vaisių gaunasi.

Reiks gal kelis lapinius pasėt. Mama batviniukus mėgsta. Man reik oksalo r. vengti, kaži kaip lapiniuose, nerandu aprašymo, reik apsikuist. Šįmet ir šakninius burokėlius auginsiu marinavimo metai ir košės su paprika ir svogūnais pasidarysim - ją labai vyras mėgsta.

Dusia, o tu pomidorų pertekliaus savo sultyse nedarai? Man toks universalus  - ir kaip garnyras, ir šiaip į balandėlius galima įdėt, į troškinius kokius, jei rūgštelės norisi, net į barščius tinka.

Atsakyti
Pou , ko aš iš tų pomidorų tik nedarau smile.gif Ką bedaryčiau nesuvalgom ... mudu gal nesam ėdrūs ? Vaikai nedaug vežasi , nedažnai parvažiuoja . Ir prisiauginu matyt be proto . Pernais leidau vienu stiebu , na derlius ne kažką menkesnis buvo .
Aviena pomidorų tyrėje išmarinavau, kepu ...
Prieš duris stengiuosi sodinti mažulius. Kad visiems patogu - įlindo , pasivalgė ir nereikia lyst gilyn .
Mažulius sodinsiu Mandat ir tą kurį Saintlina liepė - Purpurina H. Jokių , kurie trūkinėja, kad ir kokie saldūs būtų. Nervina.
Mano šiltnamis arkinis. Prie sienos tik mažuliai telpa. Tai kokius 5-6 anstyvus įkišu . Pasėjau Promyk, nedygo . Reikia kažką kito šiandien įpilti.
Ir aplamai , reikia mažiau valgyti .
Atsakyti

Mes daug išdalinam, o ir nesugebu aš užauginti jų labai produktyvių. Pusė šiltnamio dera, pusė šiaip sau. Lengvinu žemę, mulčiuoju - na bet ne tas ir viskas. Ten ir saulė apkepina, nors nudažau plėvelę, šiaip, kažkokia anomalija - nei aukščio savo nepasiekia, nei derlingumo. Realiai braukt per vidurį liniją galėčiau. Atsparesnius ten sodinu, na bet vis tiek, kažkokie ne tokie, pasusę. Šįmet iš rudens ir lapų prikasėm, ir garstyčių buvo. Žiūrėsim ar nors kiek bus geriau.

Dėl "ėdrumo" nežinau :) Pomidorus MB tikrai labai mėgsta. Iš pradžių agurkus naikina, o vėliau jau pomidorus bliūdais kapoja. Jau žiū, vakare, sukasi, nežino, ko nori, grįžta iš virtuvės salotinę pomidorų su grietine ir svogūniuku prisidaręs. Ir puikiai jaučiasi prisivalgęs, knarkia laimingas.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 03 06, 12:32)

Mažulius sodinsiu Mandat ir tą kurį Saintlina liepė - Purpurina H.
Mano šiltnamis arkinis. Prie sienos tik mažuliai telpa. 

Aš irgi dar Purpurinos nusipirkau, nors dar ir turėjau. Dėl visa ko. Mažu prapuls iš prekybos.
Pas mane irgi arkinis šiltnamis, bet dešimties metrų. Tai aš dabar įsigudrinau sodint kiek šachmatiškai. Prie sienos visai nesodinu. Pernai 22 ar 24 sodinau, labai gerai buvo, erdviai augo. Ale žiauriai per daug derliaus vis tiek. Galvojau, šiemet mažinsiu.

Atsakyti

Aš irgi dar Purpurinos nusipirkau, nors dar ir turėjau. Dėl visa ko. Mažu prapuls iš prekybos.
Pas mane irgi arkinis šiltnamis, bet dešimties metrų. Tai aš dabar įsigudrinau sodint kiek šachmatiškai. Prie sienos visai nesodinu. Pernai 22 ar 24 sodinau, labai gerai buvo, erdviai augo. Ale žiauriai per daug derliaus vis tiek. Galvojau, šiemet mažinsiu.

Tai kaip tu ten juos augini, jei 10 metrų ir tik 22  daigai? Plotis 3 metrai?

Atsakyti
Pas mane 8*4. Du takai . Viduryje 20-22 pomidorai. Ir labai geras derlius. O jei dar vienu stiebu ...
Atsakyti

Pas mane 8*4. Du takai . Viduryje 20-22 pomidorai. Ir labai geras derlius. O jei dar vienu stiebu ...

Bet juk rašai, kad ir šonuose sodini.

Pas mane šiltnamis mažesnis: ir trumpesnis, ir siauresnis. Bet pilnai apsodinu. Pagrindinis derlius iš 16 daigų. Derlius labai priklauso nuo metų, jei labai karšta, tada antrą-trečią kekes paprastai apibarsto, tuštokos būna, sterilizuojasi. Plėvelinis šiltnamis turi neprivalumų šiuo klausimu.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 03 06, 12:59)
Tai kaip tu ten juos augini, jei 10 metrų ir tik 22  daigai? Plotis 3 metrai?</p>

tai kas metrą sodinu smile.gif Šiltnamio plotis 3 m. Ar 3,5 m? Gal 3,5, nelabai siauras atrodo. Per vidurį takelis. Tai abipus takelio po vieną eilę pomidorų gaunasi, vienas daigas arčiau takelio, sekantis šiek tiek link sienos, trečias vėl arčiau takelio. Paprikų pernai prikaišiojau aplink. Bet pomidorus aš dviem stiebais auginu, o vyšninius ir trim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 06 kovo 2024 - 13:22
Siaip tai ir nezinomu stiebu kiekiu buna labai geras derlius.Jau isbandyta.Tiek kad tam reikia daug vandens ir stiprios dvasines organizacijos.Ir neimanoma nei kazkaip priristi ir vertikaliai islaikyt.Vistiek nuvirsta nuo vaisiu svorio. biggrin.gif
Bet cia ne pedantems.
Atsakyti